Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Stafettpinnen över till ny generalsekreterare

Karin Ehnbom-Palmquist tar farväl och hälsar nya generalsekreteraren Cecilia Borglin välkommen.

Synlighet i media

I samband med valet uppmärksammade vi utlandssvenskarnas situation och sakfrågor i media. Det resulterade i ett stort antal artiklar och nyhetsinslag. Några av dem har vi samlat här.


Svenskar i Världen - en kraft att räkna med

Efter tio framgångsrika år som generalsekreterare lämnar nu Karin Ehnbom-Palmquist över till Cecilia Borglin. 

Cecilia har över 20 års erfarenhet från olika kommunikationsdiscipliner och har haft olika roller inom såväl näringsliv som ideell sektor.

Under åren 2008-2010 levde hon tillsammans med sin familj i Sydney.

- Jag har själv stött på några av de problem som många utlandssvenskar upplever i samband med att de flyttar från och sedan tillbaka till Sverige. Svenskar i Världen har genom åren varit en kraft att räkna med, och jag ser fram emot att driva det arbetet vidare. 


Så tycker partierna

Som vi redan har berättat om ställde vi ett antal frågor till riksdagspartierna inför valet för att ta reda på var de står i frågor som påverkar många utlandssvenskar. I väntan på att regeringsbildandet blir klart kan ni friska upp minnet hur de svarade.


Ny bok för medföljare

Nu har boken ”Att bo utomlands som medföljare” kommit ut. Det är den tredje boken i en serie som handlar om att flytta ut från Sverige, flytta hem och vara medföljare. Extra förmånligt pris för alla medlemmar.

Grattis Anne och Minna - årets ombud!

Svenskar i Världens 130 ombud spelar en viktig roll i vårt lokala arbete. Till dem kan medlemmar vända sig för att få tips och råd för att snabbare komma in i den nya tillvaron. Två ombud som gjort det där lilla extra är Anne Duse och Minna Madzunkova, som dämed har tilldelats utmärkelsen "Årets ombud". 

Möt dem här.


Kalendarium

13-14 oktober:

Besök oss gärna på Köpa Hus Utomlandsmässan i Stockholm.
Vi finns i monter 41.


facebookinstagramyoutubelinkedintwitter

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en medlem till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.