Nyhetsbrev kultur från Sotenäs kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Notiser

Blänkare från kulturvärlden i Sotenäs kommun med omnejd.


Höstlovet

Kostnadsfria aktiviteter för barn och ungdomar. Läs mer här.


Wikipedia

Ny träff 7/11 på Gerlegården. Läs mer till höger.


Evert Taube

Den 14/11 tas ett viktigt steg i det fortsatta arbetet med minnet av Evert Taube. Läs mer till höger.

Sotenäs kultur november

En sån underbar höst vi har haft! Klara, kalla dagar och trädens eget fyrverkeri av färger. Vi skördar vad naturen ger i form av svamp, skaldjur och vilt. Veden torkar under tak. Nu är det verkligen tid att njuta av kultur, oavsett om det är en bok framför brasan eller ett biobesök. 

Ekar i Tossene. Foto: Carl Forsberg

Allt fler hittar fram till vårt nyhetsbrev, både evenemangs-arrangörer och läsare. Därför är formen något annorlunda denna gång, med ett trespaltigt kalendarium. Otroligt glädjande att se så mycket kultur arrangeras i vår kommun! I fältet till vänter presenteras istället blänkare med nyheter och tips om kulturområdet. God läsning!

Med vänliga hälsningar,

Carl Forsberg, kultursekreterare


Evert Taube i Sotenäs 2019

Allsångskvällar, utställningar på Smögen och Hållö, festival, tipspromenad och mycket mer var olika sätt som Sotenäs uppmärksammade 100-årsjubileet av Evert Taubes scendebut. Nu börjar planeringen inför 2019.

En förening har aktiverats som kommer att samordna det vidare arbetet. Det finns en del pengar kvar från detta års budget och en ansökan om ytterligare stöd finns inne hos Thordénstiftelsen. Vill du veta hur du eller din förening kan delta? Kom till uppstartsmötet den 14/11 i Todderöds skola! Anmälan till carl.forsberg@sotenas.se

Elva föreningar och femton företag deltog i år i uppmärksammandet av 100-årsjubileet för Evert Taubes scendebut på Smögen. Hoppas vi blir ännu fler 2019!


Kulturens dag 9 nov

Fredagen den 9 november kl.19.00 i Kungshamns Folkets Hus

Program: Cecilia o Pernilla, fiol   Valentina R Ö, klarinett  Elsa V, sång och piano     

Dansgrupper, Pralinerna, sångkör Västpusten och Hantverksutställning

Lotteri på matkorgar från Ankaret och Skeppet till förmån för Världens Barn.

Välkomna till en trevlig konsert! Fri entré   ABF/Utbildningsnämnden i Sotenäs                          


Elza Dunkels - föreläsning 19 nov

Elza Dunkels. Foto: Roger Turesson, DN

Svarta rubriker kring unga och samtida medier är vardagsmat; media larmar och varnar så snart en ny app blir populär eller när ett nytt spel släpps. Varför är det så när vi samtidigt ser att de flesta unga får ut väldigt mycket av sin nätanvändning? I Elza Dunkels böcker ger hon forskningsbaserade förklaringar till detta och föreslår ett rimligare förhållningssätt. Dunkels kommer till biblioteket för att prata om sin forskning utifrån sina böcker Vad gör unga på nätet? och Nätmobbning, näthat och nätkärlek. Du får också ta del av de nätsäkerhetsråd hon tagit fram tillsammans med Bamsetidningen.

Elza Dunkels är forskare och lärarutbildare vid Umeå universitet och har forskat om unga och nätet i 20 år. Läs mer på hennes populärvetenskapliga webbplats kulturer.net.

Föreläsningen med Elza Dunkels är en del i projektet Digitalt självförtroende som Sotenäs bibliotek driver med stöd av Statens Kulturråd. Håll utkik på vår hemsida och i kommunens nyhetsbrev om kultur för fler aktiviteter.

19 nov, kl 18.30, Kungshamns bibliotek, fritt inträde


Wikipedia 7 nov

Sotenäs Wikipedia-grupp fortsätter sitt arbete med att gräva i de historiska arkiven. Vi träffas den 7 nov, kl 17-19 på Gerlegården i Kungshamn. Deltagande är gratis, men anmäl dig gärna till carl.forsberg@sotenas.se så att vi kan beräkna fika.


Kalendarium


Så funkar det

Nyhetsbrevet om kultur i Sotenäs kommun kommer ut den 29:e varje månad. Vill du att ditt evenemang ska synas här, så maila till kultursekreteraren senast den 27:e månaden innan ditt evenemang äger rum. Du behöver beskriva evenemanget med en mening och bifoga en länk till en sida med mer utförlig beskrivning. Se ovan på kalendariet för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut.


facebookinstagram

E-post: carl.forsberg@sotenas.se

Telefon: 0523 - 664 788

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har anmält dig via vår hemsida eller på annat sätt godkänt att din adress används för utskick. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.