Nyheter om Fast Forward Girls - Det Sverigeunika tjejsatsningsprojektet för en mer jämställd innebandy! 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Fast Forward Girls hjälper målvakterna

Avsaknad av naturliga förebilder inom den egna föreningen är inte en helt ovanlig situation.  Åby IBK har inget damlag just nu så då drog vi med Linköping IBK:s vassa målvakt Mikaela Malgerud för att träffa, utbilda samt inspirera unga talangerna Alice och Viktoria i Åby. Alice hälsar att hon lärde sig jättemycket! Varmt tack Mikaela - Du är en superfin förebild! Grymt bra kämpat Alice och Viktoria - varmt lycka till i framtiden!

Ambitiösa målvakter är det bästa som finns

Fast Forward Girls fortsätter länsturnén

FFG-instruktörerna fortsätter enträget att besöka skolor och föreningar i 9 av Östergötlands 13 kommuner för att visa upp innebandy för tjejer. Hittills har vi varit i Ljungsbro, Åby, Borensberg, Malmslätt, Boxholm, Mjölby, Norrköping, Mogata och Söderköping och träffat nästan 400 tjejer i skolorna som fått chansen att prova på innebandy. Vi har även träffat över 140 tjejer ute i föreningarna för att inspirera, glädja och visa det fina med vår sport.

Äldre tjejlag är så häftigt att få komma till - grymt härlig energi!

Två nya flicklag startade!

Vi gjorde dubbla glädjeskutt när vi fick reda på att det startats två helt nya ficklag i länet efter besök av FFG i skolorna och på prova-på-träningar. Ledberg Innebandy har startat sitt allra första flicklag i klubbens historia. De har redan spelat sina första matcher på grön nivå. Efter besök i Söderköping startades det även där ett lag med många nya innebandyspelare. Vi önskar er alla en härligt lång karriär inom vår fantastiska idrott.

Går det att bli coolare än så här? Troligtvis inte! #futurestars

Fler föreningar ansluter till Fast Forward Girls!

Vi har den stora glädjen att meddela att fyra klubbar har tillkommit i vår satsning. Det är Hjulsbro IK, Svärtinge SK, Linghems SK och Ekängens IF som är senaste tillskotten, vi hälsar dom varmt välkomna! Nu är det hela 22 klubbar i länet som står bakom satsningen på tjejer - det känns fantastiskt!


"Jag blir alldeles varm i hjärtat"

FFG:s utsände, Fredrik Bagge, fick äran att följa tjejerna på talanglägret i Västerås som precis har börjat sin resa mot U19-landslaget. "Vilken grym återväxt av spetskompetens vi har i Sverige - helt fantastiskt" var Fredriks kommentar efter lägret.
Ännu bättre ska det bli med hjälp av vårt projekt Fast Forward Girls som ska få massor av tjejer att börja lira. Fredrik fick en liten pratstund med delar av landslagsledningen och passade såklart på att informera om projektet. "Jag blir alldeles varm i hjärtat" var förbundskapten Camilla Granelids spontana reaktion. Bättre betyg kan vi inte få! Vi hoppas kunna bjuda in blågult vid något tillfälle för ett föredrag eller liknande - Stay tuned för inbjudan!


Fast Forward Girls - Vad är det egentligen?

Det är Östergötlands Innebandyförbunds senaste supersatsning på tjejer, i syfte att öka antalet kvinnliga lirare men även för att sprida fördelningen av tjejer över länet. Följ länken för en introduktion i vad vi har åstadkommit fram till nu och vart vi är på väg.

Att utveckla tjejinnebandyn är det bästa vi vet!

Följ oss på Instagram - vi behöver ditt stöd!

Våra FFG-team behöver alla peppande ord ni kan ge dom. Följ Fast Forward Girls på Instagram genom att klicka på ikonen nedan och överös våra hjältar med positiva budskap.

Följ oss på Instagram - Vi behöver er!
instagram

Vi som lägger ner hela vår själ i detta, bara för att vi kan och brinner för det!

Lina Finnevidsson

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls näst yngsta tjej är underbara Lina från Motala. Hon är 19 år, tog studenten i somras och är nu utbildad undersköterska. Hon började spela innebandy i Solfjäderstaden IBK när hon var 4 år och har sedan dess blivit kvar i klubben.

Charlotte Åström

Instruktör FFG-team Mitt

Med rötter från Småland har vi grymma Charlotte ”Charlie” Åström. Hon är 28 år och jobbar som fysioterapeut. Hon har spelat i Westerviks IBK men sedan 2011 representerar hon Linköping IBK. Hon har hunnit med två segertåg till svenska superligan och totalt 4 säsonger i SSL.

Sara Jesäter

Instruktör FFG-team Öst

Vår bästa Sara är 24 år och uppvuxen i Motala tillsammans med mamma, pappa, storasyster och lillebror. Hon började spela innebandy när hon var 5 år i Solfjäderstanden IBK. Just nu bor hon i Norrköping och pluggar till arbetsterapeut samtidigt som hon jobbar på smedbyskolan

Cornelia Proper

Instruktör FFG-team Mitt

Vår värmländska pärla är 23 år och uppvuxen i Grums med mamma, pappa och lillebror men flyttade till Linköping för att plugga. Efter universitetsstudierna blev hon kvar och jobbar nu som fysioterapeut samtidigt som hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan. 

Filippa Bagge

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls yngsta tjej är fantastiska Filippa som är 17 år och pluggar på NIU i Linköping. Hon bor i Motala hos mamma, pappa och lillasyster men även en del hos storasyster i Linköping. Hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan och är även en duktig sångerska.

Rebecca Bagge

Projektledare & Instruktör FFG-Team Öst

Rebecca är projektledare för Fast Forward Girls och anställd av Östergötlands innebandyförbund för att driva projektet. Hon har spelat i både NLA i Schweiz och SSL. Hon pluggar sista året på Civilekonomprogrammet och bor i Linköping. 


Han som stöttar där det behövs, bara för att han kan och brinner för det!

Fredrik Bagge

Kreatör av projektet, kommunikatör, inspiratör samt utbildare av FFG-instruktörerna med fri roll på mittplanen för att se till att Fast Forward Girls alltid överlevererar - både på och utanför planen! Fredrik har varit tränare för damer och flickor i 15 år och brinner starkt för att utveckla och sprida tjejinnebandy. För närvarande är han tränare för Solfjäderstaden Flickor 05, Instruktör för tjejer på Future Fjädern, Solfjäderstaden IBK:s innebandyakademi, samt Instruktör för tjejerna i Team Östergötland på Östergötlands Innebandyförbund. 


Följ Fast Forward Girls på Instagram

instagram


Dela gärna detta på facebook eller klicka här för att tipsa en vän om vår supersatsning

Önskar ni komma i kontakt med oss, maila oss på ostergotland@innebandy.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom vi tror att du har intresse av att ta del av nyheterna kring Fast Forward Girls eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du inte ha fler mail från oss, klicka här.

Sent with Get a Newsletter