Bravissimo

Nominerade i Svenska Designpriset

Bravissimo har blivit nominerade i Svenska Designpriset 2018 inom kategorin ”Identitet – Digital” för vår egen hemsida som lanserades tidigare i år. Svenska Designpriset är en av Sveriges största tävlingar inom visuell kommunikation. Prisutdelningen sker på Berns i Stockholm den 25 oktober.


Utvalda uppdrag

Klicka på bilderna för att se och läsa mer.
Se fler utvaldauppdrag och referenser här ›


BRAVISSIMO TIPSAR

Så skriver du copy som säljer

 

Skapa resultat med hjälp av det skrivna ordet. Vår copywriter Erik bjuder på några tips kring kommersiellt skrivande.

 

Ta hjälp av Aida
Aida är inte bara ett vackert, italienskt namn. Det är också en bra formel att använda sig av när du ska skriva effektiv copy.

  • Attention – inled texten med att fånga mottagarens uppmärksamhet, exempelvis med en smart rubrik.
  • Interest – när du väl fått den, skapa ett intresse genom att presentera ditt företag och din produkt.
  • Desire – få mottagaren att vilja ha produkten. Måla upp alla de behov och önskningar som produkten uppfyller.
  • Action – avsluta med att lotsa mottagaren vidare, som att kontakta företaget eller läsa mer på hemsidan.


Övertala inte – övertyga
Överdriven reklam är som överdrivna försäljare – inte trovärdigt och ofta irriterande. Du vill inte vara den där abonnemangsförsäljaren som får folk att ta omvägar i gallerian. Skriv som om du tipsade en god vän om en produkt. Sälj, men sälj snyggt.

Gör läxan
Det är alltid bra att veta vad man snackar om. När det kommer till copy är det livsviktigt. För att vara trovärdig i texten behöver du ha koll. På konkurrensen, målgruppen och varenda liten produktdetalj. Läs på innan du skriver.

Tala till personen, inte målgruppen
Konsumenter är människor och människor gillar att känna sig sedda. Om du skriver ”nu kan ni äntligen köpa allas drömbil för 100 000 kr” i stället för ”nu kan du äntligen köpa den där bilen du alltid drömt om, för bara 100 000 kr”, så har du missat att se mottagaren.

Bestäm dig för vem du talar till
På tal om att nå ut till individen. Försök inte ens övertyga dig själv om att du ska skriva en text som når ut ”till alla”. Studera din målgrupp, välj vem du vill nå, och forma ditt budskap efter det. Kommunikation som är relevant för 100 personer kommer att ge bättre avkastning än om du når ut till 1 000 personer som inte kan relatera till det du skriver.

Skriv inte för långt
Ordbajseri gynnar ingen förutom den copywriter som har betalt per tecken. I många fall är en stark rubrik och ett par kärnfulla stycken allt du behöver för att övertyga mottagaren om produktens förträfflighet. Det är samtidigt just det som är copywriterns största utmaning: att koka ner research, fakta och budskap till några få meningar som får mottagaren att förstå, känna och vilja köpa.

Vill du ha hjälp?
Bravissimo erbjuder professionell copywriting för bland annat hemsidor, broschyrer, annonser, radioreklam och filmmanus. Läs mer här ›


I FOKUS

Synliggör ditt företag
Sökverktyget Google Voice Search, där du säger din fråga i stället för att skriva, blir alltmer populärt. Det kan vara bra att ha i åtanke, åtminstone för dig med kunder som är på språng. Du som använder Google My Business, se till att din information är ordentligt uppdaterad, så att du optimerar chanserna till att det är din verksamhet som föreslås i sökresultatet.

Har du koll på lagen?
Under 2019 förväntas den nya lagen om tillgänglighet till digital offentlig service träda i kraft. Den har skapats för att alla ska ha digital tillgänglighet, även personer med olika funktionsnedsättningar. Hemsidor, appar, program och e-tjänster ska följa särskilda riktlinjer framöver samt ha en funktion för användaren att kunna påtala ev. brister kring tillgänglighet. Kontakta oss så berättar vi mer om lagen och om hur du bör agera.


Creative

Vi skapar kreativ marknadsföring som ger affärsnytta. Kommunikation som syns, överraskar och berör. Läs mer och se referenser ›

Digital

Vi designar och bygger webblösningar, ökar din försäljning via Google och sprider dina budskap på sociala medier. Läs mer och se referenser ›

Studio

Vi tar fram visuell kommunikation som ger rätt känsla och intryck av ditt varumärke, oavsett bransch eller produkt. Läs mer och se referenser ›Bravissimo Agency
En formstark reklam- & webbyrå

www.bravissimo.se

facebookinstagramlinkedinyoutubegoogleplus

Problem att visa nyhetsbrevet? Se det i webbläsaren

Vill du inte ha fler mail från oss? ;(
Avregistrera dig här ›