Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev oktober 2018


Det som hänt

                                                                                                                       Foto: Riksförbundet Attention

Ulrika, ordförande Attention Kristianstad-Hässleholm, och Brita, vice ordförande Attention Kristianstad-Hässleholm, deltog på Riksförbundet Attentions föreningskonferens som i år var i Växjö. 104 deltagare från 40 olika föreningar var på plats för att utbyta erfarenheter, få nya kunskaper och umgås med andra föreningsaktiva. Ett stort tack för Attention Kronoberg för deras värdskap.


Det som kommer att hända

Skåneveckan för psykisk hälsa 8-14 oktober

8-14/10 Under Skåneveckan händer det mycket saker runt omkring i Skåne och hela programmet hittar du:

 

9/10 Öppet hus på Mötesplats Norreport, Norretullsvägen 5, Kristianstad, klockan 12:00-19.00.

Under eftermiddagen/kvällen informerar Vuxenvården, Vändpunkten, budget-och skuldrådgivare. DISA berättar om sina intryck och erfarenheter från cafékvällar. CM-kund berättar om erfarenheterna av att ha Case Manager. Ungdomsgruppen SYNAS finns på plats.

16.30 ges föreläsningen av och med Kerstin Evesson ”Att leva med OCD - Min berättelse”

Flera lokala patient-och anhörigföreningar finns på plats!

Ni bjuds på dryck och tilltugg. Ingen föranmälan krävs.


Fortbildas NPF-Dag 

11/10 Erik Donell kommer till Kristianstad 11 oktober kl. 9.00-16.30 på Quality Hotell under Fortbildas NPF-Dag. En heldag om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar för dig som arbetar inom skola, vård, HVB, LSS och boendestöd m m. Du kan även som privatperson gå och då är det anhörigbiljett som gäller. Mer information om det hittar du:


Boktips

                                                                   Foto: Torgny Pettersson /IDUS förlag

 

Titel: ”Alma och papegojmysteriet”

Författare: Kristina Collén 

Förlag: IDUS förlag

Format: Inbunden

Språk: Svenska

Läsålder: 6-9 år

Antal sidor: 86

Pris: 137 kr

Utgivningsdatum: 2018-09-18

 

Almas två A, A som i autism och A som i ADHD gör Alma speciell. Speciellt bra på vissa saker. Som att lyssna. Och på att vara detektiv. Alma är också djurens väktare som mormor säger och när den operasjungande papegojan Jack försvinner är det bra att Alma finns där. Under jakten på papegojan håller det dock på att gå riktigt illa. Kanske kan Alma nu få användning för den magiska kraft hon just upptäckt att hon har ärvt från sin gammelmorfar Ansgar?

 


Månaden i bilder

Föreningskonferens

Olika lokalföreningar träffades i Växjö under en helg. Det var trevligt med förläsningar och workshop. Kul att träffa andra inom Attention.

Ny barnbok

Almas två A, A som i autism och A som i ADHD gör Alma speciell. Speciellt bra på vissa saker. Som att lyssna. Och på att vara detektiv.


facebookhomepage

Hoppas att vi ses!

Styrelsen Attention Kristianstad-Hässleholm


Attention Kristianstad-Hässleholms nyhetsbrev håller dig uppdaterad om händelser i vår lokalförening samt annat NPF-relaterat. Nyhetsbrevet kommer varje månad.

Kontakt:
Mail: info@attention-kristianstadhassleholm.se
Telefon: 076-855 68 60

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Attention Kristianstad-Hässleholm eller för att du har skrivit upp dig för att få vårt nyhetsbrev. Skulle du av någon anledning vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter