Nyhetsbrev kultur från Sotenäs kommun. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Kalendarium

Kulturevenemang i Sotenäs kommun den kommande månaden.


29-30/9

Tossene byalag arrangerar konst-utställning. Öppet 14-18. Läs mer.


4/10

Wikipedia-grupp i Gerlegården i Kungs-hamn. Läs mer i nyhetsbrevet till höger.


4/10

Hannah Svensson & Filip Jers Quartet, jazz-konsert, Smögengården kl 19.00


8/10

Christina Mörnholm, vernissage, Hav och Land kl 18.


8/10

Canaletto & the Art of Venice, konstfilm på Hav och Land. Läs mer.


13/10

Kammarkören Mikael Sångare och Martin Bagge skildrar 1700-talets Sverige genom Bellmans visor. Läs mer.


28/10

Barnteater 3 år - Djungelns hemlighet. Läs mer.

Sotenäs kultur oktober

Lika tvärt som vintern tog slut och nästan omdelbart övergick i sommar, så har nu den ovanligt långa och varma sommaren förbytts till höst. Nu startar också Sotenäs kommun sitt nyhetsbrev för kultur. Här kommer du att kunna läsa om kommande arrangemang och nyheter inom kulturområdet. I oktober månads utskick kan du bland annat läsa om ljuskonstfestivalen Island of Light och vår nystartade Wikipedia-grupp. Hoppas du uppskattar läsningen! Och om du gör det - sprid gärna ordet så att fler prenumererar. Du hittar anmälningsformuläret här.

Carl Forsberg, kultursekreterare

Grosshamn, september. Foto: Carl Forsberg

Island of Light

Smögen och Sotenäs har fått en ljuskonstfestival som heter Island of Light. Festivalen arrangerades för första gången i år och det går inte att beskriva den på annat sätt än som en total succé! Turistrådet Västsverige gör bedömningen att ca 30.000 personer besökte Smögen för att uppleva festivalen. Läs hela deras reportage här. Sotenäs kommun riktar ett varmt tack till arrangören Dulce Ahlberg.

Island of Light är enligt arrangören tillbaka den 12–15 September 2019!

Island of Light, Smögen. Foto: Asaf Kliger/Westsweden.com

Wikipedia i Sotenäs

Den 20 september fick Kungshamns bibliotek besök av Sofie Jansson, styrelseledamot i Wikimedia. Hon berättade för en skara intresserade hur vi som bor i Sotenäs kan organisera vår egen Wikipedia-grupp och arbeta för att sprida kunskap. Visste du exempelvis att vi har omkring 1.800 fornminnen i vår kommun, men att bara 10 av dem har foton på Wikipedia? Nästa träff för Wikipedia-gruppen är 4 okt, kl 16.30 på Gerlegården i Kungshamn. Anmäl dig till carl.forsberg@sotenas.se om du vill delta. Det är gratis och vi bjuder på fika.


Så funkar det

Nyhetsbrevet om kultur i Sotenäs kommun kommer ut den 29:e varje månad. Vill du att ditt evenemang ska synas här, så maila till kultursekreteraren senast den 27:e månaden innan ditt evenemang äger rum. Du behöver beskriva evenemanget med en mening och bifoga en länk till en sida med mer utförlig beskrivning. Se till vänster på kalendariet för att få en uppfattning om hur det kommer att se ut.


facebookinstagram

E-post: carl.forsberg@sotenas.se

Telefon: 0523 - 664 788

Du får detta nyhetsbrev eftersom du har anmält dig via vår hemsida eller på annat sätt godkänt att din adress används för utskick. Vill du avsluta din prenumeration, klicka här.