Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

80 år sedan Kristallnatten

Fredag 9 november är det 80 år sedan nazisterna i Tyskland gick över till de öppna pogromerna genom att vandalisera judiska butiker och bränna ned synagogor vid den s.k. Kristallnaten.
Vi uppmärksammar detta med en manifestation på Speakers corner med start kl 16.30 på temat "Stoppa Rasismen". Det blir tal från lokala föreningar här i Växjö, från oss i K talar Jan-Åke Karlsson. Sång och musik framförs av Guillermo Cariz.
VÄLKOMMEN! Läs mer


Växjö måste få en ny och större simhall. Men i stället för att fokusera på placeringen borde fokus vara på att simhallen ska drivas i kommunal regi och att det skall införas allmänhetens simning, likt allmänhetens åkning i ishallen.
Låga entrépriser och god vattenvana för fler är ett samhällsintresse. Man borde undersöka om det finns möjligheter att behålla den gamla simhallen och går inte det måste man garantera att denna vackra och centrala plats inte används till att göra ett nytt rikemansområde med svindyra bostadsrätter eller villor. Satsa i stället på att göra detta område till ett tryggt och lugnt boende för våra pensionärer, med tillgång till omsorg, dagcentral och den vackra naturen kring Växjösjön. Varför inte göra området runt dagens simhall till ett kommunalt seniorboende? 
Läs vår insändare som publicerades i Smålandsposten 181022


Många kom för att lyssna till Kommunistiska Manifestet betydelse idag

Trots att Karl Marx & Friedrich Engels lilla skrift "Det Kommunistiska Manifestet" skrevs för 170 år sedan har den stor betydelse idag. Filosofiläraren Johan Wiman föreläste inför en fullsatt sal och han kunde bl.a. visa att USAs dominans i världen snart är slut. 
Läs mer och se bilder


           Vi säljer arbetartidningen Proletären 
           Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
           Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00

facebooktwitteryoutubehomepageinstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter