Nyheter om Fast Forward Girls - Det Sverigeunika tjejsatsningsprojektet för en mer jämställd innebandy! 
Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Fast Forward Girls - Vad är det egentligen?

Det är Östergötlands Innebandyförbunds senaste supersatsning på tjejer, i syfte att öka antalet kvinnliga lirare men även för att sprida fördelningen av tjejer över länet. Följ länken för en introduktion i vad vi har åstadkommit fram till nu och vart vi är på väg.

Så här glad blir man efter ett pass med FFG-teamen

Fast Forward Girls på besök i skolorna!

Rebecca besöker under hösten skolor i 9 av Östergötlands 13 kommuner för att visa upp innebandy för tjejer. Hittills har vi varit i Åby, Borensberg, Malmslätt, Mjölby och Söderköping och träffat över 200 (hisnande siffror, och vi har bara startat) tjejer som fått hänga med Rebecca under en idrottslektion och tränat på att ha riktigt riktigt kul med klubba och boll – naturligtvis är målgest bland det viktigaste att träna på – allt det andra kan vi träna på senare.

Söderköpings tjejer - det är grejer!

Fast Forward Girls på besök i föreningarna!

Våra handplockade, superhärliga och fantastiska FFG-tränare besöker föreningarna runt om i Östergötland för att hålla i prova-på-träningar. Detta sker oftast på helgerna – så ge all cred ni kan till dessa hjältar när ni ser dom. De brinner för detta och älskar att vara med lirarna. Hittills har de varit i föreningarna i Söderköping, Ledberg, Antvarden, Boxholm och Mantorp och träffat hela 72 tjejer där fokus, förutom att ha fantastiskt roligt, har varit att träna på att röra på sig och få koll på sin kropp men även introducerats till innebandyns härliga värld.

Mantorpstjejer som körde järnet för att sedan chilla lite grann!

Fast Forward Girls i media!

FFG har blivit uppvaktade av både tidningar och radio. Följ länkarna för respektive reportage.


Motalaprofilen om sin nya ledarroll
Tjejerna som ska lyfta innebandyn

(Det kan krävas abonnemang för att komma åt tidningarnas reportage)

P4 Östergötland (supernervös Rebecca överlevererar, imponerande!)

 

Corren på besök för att göra reportage om FFG

Svensk Innebandy följde oss en dag - Wow, vilken grej!

Svensk innebandy valde att följa oss under en dag när Rebecca var ute i skolorna och visade upp innebandyn för att sedan anordna en föreläsning med Damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson. Superproffsiga Anton Rosenblad styrde upp allt från fotografering och intervjuer till filmande av alla underbara lirare. Riktigt häftigt att få en inblick i det fantastiska arbete han bedriver. Det känns väldigt hedrande och ger oss ännu mer energi att veta att FFG mottas så väl runt om i landet. 

Lite nervöst med TV-intervju - men det gick ju galant under superduktiga Antons fina ledning!

Föredrag av förbundskapten Åsa ”kotten” Karlsson

Vi fick en finfin dragning om Åsas resa fram till där hon är idag där hon på heltid styr och ställer med vårat damlandslag. Tänk att få jobba med Wijk, Boberg, Steen, Delgado, Wickström, Tschöp, Wibron, Världens Bästa Karlsson och alla andra galet duktiga lirare - svindlande tanke! De skulle alla vara superfina FFG-ambassadörer! Bara att höra av er!
Intresset för föredraget var fantastiskt och hela 70 personer kom för att lyssna – imponerande!

Förbundskapten Åsa flankerad av några av våra fantastiska instruktörer

Följ oss på Instagram - vi behöver ditt stöd!

Våra FFG-team behöver alla peppande ord ni kan ge dom. Följ Fast Forward Girls på Instagram genom att klicka på ikonen nedan och överös våra hjältar med positiva budskap.

Följ oss på Instagram - Vi behöver er!
instagram

Vi som lägger ner hela vår själ i detta, bara för att vi kan och brinner för det!

Lina Finnevidsson

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls näst yngsta tjej är underbara Lina från Motala. Hon är 19 år, tog studenten i somras och är nu utbildad undersköterska. Hon började spela innebandy i Solfjäderstaden IBK när hon var 4 år och har sedan dess blivit kvar i klubben.

Charlotte Åström

Instruktör FFG-team Mitt

Med rötter från Småland har vi grymma Charlotte ”Charlie” Åström. Hon är 28 år och jobbar som fysioterapeut. Hon har spelat i Westerviks IBK men sedan 2011 representerar hon Linköping IBK. Hon har hunnit med två segertåg till svenska superligan och totalt 4 säsonger i SSL.

Sara Jesäter

Instruktör FFG-team Öst

Vår bästa Sara är 24 år och uppvuxen i Motala tillsammans med mamma, pappa, storasyster och lillebror. Hon började spela innebandy när hon var 5 år i Solfjäderstanden IBK. Just nu bor hon i Norrköping och pluggar till arbetsterapeut samtidigt som hon jobbar på smedbyskolan

Cornelia Proper

Instruktör FFG-team Mitt

Vår värmländska pärla är 23 år och uppvuxen i Grums med mamma, pappa och lillebror men flyttade till Linköping för att plugga. Efter universitetsstudierna blev hon kvar och jobbar nu som fysioterapeut samtidigt som hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan. 

Filippa Bagge

Instruktör FFG-team Väst

Fast Forward Girls yngsta tjej är fantastiska Filippa som är 17 år och pluggar på NIU i Linköping. Hon bor i Motala hos mamma, pappa och lillasyster men även en del hos storasyster i Linköping. Hon spelar för Linköping IBK i allsvenskan och är även en duktig sångerska.

Rebecca Bagge

Projektledare & Instruktör FFG-Team Öst

Rebecca är projektledare för Fast Forward Girls och anställd av Östergötlands innebandyförbund för att driva projektet. Hon har spelat i både NLA i Schweiz och SSL. Hon pluggar sista året på Civilekonomprogrammet och bor i Linköping. 


Han som stöttar där det behövs, bara för att han kan och brinner för det!

Fredrik Bagge

Kreatör av projektet, kommunikatör, inspiratör samt utbildare av FFG-instruktörerna med fri roll på mittplanen för att se till att Fast Forward Girls alltid överlevererar - både på och utanför planen! Fredrik har varit tränare för damer och flickor i 15 år och brinner starkt för att utveckla och sprida tjejinnebandy. För närvarande är han tränare för Solfjäderstaden Flickor 05, Instruktör för tjejer på Future Fjädern, Solfjäderstadens innebandyakademi, samt Instruktör för tjejerna i Team Östergötland på Östergötlands Innebandyförbund. 


Följ Fast Forward Girls på Instagram

instagram


Dela gärna detta på facebook eller klicka här för att tipsa en vän om vår supersatsning

Önskar ni komma i kontakt med oss, maila oss på ostergotland@innebandy.se

Du får detta nyhetsbrev eftersom vi tror att du har intresse av att ta del av nyheterna kring Fast Forward Girls eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Vill du inte ha fler mail från oss, klicka här.

Sent with Get a Newsletter