Senaste från Studieförbundet Bildas verksamhet i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Oktober 2018

Studieförbundet Bilda region Mitt


Sandviken & Ljusdal | Jämställd kultur

Hur jobbar man med jämställdhet inom populärkulturen och särskilt i musiklivet? Varför bör vi sträva efter en jämn könsfördelning? Emma Swanström reder ut detta i en föreläsning. Kom och bli klokare, helt gratis!
Läs mer!📍
Ljusdal 7 nov 📍 
Sandviken 8 nov


Sundsvall | Kontorsflytt

Nu flyttar vi Bildakontoret i Sundsvall till nya lokaler, ett stenkast bort. Den nya besöksadressen gäller från 1 oktober 2018 - Västra Allén 2. Vi har även ny postadress. Den 11 december håller vi Öppet hus med listinsamling och rundtur i vårt nya fina kontor. Kika in mellan 12-19. P.g.a. allerig kan vi tyvärr inte ta emot blommor. Varmt välkomna!


Sundsvall | Musikschlaget

Musikschlaget är en melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar. Deltävlingar har arrangerats runt om i landet sedan i våras. Där har många fina bidrag tävlat om en plats i den stora finalen i Sundsvall. Så den 10 november är det dags! Köp din biljett här! I år samlar vi även pengar till förmån för Musikhjälpen på temat: Alla har rätt att funka olika. Skänk ett bidrag!


Turne | Ethno on the road

Ethno i Dalarna är ett stort internationellt folkmusikläger för ungdomar. Från detta sommarläger väljs några ungdomar ut att få komma tillbaka för en turné tillsammans med två erfarna ledare - Ethno on the road. Årets grupp leds av Peter Rousu, basist/gitarrist från Rättvik och Sandra Marteleur. 10-24 november kommer årets grupp att befinna sig på turné från Dalarna i söder till Norrbotten i norr. Läs mer!


Hudiksvall | Körsång

Under hösten arrangerar Bilda en turné med körworkshops tillsammans med sångaren Peder Karlsson från gruppen The real group. Du har chansen att vara med när turnén gör ett stopp i Hudiksvall den 24 oktober. Peder inspirerar till att hitta byggstenar för sång och musik, med mer än ett sinne. Läs mer!


Gävle | Gävle Gospel

1-3 februari 2019 bjuds det på härligt gospelgung då Gävle Gospelfestival arrangeras. Du kan delta i festivalen som sångare i kören eller njuta av gospelfesten som publik. Festivalen firar 20 år och blir nu mer festlig än någonsin! Gäster är Myron Butler, Shirley Clamp och Anki & Magnus Spångberg. Anmälan är öppen tom 23 nov. Läs mer!


Gävle | Filmkväll

Filmkväll på Skottes Musikteater 17 okt - Suzanne Osten visar sin film Flickan, Mamman och Demonerna. Efter filmen följer ett samtal med filmregissören. Hör Osten berätta om hur filmen tar avstamp i hennes egen uppväxt och berättar om en lika färgstark som gripande film om ett barns kärlek och lojalitet till sin förälder. Läs mer!


Rättvik | Bortbytingen

Teaterföreställning baserad på en av Selma Lagerlöfs finaste berättelser - Bortbytingen. Historien om bondparet som får sin enda son bortrövad av trollen och som i utbyte får en trollunge att ta hand om. Medverkar gör Hanna Kulle, Jakob Hultcrantz Hansson och Daniel Lindman. Läs mer! 


Ljusdal | Höstlov upplevelsemusik

Höstlovsaktivitet för åk F-6 och för åk 7 till sista året på gymnasiesärskolan. På temat Ljus i mörkret bjuds det på en interaktiv och sinnlig musikföreställning anpassad för elever med omfattande funktionsnedsättningar. Du får själv delta med instrument, vackra ting och alla dina sinnen. Anmälan och mer info på länken!


Nordanstig | Höstlov Filmstigen

På höstlovet håller Filmstigen filmworkshops med skräckfilms-tema för ungdomar i Nordanstig. Ni får chansen att lära er filmskapande med Smartphones, skådespeleri och även skapa era egna filmer! Mejla för mer info och anmälan. Läs mer!


Mellanöstern | Hantverksresa

För första gången gör Bilda en studieresa till Mellanöstern med tema hantverk och kultur, en resa där fokus ligger på möten mellan människor med slöjd som brobyggare. Resan sker 28 april–5 maj 2019. Anmäl dig idag för att säkra din plats. Läs mer!


Borlänge | Passion för livet

Bildas koncept Passion för livet bjuder in till öppna föreläsningar.
📍 17 okt "Kost och tandvård på äldre dar" – med Dietist Ann-Helene Willermark och tandhygienist Marianne Ågren.
📍 14 nov "Årets bilder".
Efter föreläsningarna serveras sopplunch, kaffe och kaka. Pris 50 kr/pers. Läs mer!


facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du har anmält att du vill ha vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.