Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Hållbar mobilitet på landsbygden

Gold of Lapland har under några år varit med i förarbetet kring att hitta nya transportlösningar längs Vindelälven. Vi sitter nu i styrgruppen för en förstudie som Region Västerbotten har fått medel till. Förstudien heter MOBEVI (Mobilitet och transporter för besöksnäringen efter Väg 363 och Vindelälven-Juhtatdahka) och genomförs i samarbete med masterstudenter från Designhögskolan och pågår 2019 ut. Förstudien kommer att förbereda ett test av en hållbar transport- och mobilitetslösning för besökare och matvaror i stråket och får stöd av Tillväxtverket och Trafikverket. Projektledare är Bianca Byring på kollektivtrafikmyndigheten.
Spännande!


Besöksnäring & samisk kultur i Lycksele

Välkommen till ett samtal om Besöksnäring & samisk kultur i Lycksele, måndag den 5 november på Skogsmuseet.

Vi samtalar om samisk kultur i besökssammanhang och dricker kaffe tillsammans.

Vilka möjligheter och erbjudanden finns idag på Skogsmuseet och Gammplatsen? Vilka frågor kring samer och samisk kultur är återkommande? Vad och hur svarar vi? Hur arbetar vi med samisk kultur på ett intresseväckande och respektfullt sätt? Vilka möjligheter och erbjudanden skulle vi vilja se kring besöksnäring och samisk kultur i Lycksele?

Varmt välkomna!


Turismdagarna i Västerbotten 2018

25 - 26 oktober på Hotell Lappland

Varje år ordnar Region Västerbotten Turism kunskapsdagar i syfte att stärka länets besöksnäring.  Detta sker genom inspirerande föreläsningar och miniseminarier – men kanske framförallt genom att vara en plattform där människor från olika håll i länet får träffas, nätverka och lära av varandra. Passa på att anmäla dig till innan den 10 oktober!


Landsbygdsdagen 2018

På söndag är det dags för den årliga Landsbygdsdagen som arrangeras av Hela Sverige ska leva och i år är det Norsjö Kommun som står värd. Årets tema är Service för en levande bygd eller en levande bygd som underlag för service. Vad är hönan och ägget? Gold of Lapland kommer att vara där och presentera en projektidé där syftet är att öka attraktiviteten och möjligheten att fler boende i närområdena konsumerar lokalt och att fler besökare vill komma, och stanna längre. 

Landsbygdsdagen kommer att gå av stapeln träffas i Bastuträsk – en pigg 125-åring i utveckling!Text: Karin Fällman Stenlund, Floriane Colonnier, Cecilia Wallinder

Edit: Floriane Colonnier

facebookinstagramhomepage

Telefon: +46 (0)918 -331 10

E-mail: info@goldoflapland.com

Storgatan 63, 935 32 Norsjö


Företagsbeskrivning

Gold of Lapland är en ekonomisk förening som ägs av  drygt 65 företag och även en turistdestination som geografiskt sträcker sig över Lycksele, Malå, Norsjö, Robertsfors, Vindeln, Skellefteå, Sorsele och Arvidsjaur.


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.