Etableringsnytt från Franchise Group. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

facebooklinkedininstagram

Etableringsnytt #13


SOOK – MER FÄRG, MER SMAK, MER RÖRA, MER YALLA

Kanske har du besökt SOOK i Mall of Scandinavia och smakat på den allra senaste trenden som nu kommer starkt i hela världen! SOOK är svårt att sätta en rubrik på men fast casual mat från Mellanöstern ger en hint om vad det är frågan om. SOOK finns idag i Mall of Scandinavia och Kista galleria och är nu redo att ta nästa steg. 

I första hand är det våra största städer som är intressanta med extra prioritet på bra lägen i Stockholm. Beroende på förutsättningar och läge har SOOK tagit fram 2 koncept. Det lite mindre konceptet passar på ytor mellan 60-100 kvm och det lite större behöver ca 150 – 200 kvm. Dessutom en flagship i Stockholm som kan vara ännu större. Bakom SOOK finns en myket stark och långsiktig ägare som har varit verksam inom matindustrin sedan 1989. Hör av dig för mer info! 

Yalla yalla!

070 - 732 95 96

stefan.lindqvist@franchisegroup.se

Skicka gärna vidare  till någon som du tror skulle kunna vara intresserad!


På gång just nu

Tandea söker lägen i Sundbyberg/Järvafältet, Barkaby, Vällingby, Sickla, Nacka, Haninge Centrum och Liljeholmstorget! Tveka inte att höra av dig om du har 150-200 kvm.

Vi gratulerar ASARI till första etableringen i Skandinavien! Den finns i nya utbyggnaden i Gränby C om du har vägarna förbi. Fler lägen söks, storlek ca 50-80 kvm.

Reload Foodbar söker nu nya lokaler för sitt nya minikoncept. Ytor som är intressanta är ca 20-40 kvm i Stockholm med bra flöden.

Vill du veta mer om våra varumärken eller är intresserad av en etablering så är du varmt välkommen att höra av dig till mig!

Stefan Lindqvist

070 - 732 95 96

stefan.lindqvist@franchisegroup.se


Dessutom fortsätter dessa varumärken med sin expansion med vår hjälp

ASARI designar och tillverkar allt inom elektronik, smycken, solglasögon, gåvor, köksprodukter, Japanska skönhetsartiklar och gadgets.

ASARI söker lokaler på ca 50 - 80 kvm i gallerior och gatulägen med bra flöde. För de första etableringarna är vi extra intresserade av Stockholmsområdet, Uppsala, Gävle, Eskilstuna, Västerås och Örebro, men givetvis tar vi emot förslag på andra lägen.


5 matupplevelser - 5 olika sittningar – oändligt många smaker. Hos 5ive finns det något för alla. Oavsett tid på dygnet. Till vardag eller till fest.

Expansiva städer från 80.000 invånare och uppåt är av intresse för etablering om läget är rätt. Konceptet är flexibelt och ytor mellan 300 – 900 kvm kan vara aktuella.


Orange County Foods serverar precis vad många medvetna söker; mycket grönsaker, fisk och hälsosamma, hållbara alternativ. Poke Bowles är huvudattraktionen, men även Smoothie bowles, raw-fika och kalla drycker finns på menyn. 

Konceptet är lätt att implementera! Kräver inte ett stort kök eller serveringsyta. Vår mat luktar inte samt ingen restaurangventilation krävs, det enda som tillagas är ris. Ideala lokaler är 30-60 kvm och just är Stockholm extra intressant.


La Pasta Veloce kärlek till Italien och dess matkultur födde en idé om en ny sorts snabbmatskedja. En kedja som förmedlar italienska traditioner på ett modernt vis.

La Pasta Veloce söker lokaler på 180-250 kvm i bland annat köpcentrum, järnvägsstationer, gatulägen eller trafikplatser. Även food courts om 40-60 kvm. Just nu är högsta prioritet Stockholm.


Bores ångar på efter ett fantastiskt mottagande i Vallentuna och nu även på Sveavägen. Fler lägen önskas i storleksordningen ca 30-60 kvm. Det kan vara gatukök, hål i väggen eller förslag!
Vi etablerar gärna i hela landet men Stockholm med omnejd är extra intressant. Hör av dig om du vill ha en konceptpresentation.


Med kvalitet och sortiment har Kandy´z blivit en destination för alla som uppskattar riktigt bra godis. Expansionen fortsätter med målsättningen att kunna erbjuda hela Sverige sitt beprövade koncept. Vi letar efter lokaler på ca 300 - 400 kvm i bra handelsområden. Bra flöden och bostadsområden i närheten är en fördel.


Pub Niska är den kända åländska kocken Michael Björklunds eget restaurangkoncept. Micke har varit årets kock både i Sverige och i Finland. Pub Niska serverar plåtbröd, "åländsk gourmetpizza", av högklassiga råvaror. Pub Niska skall nu expandera på den svenska marknaden och söker i första hand attraktiva lägen i Stockholmsregionen med en yta på ca 100 – 200 kvm.


För den fortsatta expansionen söker Reload Foodbar nu fler bra lägen i första hand i Stockholm. Bra flöden och gärna många arbetsplatser i närområdet är viktigt. Ytterligare plus är om det finns Gym i närheten. Både gatu- och gallerialägen är av intresse. Vi är intresserade av ytor på ca 125 kvm men är lyhörda även för andra storlekar.  Enda tillagningen sker i ugn varför imkanal inte är nödvändigt.


Choco Mania har gjort succé i Mall of Scandinavia med sitt ”fikakoncept” som erbjuder bl. a. våfflor, crepes och glass med den gemensamma nämnaren choklad. Kanske du har förslag på var nästa Choco Mania skall finnas? Vi söker nu bra lägen i våra större städer med fokus nu initialt på Stockholm. Både galleria- och gatulägen med ett bra flöde är av intresse och även som fristående enhet på golvet som i Mall of Scandinavia.


Bar & Restaurang New York Legends är den naturliga mötesplatsen som passar alla, såväl familj, vänner, kollegor och andra. Bra restauranglägen med möjlighet till uteservering. Beroende på förutsättningar är ytor från 500 kvm och uppåt av intresse. Bowling är ett exempel på aktivitet som NYL gärna har med i sitt koncept, men då krävs ytor på uppåt 1500 kvm. Etableringsfokus är Stockholm, Göteborg och Malmö, men även de andra topp 10-städerna i Sverige är aktuella.


Har du ett hålrum att fylla? Växande tandläkarkoncern söker lokaler. Tandea söker i första hand lokaler i hela Storstockholm, men övriga Sverige kan också vara av intresse. Ca 200 kvm centralt i bra skyltläge och närhet till parkering och kommunikationer är bra förutsättningar.


Familjeläkarna erbjuder professionell vård från födseln och genom hela livet med hög medicinsk kompetens och erfarenhet. Familjeläkarna har idag vårdcentraler i Saltsjöbaden, Bålsta, Husby och Uppsala. Ytorna som krävs är helt beroende hur förutsättningarna är och vilket innehåll vårdcentralen skall ha, men ytor på 400 kvm och uppåt kan vara av intresse. 


Franchise Group är Nordens ledande konsultföretag inom franchising.

Vi hjälper våra kunder att växa och öka sin lönsamhet genom att utveckla, 
etablera och effektivisera franchisekedjor. Läs mer om oss på: 
www.franchisegroup.sewww.franchisefinder.se

Stockholm office: Karlavägen 12 114 31 Stockholm

Tel: + 46 (0)8 464 75 00

Göteborg office: World Trade Center 402 24 Göteborg

Tel: + 46 (0)31 83 10 45

Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.