Nyhetsbrev Oktober

Hej alla goa syvänner!

Då har vi hösten här. Jag tycker om hösten. Härlig klar luft och stora möjligheter att samla i frys och skafferi.

Stort intresse för mönsterpappret. Många har tyckt om att pappret rullas i sverige. Ingen industri utan riktigt hantverk. I skrivande stund finns ett tjugotal 25m rullar kvar.

Förra månadsvaran sålde slut innan månaden tog slut. Vi får se hur det går denna månad. Månadens vara Oktober är en favorit i repris. Gütermanns lösningfritt lim.

20 gram HT2 lösningsfritt textillim. under oktober betalar du 25:- för limmet vårt ordinarie pris är 43:-

(risk för slutförsäjning)

Nytt från Minikrea, vi borde höja priset på dessa mönster. Tror vi ligger lägst i Sverige. Det får vara så ett tag till.

En kär återkomst. Den pyttelilla saxen som är godkänd att ha med sig på flyget.

En annan smart sax är overlocksaxen. saxen har en ögla för fingret. Man kan hålla i saxen och förtsätta arbeta. Du har den till hands hela tiden. Denna är av rostfritt stål och av god kvalitét.

Du får kolla in saxsidan

Som jag brukar, lite om oss själva också

Skrev ju lite om min hand. Jag fått en nerv i klämm av att sitta och jobba framför datorn för mycket. Många timmar varje dag. Jag fick faktisk en operationstid för någon vecka sedan. Blev kallad till en karpaltunnel operation. Jätte bra att få en tid så snabbt. Problemet är att den nerv jag har i klämm i handen är ulnarisnerven den går inte genom karpaltunneln. Så jag hamnade i kön igen. SURT ! ! ! Bokad till fel operation.

Men KNUD så du ställer till det. Äpplena blåser ner och flera av våra solrosor blåste omkull. Just nu är högsta solrosen 3,70m tror inte någon blir högre. Frosten kommer snart då stannar tillväxten av.

Våran kastanj har farit väldigt illa i sommar av torkan. Massor med blad har torkat och ramlat av. En enda kastanj fick vi på trädet. Den blev enorm.

Hade ju hoppats på att den innehöll en jättekastanj. Men den innehöll två ganska stora och en liten.

Det är lite hemskt kastanjen börjar om.

Hur ska det gå? Vi får ju frost snart.

Svamp då, kantareller har vi inte plockat alls. Ett par veckor nu i september har det funnits gott om Karl-Johan. Jag skivar den tunt och torkar i ugnen.

Mitt nya sätt att få till en riktigt god svampsås. Kör några dl torkad karl-johan svamp i mixern. Koka upp ca 5 dl matlagningsgrädde. Lägg i svampsmulorna. Svampgrädden skall stå i kylskåpet över dagen. Koka upp tillför stekskyn efter kött/grönsak du skall ha såsen till. Salta, peppra och ha i lite lökpulver. Man behöver inte reda av såsen. Har fin konsistens ända. Supergott!

Har faktiskt plockat 2 liter lingon efter denna torrsommar. Men man får gå långt plocka några här och några där. Köpt lingonsylt kan jag bara inte med. Så jag är glad att jag lyckats plocka lite grann i alla fall.

Planen var att det skulle bli kalas för Rasmus 3 år i helgen. Men Rasmus blev sjuk så vi tar det vid ett senare tillfälle.

Men stort Grattis Rasmus. Vill också välkomna Fridas turkiska pojvän Ridvan som äntligen fått upphålls- och arbetstillstånd. Välkommen Ridvan till Sverige och till vår familj.

Huset fullt denna helg kan man säga. I Fredags hade vi besök av 6st av deltagarna från Sylandet som gick av stapeln i Nyköping i helgen. Ett glatt gäng som först besökte butiken och sedan åt äppelpaj.  KUL!!

Vi hade också besök av våra 2 minsta barnbarn och deras mammor och pappor. Lille Ted som växer på sig. Stora grabben redan.

Och Selma snart 2 år. Som har levererar ett nytt ord i timmen ungefär denna helg. Snappar upp allt.

Hur gör morfar? Jo så här, han sträcker på sig.

Kram från Bibbi