Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nr 31 2018


Hej på er alla igen!

Hej på er alla

Idagens Cheerinfo finner ni tre tjänster som går att söka hos oss. Vi söker projektledare till ”Trygg Idrott” samt så söker vi projektledare för vår Etiska nämnd. Ta chansen och sök, att jobba med Cheerleading är fantastiskt kul!

Vi söker fortfarande filmer på Sidlines och vill verkligen ha er hjälp. Nu kan ni lägga upp dem direkt på FolloMe. Kolla med din förening och be dem kontakta Sofie L så hjälper hon er till rätta.

Bor du i Luleå eller Skellefteå har du nu chans att träna med Team Sweden Coed! I januari kommer de upp till norr för Daycamp!

Som ni också ser så kommer kansliet hålla stängt mellan den 17 dec till den 6 januari. Det innebär att varken jag eller Sofie arbetar under den tiden och önskar ni övergångar, svar gällande utbildningar eller något annat får ni svar av oss när vi är tillbaka igen i januari. Det innebär att ni ej heller kan ringa till oss.

Glöm inte och skicka in om något händer hos er som ni vill dela med er av. Det är alltid roligt och inspireras av vad andra gör!


Cheerhälsningar

Kia
Föreningskonsulent


Film på Sidlines

Hjälp oss att sprida vår sport och uppmärksamma alla våra verksamhetsformer!

Vi söker alltså inte rena uppvisningsprogram utan Cheerleading med en massa samspel med publik, när ni tex hejar fram amerikansk fotboll, basket eller annan sport/händelse.

Har ni film, vill vi först att ni säkerställer att ni äger rätten att dela materialet/filmen. Alla som är med på filmen har godkänt att den visas offentligt av oss som förbund i kommande marknadsföring.

Nu kan ni ladda upp era filmer direkt på FollowMe!

Här hittar ni till FollowMe Sport

Ni behöver en inloggning för att kunna komma igång. Mejla Sofie L på sofie.lewerentz@cheerleading.se så hjälper hon er!

 

 


Projektledare sökes - välkommen med din ansökan!

SCF söker 2 projektledare för två delprojekt inom ämnet ”en trygg idrottsmiljö”

Till dessa delprojekt söker vi två arvoderad projektledare som ska skapa fokus på den trygga idrottsmiljön. Cheerleading ska genomsyras av glädje och gemenskap där alla ska vara trygga och känna sig respekterade och inkluderade. Vi som förbund vill att den cheerleadingidrott som erbjuds genomförs i miljöer som är trygga och säkra för alla.

Delprojekt 1 – fokus på att skapa en trygg idrottsmiljö

I delprojektet – fokus på att skapa en trygg idrottsmiljö – är målet att arbeta generellt mot alla anslutna föreningar utifrån RFs material om trygg idrott.

Exempel på aktiviteter som kommer ingå är:

 • Formulera information för publicering på hemsida, sociala medier och i mailutskick om hur föreningar kan jobba med ämnet.
 • Aktivt höra av sig till föreningar för att informera och stötta dem i att komma igång med arbetet eller tipsa om hur de arbetar vidare i ämnet.
 • Informera om hur föreningar kan samarbeta med SISU i ämnet.
 • Undersöka hur långt föreningar kommit med arbetet i ämnet redan idag.

 

Delprojekt 2 - integritet och trygg idrottsmiljö i mixade lag

I delprojektet – integirtet och trygg idrottsmiljö i mixade lag – är målet att arbeta med föreningar med mixade lag, både utifrån RFs material om trygg idrott men även mer specifikt för cheerleading.

Exempel på aktiviteter som kommer ingå är:

 • Förbereda, planera och göra research i ämnet trygg idrott. Att sammanställa material som eventuellt finns i förbundet och bland föreningar i ämnet.  
 • Genomföra en workshop med ämne – integritet och trygg idrottsmiljö i mixade lag (Att ha nära vuxna/vuxna tjejer/killar i samma lag ), där tex aktiva, föreningsrepresentanter och förbund deltar.
 •  Sammanställa materialet från workshoppen för remiss i förbundet.
 •  Färdigställa informationsunderlag för utskick till föreningar samt publicering på hemsida. 

Projekten löper under perioden november till februari och beräknas omfatta ca 30 timmar vardera.

På grund av rollens utformning krävs det att du är relativt självgående. Erfarenhet som projektledare är meriterande men även erfarenhet av SCFs verksamhet, samt av tillämpning av regelverk samt gedigna föreningskunskaper genom exempelvis styrelsearbete och tränare.  

Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Ansökan skickas till scf@cheerleading.se senast 25 november 2018.


SCF söker projektledare för vår etiska nämnd

Till detta projekt behöver vi en arvoderad projektledare som ska arbeta med att ta fram ett regelverk som den etiska nämnden ska tillämpa.

Projektledaren ska även ta fram riktlinjer vad gäller sammansättning av nämnden, hur och till vem nämnden ska rapportera till samt hur arbetet ska bedrivas. Du kommer att samarbeta med övriga kommittéer och rapportera till förbundsstyrelsen.

Projektet löper under perioden juli-september och beräknas omfatta ca x timmar.

Uppgifterna innefattar bla:

 • Hur- ta fram riktlinjer för hur den etiska nämnden ska arbeta.
 • Vad- ta fram ett förslag på ett grundregelverk som den etiska nämnden ska tillämpa.
 • Vem- ta fram riktlinjer för vilka som bör sitta i den etiska nämnden.

På grund av rollens utformning krävs det att du är relativt självgående. Erfarenhet som projektledare är starkt meriterande men även erfarenhet av SCFs verksamhet, samt av tillämpning av regelverk samt gedigna föreningskunskaper genom exempelvis styrelsearbete. Vi kommer intervjua löpande och kommer tillsätta tjänsten då vi har en lämplig kandidat.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor!

Ansökan skickas till scf@cheerleading.se senast 25 nov 2018.


Information om anmälan läggs ut på Team Sweden Coeds Instagram!


Ombud till Extra årsmöte

Som vi tidigare meddelat så har vi kallat till ett extra årsmötet  den 25 november kl 20.oo via telefonkonferens GotoMeeting.

Glöm inte att anmläa erat ombud!

Varje medlemsförenign har rätt till ett ombud. Detta ombud föranmäler ni till oss via länk.

Anmäl ombud här!

Handlingar för mötet skickas till alla anmläda ombud en vecka innan mötet. Vid extra årsmöte får endast i föredragningslistan upptagna ärenden avgöras.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlemmar till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.