Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Näringslivsutskottet har tackat för sig, och vi tackar dem för deras insats med att lyfta näringslivsfrågor i Mölndals stad under de senaste  fyra åren.

Nu fortsätter näringslivs-enheten arbetet i dialog med kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsen. Än finns det olösta och viktiga frågor kvar att hantera för att nå målet att bli en av Sveriges mest attraktiva näringslivsstäder. Berätta gärna för oss vilka frågor ni tycker är viktiga att lyfta inför framtiden.

Dessutom kan vi med glädje konstatera att det nu är beslutat att Mölndals stad kommer bli en del av Västra Götalandsbanan"

Carina Kloek-Malmsten


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


New Business 13/11 kl 18-20 på Lilla Götafors

Välkommen, du som har startat företag 2017 och 2018, till vår årliga träff för nätverk och information. Skatteverket, lokala banker, Arbets-förmedlingen, Nyföre-tagarcentrum, lokala företagsföreningar m fl. 

Anmälan karin.kempe@molndal.se


Ett nytt Mölndal- Ett nytt gymnasium!

I augusti 2019 öppnar Franklins gymnasium i Mölndal. Skolan erbjuder en unik utbildning med sin profilering inom en av de snabbast växande marknaderna i världen- Life Science. Samarbetet mellan AstraZeneca och Mölndals stad innebär att eleverna får tillgång till ledande kunskap inom området. En gymnasieskola i Mölndals nya innerstad kommer, förutom att erbjuda en unik utbildning, att ge ytterligare liv och rörelse i staden. Franklins gymnasium kommer att ha naturvetenskapligt och tekniskt program. Skolan är sökbar för elever i hela regionen från och med december 2018.

Läs mer


Foto: Rickard Olausson

Klimatlunch hölls i Mölndals bibliotek

Fokus på det välbesökta evenemanget var att diskutera var vi står idag, vad som redan gjorts och vilka utmaningar och möjligheter som finns framåt för att klara klimatmålen.

Läs mer


Informationsträffar

Skatteverket håller avgiftsfria informationsträffar.

Läs mer


Värdeskapande integration

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika. Är du också intresserad av att ta en kopp kaffe med någon som har kommit till Sverige? Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan


GDPR. Din trygghet är viktig för oss. Vi vill därför informera om att vi alltid hanterar dina personuppgifter med största noggrannhet. Vi sparar uppgifterna under den tid vi behöver för att kunna ge dig bästa möjliga service. Vill du veta mer om hur dina personuppgifter hanteras hittar du all information här. 

Läs mer

Oktober 2018

Foto: Kasper Dudzik

Viktigt steg mot ny tågstation i Mölndal

En handling från Trafikverket som offentliggjordes i början av oktober visar att Mölndal är en av orterna där en station är aktuell för den nya höghastighetsjärnvägen.

- Ett tågstopp skulle bli väldigt betydelsefullt, inte bara för Mölndal utan för hela regionens utveckling. Det blir en avlastning för Göteborgs central, och för Mölndals egen del. Vi är redan en viktig spelare i regionens näringsliv, men effekten av det här kommer att bli avsevärd. Med förbindelser mot både Köpenhamn och flyget är vi en kontorsort att räkna med även i framtiden, säger stadsbyggnadschef Björn Marklund.

Läs mer om projektet


Nytt hotell vid Mölndalsvägen

"Första spadtaget" till ett nytt hotell i Mölndal togs av Petter Stordalen och Husvärdens vd Lennart Larsson vid Krokslätts Fabriker. Nordic Choice Hotels kommer att driva det nya hotellet med 370 rum, restaurang och bar, fördelat på 21 våningar. 

Invigningen beräknas till januari 2021.


Before Work 6/11 på Lilla Götafors

Before Work 6/11 kl 8-9.30 på Lilla Götafors. Dagens gäst  är Camilla Nyman, vd för Göteborg & Co. "Besöksnäringen är en av de snabbast växande näringarna i världen". 

Anmäl dig här


Hur kommer Mölndals näringsliv in i ”Arbetsplats först”?

