Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Med trygghet, nyfikenhet och nytänkande bygger vi en ny bro till framtidens större Nybro.


Företagsklimatet i Nybro kommun blir bättre och bättre för 5:året i rad

Svenskt Näringslivs enkätundersökning om det lokala företagsklimatet är nu ute hos 200 slumpmässigt valda företag i kommunen. Det är en undersökning Svenskt Näringsliv gör varje år och som presenteras på www.foretagsklimat.se Vi tar del av resultatet och vi ser gärna att så många som möjligt svarar på enkäten för att vi ska bli bättre tillsammans.


Vägledning i ditt företagande

Nybro kommun erbjuder via Kalmarsunds Promotion /NyföretagarCentrum kostnadsfri, konfidentiell och objektiv affärsrådgivning/vägledning för dig som skall starta företag och för dig som vill utveckla ditt företag.

Vi finns på plats på Mötesplatsen Pukeberg varje måndag förmiddag. Du är välkommen att boka tid med rådgivare Douglas Almqvist. Detta kan du göra via mobilnr 076-322 51 41
eller mail douglas@kalmarsundpromotion.se

 Tips och länkar för dig som funderar på att starta eller utveckla ditt företag


Välkommen till morgonmöte

Morgonmötet är en ny öppen mötesplats för de som verkar i, eller är intresserad av näringslivet, Linnéuniversitetets och Nybro kommuns verksamhet. Här kan man bli inspirerad, samtala och dricka en kopp kaffe.

Vi startar kl 07.30 med kaffe & fralla och mingel och sedan följer ett intressant program och vi är färdiga 08.45

Rubrik för den 7 februari är
- Vilka är komkommunens ambitioner framöver och får vi något hotell i Nybro?

Fyra möten genomförs under våren 2019: 7 februari, 7 mars, 4 april och den 2 maj

Plats: Sliperiet  Anmälan: helen@nfg.se

Program 7 februari


Forskarluncher som lär dig mer

Den 23 januari var det premiär för vårens serie med forskarluncher på Mötesplats Pukeberg. Forskaren Jorge Zapico och Marie Välitalo, teknisk säljare på Örsjö Belysning AB, diskuterade hur företag kan bli mer hållbara i sina processer och materialval. Se samtalet här: Premiär för forskarluncher

Nästa forskarlunch äger rum den 27 februari. Då hör du Gunnar Bolmsjö, professor i maskinteknik, prata om robotteknik. Välkommen att delta på plats eller följa direktsändningen. Du hittar inom kort all information på Linnaeus Innovation Design Labs sida.


Företagsregister i Nybro kommun

Vi uppdaterar vårt företagsregister och detta gör vi genom företaget Business Update System.  Vi är tacksamma om ni justerar eventuella felaktigheter i era företagsuppgifter. Här hittar ni den delen av registret som är öppet för alla.

 

På G...

Hantverkshuset i Målerås Ekonomisk förening söker fler medlemmar.
Vi vill ha hantverkare som t.ex. gör mathantverk, smide, ullhantverk, vävning, luffarslöjd, betong m.m. Vid frågor och intresse kontakta Christina Voronko   
mail: christina@ateljemoschna.se mobil 0703614517.

Aktuella upphandlingar hittar du här för Nybro kommun.

28 februari Rekryteringsnätverket Kalmarsund

Marknadsför din hyreslediga verksamhetslokal eller hitta din lokal
här.
Vi använder oss av Objektvision för att nå ut med lediga lokaler och mark, både från privata fastighetsägare och kommunens egna. Är du fastighetsägare, så har du möjlighet att annonsera din lediga hyreslokal kostnadsfritt.

Nybro Energi - Fiberutbyggnaden pågår på ett antal platser runtom i kommunen. Vill du ha fiber och bor ute på landsbygden är det hög tid att skriva fiberavtal! Är du osäker på om du skrivit på ett avtal går det bra att kontakta Nybro energi, så får du hjälp.

Företagsstöd via Region Kalmar - Du har möjlighet att söka olika former av stöd för din verksamhet. Det ges i form av konsultcheckar (När du behöver anlita extern specialistkompetens för att utveckla ditt företag.), stöd för innovationsfinansiering, kommersiell service samt investeringsstöd till skärgårdsföretag.
Konultcheckar


Nybro Kommun- Näringslivsenheten
Dunderbergsgatan 2 382 40 Nybro 
Växel 0481-450 00 
Facebook Näringsliv Nybro 
Hemsida www.nybro.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.