Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till bygden!

Detta trevliga upprop är namnet på ett av våra kommande projekt. Vi har nämligen blivit beviljade ett 2- årigt projekt inom Landsbygdsprogrammet där de efterfrågade idéer kring servicelösningar tema besöksnäring! Projektet kommer att jobba med 7 nav = butiker och området kring dessa. De 7 butikerna finns i Adak, Bastuträsk, Kusfors, Kristineberg, Kattisavan, Örträsk (Lycksele) och Rusksele. Projektet kommer att arbeta med livsmedel och måltider (matsvinn), laddstationer och transport, diversifiering av varor och tjänster och lokalt värdskap. Vi ser framemot att jobba med detta och att vi kan stärka lanthandlarna med tankställen som är en viktig infrastruktur för besöknäringen i inlandet. Nu riggar vi för projektet och söker en projektledare, uppstart i början av nästa år. Kontaktperson karin.fallman@goldoflapland.com

Bilden är tagen på Handlar´n i Rusksele under en studieresa med projektet Mobevi. Butiken,som är ett av naven, drivs av Cecilia Fredriksson som även driver Restaurang 363 i Rusksele.


Foto: Skogsmuseet Lycksele

PINUS visar skogen på webben!

 Projektet PINUS, projekt innovativa upplevelser i brukad skog, verkar för att sammanföra besöksnäring, skogsnäring och skoglig akademi i syftet att öka möjligheterna för kunskapsturism i skog. PINUS har under sommaren 2018 gett ut tidningen Hitta skogen för att sprida mer kunskap om skogens roll och betydelse.

Som svar på Hitta skogen lanseras nu hemsidan Visa skogen. Hemsidan ska hjälpa turismaktörer som arbetar i eller med skog att hitta inspiration och information för att vidareutveckla eller skapa egna och nya turistiska produkter.

Från Gold of Lapland sitter Karin Fällman Stenlund i styrgruppen för projekt PINUS.

  


Mervärde Lycksele är igång!

Mervärde är ett projekt som syftar att generera pengar till lokal utveckling. Gold of Lapland tillsammans med lokala företag utvecklar därför fram en finansiell modell där anslutna Mervärdesföretag skapar möjligheter för konsumenter att bidra ekonomiskt till lokala utvecklingsinsatser. De pengar som modellen genererar ska användas till saker som gynnar så många som möjligt, både ortsbor och besökare.

Mervärdesmodellen kommer att användas i Norsjö, Malå och Lycksele och I Lycksele är arbetet nu officiellt igång med de två första Mervärdesföretagen Franklins fastigheter och Bra Bo fastigheter.

 Vill du veta mer så kontakta Marino Carlsson, marino.carlsson@goldoflapland.com


Lycksele Visitor Center

Den 26 november klubbade kommunstyrelsen i Lycksele igenom vår projektansökan om att starta Lycksele Visitor Center. Detta kommer att bli ett 4-årigt projekt.  Lycksele Visitor Center ska arbeta med utveckling av handels- och besöksnäringen i samverkan med förenings- och näringslivet och kommunen samt fortsätta tillhandahålla besöksinformation - vi gör det tillsammans och långsiktigt. Lycksele Visitor Center ska bidra till det attraktiva Lycksele.

På Lycksele Visitor Center kommer ni fortfarande att träffa Marino Carlsson och från den 26 november arbetar även Jocke Ekbäck Eriksson med handels- och centrumutveckling på 50 %.

Tack Lycksele kommun för förtroendet och det goda samarbetet!

Bilden är lånad från ett frukostmöte i Lycksele i april. Känns som att Lycksele Visitor Center kan ta delar av denna utmaning framåt!


Friluftsliv för alla

Foto: Länsstyrelsen Västerbotten

Den 15 november 2018 anordnade Länsstyrelsen Västerbotten konferensen Mötesplats Friluftsliv på Hotell Lappland i Lycksele. Temat för dagen var "Friluftsliv för alla" med målet att visa hur brett och diversifierat friluftsliv kan vara. 

Medverkade under dagen gjorde bland annat Västerbottens läns Landshövdning, Magdalena Andersson, som fick äran att starta dagen som bestod av många intressanta föreläsningar.

Länsstyrelsen ordnade i förväg ett videoklipp som presenterades på konferensen, tryck nedan för att se den! Bla så presenterar vår egen Cecilia Wallinder hur vi jobbar i Gold of Lapland!


Säg hej till vår nya kollega!

Jocke Ekbäck Eriksson har i veckan anslutit sig till teamet på Gold of Lapland. Entreprenören Jocke är uppvuxen i Dorotea men har senaste 25 åren varit bosatt i Lycksele där han även är delägare i Colorama sedan 19 år. Inlandet och Norrland i allmänhet ligger Jocke nära om hjärtat och det speglas av i hans fritidsintressen, mtb- cykling, jakt och skoteråkning står ofta på agendan när tid finns. 

Jocke är engagerad i Företagarna Lycksele samt Lycksele Handel, vilket är väldigt meriterande för det uppdrag han fått här på Gold of Lapland. Jocke kommer nämligen arbeta med handel- och centrumutveckling i Lycksele, ett mycket spännande projekt!

Välkommen till teamet Jocke!

 

 


Möteskalender

Lista över vad som händer hos oss den närmsta tiden:

4 dec Handlarfrukost i Norsjö
5 dec styrelsemöte Biosfär Vindelälven – Juhtatdahka
6 dec Styrelsemöte Gold of Lapland
11 dec Styrgupp MOBEVI
14 dec Möte med Fossilfria bränslen
17-18 dec Utbildning Hållbarhetscoacher
20 dec styrgrupp PINUS
8 -14 jan På Vakantiebeurs Utrecht
17 jan Styrgrupp MOBEVI


Text: Karin Fällman Stenlund, Felicia Morén, Cecilia Wallinder

Edit: Felicia Morén

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö

Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av drygt 65 företag, de flesta med anknytning inom besöksnäringen. Gold of lapland som turistdestination sträcker sig geografiskt över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur. 

 Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.