Från bidragstagare till arbetstagare, från socialtjänsten till arbetsplats först! Genom digitalisering och ett större fokus på arbete går social- och arbetsmarknadsförvaltningen mot ett nytt arbetssätt. Förvaltningen bygger tillsammans med näringslivet upp en bank av arbets- och praktikplatser. Hör mer om "Arbetsplats först" på Before Work 6/11.


Frukostmöte med hälsoinriktning 15/11

Företagarna Mölndal välkomnar till en frukost där du får nycklar till ett hälsosamt, optimerat och hållbart företagande.

Tid: 15/11 kl. 08.00—09.30 inkl frukost
Plats: Itrim Mölndalsvägen, Mölndalsvägen 91, Göteborg

Anmälan

Frukostvisning av Åby Arena 23/11

I januari slår Åbymässan upp sina portar på Åby Arena, i april öppnar Åby Hotel, Åby Mat och Möten samt den nya publika travanläggningen. Den 23/11 kl 7.30-9.00 bjuder Åby Arena tillsammans med Mölndals Stads näringslivsenhet in till frukost med en spännande förhandstitt inne i Arenan.

Anmälan


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Göran Joneskär, regionchef Klövern AB.

Göran Joneskär, regionchef Klövern AB

Vi vill växa i Mölndal

"Jag är född, uppväxt och bor i Alingsås, men varit verksam i Göteborg / Mölndal i stort sett hela mitt yrkesverksamma liv. Började i byggbranschen i slutet av 70-talet och var den trogen fram till 1998 då jag fick möjlighet att gå över till fastighets-branschen, ett byte jag aldrig ångrat då arbetet innehåller en stor bredd i form av projektutveckling, förvaltning och samhällsbyggande samt inte minst ett fantastiskt samarbete med allehanda hyresgäster, stora som små, i vitt skilda branscher".

Läs hela texten här


"Passion för mat" flyttar till Mölndal

Efter 11 år i Eriksbergshallen flyttar "Passion för Mat" till Mölndal. Det är idag Sveriges mest erkända och genuina mässa för alla som gillar att laga mat. 1-3 mars på Åbymässan.

Ett unikt matevent med noga utvalda och stolta utställare som alla har stort engagemang och produkter med hög kvalitet.

I mässans Köksskola medverkar även flera välkända professionella kockar som engagerat delar med sig av sina kunskaper. 

Läs mer


"Utmärkelsen 2018" till Mölndalsföretag

Heinz Martini och HML vann "Utmärkelsen 2018", som är Göteborgsregionens pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv. Företaget HML ser vikten av samverkan med skolan, och möjligheten till att låta ungdomar få intresse för sin bransch.

Heinz Martini är också delaktig i "Framtid Mölndal 2019", mässan för alla åttondeklassare som äger rum 9/4 2019. 

Läs mer

Heinz Martini, vinnare kategori mellanstort företag: HML Haga Mölndal Lastbilscentral

Vad händer i Kållered centrum?

I september, en lyckad studieresa till Floda BID och Lerums Centrumförening för att se och lära av deras arbete. Vi tog med oss flera idéer hem till vårt arbete i Kållered!

Den 13/11, ett Rundabordssamtal med Trafikverket om deras planer för området, samt en dialog om hur vi tillsammans kan förbättra och försköna platser i och runt Kållered för att öka säkerheten samt trivseln i området!

Ett nytt Open Space den 27/11 med fokus att bilda en förening som kommer att driva utvecklingsarbetet i Kållereds centrumområde. Förslag till handlingsplan/åtgärdsplan kommer också att tas upp till diskussion.

För mer information: marthe.vakoufari@molndal.se


Månadens företag - Lim&Handtryck AB

Lim & Handtryck bedriver en hantverksmässig tillverkning av tapeter och färg i den övre delen av Forsåkersområdet vid Kvarnbyn. 

Hantverket bedrivs med ekologisk hänsyn och med erfarenhet från fjärde generationens tapetmakare. All tillverkning sker på plats i makeriet och företaget har ett återförsäljarnät som förutom Norden sträcker sig till Japan i öst och USA i väst. 

Följ deras arbete på instagram @limochhandtryck.

Tapetkollektionerna rymmer mönster ända från 1700-talet och trycks på en sk Rosenmaskin

Nu över 1500 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter