Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Wexthusets frönyheter 2019

Efter succén med en egen frökollektion 2018, lanserar Wexthuset i år ytterligare ett 20-tal odlingsvärda sorter.

-Vi märker ett enormt intresse för ätbart och lättodlat, och vill vi erbjuda sorter som alla kan lyckas med, berättar Lena Ljungquist, vd för Wexthuset.

2019 satsar man särskilt på ett stort utbud av tomater med service till kunderna kring odlingsråd och vilka tomater som passar till vad.

Här presenterar vi ett litet urval av 2019 års nyheter. Högupplösta bilder laddas ner här. Välkommen att botanisera på www.wexthuset.com bland våra drygt 2 000 fler frösorter och allt roligt som hör odling till.

Tomat ’Corsaro’ Stora, avlånga mycket goda frukter. Högväxande, mellantidig och bördig. Frisk, ger stor skörd också vid ogynsamma förhållanden.

Tomat ’Striped stuffer’ Mellantidig, högväxande. Ger stora tomater (200 g) med ovanlig form och färg. God smak och behåller form och smak vid stekning. Vid förvaring på ett svalt ställe förblir de färska och goda i 3–4 veckor.

Tomat ’Rubinka’ En smakrik otroligt rikbärande och vacker orangeröd körsbärstomat.

Tomat ’Cream Sausage’ En tidig, halvhög, bördig sort. Ovanlig gul färg, avlånga, mycket goda, söta och saftiga frukter. Lämpliga i sallader och all slags matlagning. En klase ger ca 6 frukter, 1 frukt väger 70–80 g.

Tomat ’Dimerosa’ Tidig, högväxt med lite platta, blanka vackra frukter som inte spricker och är perfekta att lagra. Sorten är otroligt frisk, resistent mot tobaks mosaikvirus, fusariummögel, brunfläckssjuka med flera sjukdomar.

Du hittar dessa och många fler smarta produkter som gör odling enkelt och roligt på www.wexthuset.com. Välkommen på besök och hör av dig om du önskar varuprov på fröpåsar eller behöver material som bilder på något annat trevligt från vår trädgårdsbutik.


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


Piplök, Allium fistulosum’Strada’  En tuvbildande, härdig perenn lökvariant som kommit till Europa via Sibirien och är vanlig i de baltiska länderna. Snabb, lättodlad och frisk. Piplök är ett mellanting mellan purjolök och gräslök. Också en fin bi-dragarväxt då den blommar vackert, normalt andra året. Särskilt en tillgång på våren, innan andra lökar blivit skördeklara. Skörda en stjälk i taget genom att lossa nerifrån så att hela lökhalsen följer med. Kan skördas näst intill året runt.

Prakthibiskus, Hibiscus moscheutos ’Luna Rose’ Perenn krukväxt som blommar redan första året. Buskformigt växtsätt med stora blommor. Förgrenas utan klippning men blir buskigare och mer kompakt om man beskär på våren. Trivs utomhus sommartid på ett skyddat, soligt ställe i kruka eller rabatt. Blommar rikligt det andra året från vår till sensommar. Ställ krukan svalt men frostfritt under vinterhalvåret, eller i rumstemperatur med god belysning.

www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.