Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vad är vänsterpolitik och vad är ett rättvist samhället?

Efter januariöverenskommelsen där S, MP, L och C gjorde upp om en socialdemokratisk regering och en nyliberal politik som Vänsterpartiet inte stoppade är det många som har frågat vad som händer och hur "vänsterpartier" som S och V kan släppa fram en så tydlig högerpolitik. Många ställer sig frågan vad som egentligen är vänsterpolitik. Därför inbjuder vi dig att diskutera dessa frågor, där vi presenterar vad vi kommunister menar med ett rättvist samhälle och vad som måste till för att en verklig arbetar- & vänsterpolitik ska se dagens ljus. Vi har inte alla svaren men vi vill gärna diskutera dessa frågor med dig.
Vi startar en studiecirkel under andra halvan av februari - Mer info och anmälan på denna länk.


Visionslösa politiker ställde in årets första kommunfullmäktigemöte

Det har endast gått fyra månader sedan valet och då kunde man väl förvända sig att de nyvalda politikerna i Växjös kommunfullmäktige skulle sprudla av debattlusta och nya förslag, men det blev precis tvärtom. Det finns så få ärensen och förslag att januarimånads möte fick ställas in. Som om det inte fins stora och viktiga lokala frågor att ta tag i. Se bara på massarbetslösheten och bostadsbristen. Just nu går 3518 personer helt utan jobb i vår kommun, varav 579 år ungdomar. Det finns endast 27 lediga hyreslägenheter som ca 40 000 köar till.
Läs vår kommentar till det inställda mötet och bristen på ärenden.


Köp boken om Sovjets historia, spara 127 kr

Vi erbjuder er i Växjötrakten att få Anders Carlssons nya och unika bok om Sovjetunionens historia levererad direkt hem under vecka 7. Du sparar postens porto på 127 kr.
Boken "Resa in i det okända" är inbunden på 734 sidor och den kostar 350 kr. 
Hör av dig till oss här så ordnar vi med det praktiska; ring Jan-Åke Karlsson på 0708-438504 eller maila till vaxjo@kommunistiskapartiet.org
Mer om boken står att läsa i veckans nummer av Proletären där författaren intervjuas; och ja, det är den bok som Växjö kommun förbjöd oss att ha ett möte om på Det Fria Ordets Hus. Här är även ett klipp från det möte: https://www.youtube.com/watch?v=atW5eO8dQYU


Hamnarbetarna strejkar och vi i Kommunistiska Partiet stödjer naturligvis denna arbetargrupp i deras självklara kamp för rätten att få teckna egna kollektivavtal.
Följ Proletärens bevakning av strejken och läs hur du kan stödja här


Tillsammans mot nyliberalismen

När Vänsterpartiets riksdagsgrupp släppte fram Stefan Löfvens regering skapas ett nytt läge i svensk politik. Vi har nu en riksdag med åtta partier som accepterar borgerlig politik.
Det är glädjande att uppslutningen bakom den nyliberala regeringen väcker protester inom Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna.
Det måste bli ett slut på kompromissandet som lett till att Socialdemokraterna bildar regering för att driva centerpartistisk politik och släpps fram av Vänsterpartiet.


Möte om Venezuela

Med anledning av högerns kuppförsök i Venezuela ordnar vi nu ett möte i Växjö om utvecklingen i landet och bakgrunden till kuppfösöket som initierades av USA och som stöds av EU och vår utrikesminister. Dag och tid är i skrivande stund ej klart, men håll utkick på vår facbookssida och vår hemsida.


Mello dags - Bojkotta Israel

Nu drar melodifestivalcirkusen igång. I år har vi fler och andra skäl till att uppmärksamma detta jippo. Vi bör inte skicka någon svensk representant till finalen i Tel Aviv. Vi säger nej till allt kulturellt utbyte med mördarstaten Israel.


Stöd vårt arbete

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot, stora som små. Plusgiro:
54 41 22-5
.


           Vi säljer arbetartidningen Proletären 
           Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
           Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00

Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter