Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vilka är vänsterns uppgifter och utmaningar?

Det finns 187 miljardärer i vårt land. Tillsammans äger de 2147 miljarder kronor, det är nästan halva Sveriges BNP.
Med detta som utgångspunkt ordnar vi ett möte med marxisten och filosofiläraren Johan Wiman som resonerar om vänsterns utmaningar 170 år efter att Karl Marx och Friedrich Engel skrev ”Det kommunistiska manifestet”. Kan Marx tankar och marxismen visa någon väg fram i dagens samhället?
Kom och diskutera samhällsutvecklingen, lördag 20 oktober, kl 15.00, Värendsalen i IOGT-NTO huset vid Vattentorget.


Ohållbar trafiksituation med många olyckor

Under hösten har ett flertal allvarliga trafikolyckor inträffat i Växjö, de flesta har involverat cyklister och även medfört dödolyckor. I stan finns flera utdömda rondeller och i sin iver att begränsa biltrafiken och stimulera buss- och cykelåkande har flera ogenomtänkta projekt satts i gång.
Vi i Kommunistiska Partiet säger att det är viktigare att bygga säkra vägkorsningar än att bygga ett nytt kommunhus. Kommunens prioritering måste ändras! 
Läs mer om utvecklingen, hur vi ser på trafikproblemen och vilka lösningar vi vill se.


Högern vann valet och Växjö är fortsatt utan oppositionsparti

Efter valdagen har det varit stor cirkus om vem som ska bilda regering. Makten är allt för riksdagspolitikerna och ingen av dem diskuterar vilken politik som ska föras, bara vem som ska fortsätta förvalta den nyliberala politiken där klassklyftona hela tiden växer.
Här i Växjö är det fortsatt moderatstyre som gäller. Vi i Kommunistiska Partiet står och stampar på en alldeles för låg nivå. Rösterna räckte inte denna gång till en plats i kommunfullmäktige men valrörelsen ha givit oss många nya ingångar att jobba vidare med och en del nya del kontakter som gör att vi kan stärka arbetet för en mer solidarisk och rättvis politik i vår kommun. Men politik handlar inte om att lägga en lapp i en valurna en gång vart fjärde år utan det handlar om att ständigt göra sin röst hörd och vara delaktig i samhällutvecklingen. Nu riktar vi denna uppmaning till dig - engagera dig! Kom med i arbetet för en mer solidarisk värld. Kom med som medlem i Kommunistiska Partiet!
Här kan du läsa vår första valanalys till vårt kommunval. En mer djupgående och långsiktig analys arbetar vi med. Vi vill även passa på att tacka er som röstat på oss i kommunvalet, vi lovar att förvalta ert förtroende och jobba på för socialismen.


Manifestation mot kärnvapen

Kronoberg för Fred & Alliansfrihet (KFA) och IKFF i Växjö arrangerar en ljusmanifestation på FN-dagen för att att uppmärksamma FN-konventionen om förbud mot kärnvapen som kom till bl.a. genom Sveriges medverkan men som Sverige inte skrivit under.
Välkommen till Vattentorget i Växjö, onsdag 24/10 kl. 18.00!

Kollektivavtal borde kunna krävas även i Växjö

I Lysekil har samtliga partier röstat för K:s krav på att svenskt kolektivavtal ska krävas vid kommunens upphandlingar. Men här i Växjö rösade inget parti för samma förslag. Det är mycket uppseendeväckande. Vi jobbar på för att lika lön för lika arbeta ska gälla på arbetsmarknaden och i Växjö kommun. Läs insändaren som vi skrev tillsammans med vår kommunfullmäktigeledamot i Lysekil och där frågan klargörs.


Obehagliga SD

Dagen efter valet skrev SD:s chefsideolog Mattias Karlsson på Facebook om att nu gäller det seger eller död, med tydlig hänvisning till Mussolini. De fascistiska kopplingarna finns kvar i detta parti som utgör en stor fara för arbetarklassen i vårt land. Läs vår kommentar till Mattias Karlssons utspel och vad det innebär.


Vänsterpartiet öppnar upp för dyrare kommunhus

Veckan efter valet skriver Vänsterpartiet i Växjö en insändare där man tycker att det nya kommunhuset ska få kosta mer pengar. Men i valrörelsen sa de att bygget skulle stoppas. Att sitta på två stolar samtidigt verkar inte vara några problem för dem. Läs mer här!


Nya kommunala skolor kan inte vänta

Friskolan Thoren Business School har fått tillstånd att starta i Växjö nästa år och roffa åt sig ytterligare skattepengar som skulle gått till elevernas utbildning. Svaret på skolbristen i Växjö är inte fler friskolor utan att kommunen bygger nya kommunala skolor. Läs vår valinsändare som Smålandsposten publicerade efter valet...


Stöd vårt arbete

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot, stora som små. Plusgiro:
54 41 22-5
.


           Vi säljer arbetartidningen Proletären 
           Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
           Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00

Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter