Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Tack alla för det samarbete vi har byggt de här åren! Det känns som vi har en bra grund att stå på nu när näringslivsarbetet går in i en ny fas i stadshuset. Näringslivsfrågorna kommer fortsättningsvis tas om hand av kommunstyrelsen och dess arbetsutskott i den nya politiska organisationen. Rivstarten kommer bli arbetet med ett nytt näringslivsprogram.

Inga förhandlingar är påskrivna i skrivande stund, men med största sannolikhet ber jag särskilt att tacka för mig när jag går vidare mot nya uppdrag. Stort lycka till i det fortsatta arbetet". 

Ulrika Frick, ordförande näringslivsutskottet


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


Kom och prata med oss!

Kom och prata med oss på näringslivsenheten. Tillsammans diskuterar vi frågor som berör näringslivet och hur vi förflyttar oss framåt.

Datum: 28 november kl. 08.00 – 09.30.

Plats: Stadshuset.

Anmälan: karin.kempe@molndal.se

Varmt välkomna.


"Arbetsplats först" - ett nytt arbetssätt

Från bidragstagare till arbetstagare, från socialtjänsten till arbetsplats först! Genom digitalisering och ett större fokus på arbete går social- och arbetsmarknadsförvaltningen mot ett nytt arbetssätt. Läs mer i nästa nyhetsbrev om förvaltningens nya arbetssätt med "Arbetsplats först" och hur du som företagare kan bli en del av detta.


Dialogmöte i Mölndal 24/10

Den 24 oktober är du varmt välkommen till medlemsmöte, i Mölndal Galleria, för Fastighetsägarna i Mölndal.

Läs mer och anmälan


Prao åter obligatoriskt

Praktik är en viktig del av skolans undervisning om arbetslivet och i många fall är det prao-elevens första möte med näringslivet.Genom att ta emot elever från åk 8 och 9 kan du som företagare spela en stor roll. Prao ger dig också möjlighet att visa upp din bransch och ditt företag och därmed hitta framtidens medarbetare. Vill du bidra till en ung människas utveckling?

Läs mer


Värdeskapande integration

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika. Är du också intresserad av att ta en kopp kaffe med någon som har kommit till Sverige? Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan

September 2018

Mölndal Galleria har öppnat!

Fotograf: Dino Soldin

Möndal Galleria har öppnat, en viktig milstolpe i utvecklingen av Mölndals innerstad. 12 000 besökare bara de första två timmarna, och en fantastisk stämning.

Redan kl 16 ringlade sig köerna långa utanför. Klockan 17 när dörrarna öppnades sprang bokstavligen Mölndalsborna in. 

Här finns 65 butiker, kaféer, restauranger, gym och service på två våningsplan fördelade på 24 000 kvm. Här finns även Mölndals stadsmuseum som ett pop up-museum. 400-500 personer kommer att ha sin arbetsplats i gallerian.

Läs mer

Mölndals stadsmuseum Pop up

”Mölndals stadsmuseum Pop up”, ett samarbete med Citycon som äger Mölndal Galleria. – Vi är glada över möjligheten att möta en ny publik på en central plats i Mölndal och hoppas att fler upptäcker oss, säger Cajsa Lagerkvist, chef museum, konst och kultur. Läs mer


Before Work 2 oktober

Before Work 2/10 kl 8-9.30 på Lilla Götafors. Dagens gäst Andreas Grindebacke, vice vd på Husvärden AB, pratar om ”Stordalen flyttar in hos Husvärden och till Mölndals högsta hus. Utvecklingen fortsätter vid Krokslätts Fabriker.”

Anmäl dig här


Mölndal får ny topp-placering

Konsultbolaget Svefa presenterade i morse sitt Fastighetsindex 2018. Indexet mäter, kort sagt, hur attraktiv en kommun är för fastighets-investeringar (bostäder, kontor och handel) . Här toppar givetvis Stockholm, 88 poäng. Göteborg får 70. Tittar man på Göteborgsregionen så intar Mölndal en särställning med 59 poäng, alltså efter Göteborg men långt före trean Härryda som får 46.

Skulle vi flytta Mölndal till Stockholmsregionen så skulle vi placera oss på 7:e plats; snäppet efter Täby.

Flyttar vi Mölndal till Malmöregionen så hamnar vi först! Visserligen på samma poäng som Malmö själva, men ändå….

Och det roligaste är att vi klättrat de senaste åren och att potentialen för fortsatt ökad attraktivitet för de som vill investera, är stor!

Läs mer


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Kristina Wärmare, COO, Åbymässan.

Kristina Wärmare, COO, Åbymässan

Sveriges modernaste mäss- och mötesanläggning öppnar i Mölndal! "Få har förhoppningsvis missat att det händer stora saker vid det folkkära ÅbyTravet i Mölndal. I vår öppnar Åby Arena som kommer att erbjuda helt nya mötesmöjligheter för människor och företag, inte bara från Mölndal och Göteborgs-regionen". Läs hela texten här


Frukostmöte om upphandling 16/10

Mölndals stads upphandlings- och näringslivsenheter bjuder återigen in till ett frukostseminarium där du som företagare får lära dig mer om upphandlingsprocessen och hur det går till att lämna anbud.

  • Datum: tisdag den 16 oktober 2018, kl. 8.00 - 9.30
  • Plats: Stadshuset, Göteborgsvägen 11-17, Mölndal
  • Anmälan: linda.hogdin@molndal.se

Vad händer i Kållered centrum?

Vi har nu växlat upp arbetet med förstudien i Kållereds centrumområde om samverkan. Vi fortsätter att besöka fastighetsägare och andra företagare i Kållered för en fortsatt dialog kring bildandet av en BID liknande organisation i form av en förening. Intresset är stort och arbetet fortsätter under hösten/vintern.

Den 25 september arrangerade vi en studieresa till Floda BID och Lerums Centrumförening för att se och lära av deras arbete. Ett fullspäckat och mycket innehållsrikt program! Flera idéer tar vi med oss till vårt arbete i Kållered!

Den 13 november arrangerar vi ett Rundabordssamtal med Trafikverket där vi informeras om Trafikverkets planer för området samt för en dialog om hur vi tillsammans kan förbättra och försköna platser i och runt Kållered för att öka säkerheten samt trivseln i området!

Ett nytt Open Space med fokus på framtagning av en åtgärdsplan för Kållereds centrumområde planeras till den 27 november. Håll utkik efter inbjudan i kommande nyhetsbrev!!


Månadens företag - Fine Little Day

Fine Little Day är ett designföretag som huserar i de anrika fabrikslokalerna i Spinneriet i Lindome. Företaget grundandes 2007 av formgivaren, bloggaren och fotografen Elisabeth Dunker, och är idag en verksamhet med 6 anställda och showroom/butik i Spinneriet.

Fine Little Day står för miljövänliga produkter med hög konstnärlig kvalitet. Sortimentet omfattar allt från bäddset, köks- och inredningstextilier, löpmeter, affischer och mode. Älskvärda mönster inspirerade av den svenska naturen och Elisabeths bilder har gjort sig kända långt utanför landets gränser, och idag är Japan en av de största marknaderna. Produktionen sker i Sverige och utomlands och sortimentet säljer främst via egen webbshop och hos återförsäljare över hela världen. Välkomna till showroomet och butiken i Spinneriet öppet september lörd-sönd 12-16. Resten av hösten öppet vid överenskommelse. Läs mer


Nu över 1450 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter