Senaste från Studieförbundet Bildas verksamhet med folkmusik i Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

oktober 2018

BILDA ❤ FOLKMUSIK


Gävle | Workshop Kongero

Dags för en annorlunda och lustfylld workshop med den folkliga vokalgruppen Kongero. Gruppen lär ut visor och låtar i stämmor på gehör. Vi jobbar stiltekniskt med ansatser, sväng, attityd, artikulation, drillar och improvisation. Ett perfekt tillfälle att utöka din repertoar, lära dig nya arrangemang eller prova på folklig sång! Läs mer!


Rättvik | Bortbytingen

Teaterföreställning baserad på en av Selma Lagerlöfs finaste berättelser - Bortbytingen. Historien om bondparet som får sin enda son bortrövad av trollen och som i utbyte får en trollunge att ta hand om. Medverkar gör Hanna Kulle, Jakob Hultcrantz Hansson och Daniel Lindman. Läs mer!


Sundsvall | Samspelshelg

För andra året arrangerar Bilda konserter med unga lovande folkmusikband under Samspels-helgen i Sundsvall 19-21 okt. Missa inte eleverna vid folkmusiklinjen på Härnösands folkhögskola under ledning av Emma Ahlberg Ek och Ulrika Bodén. Sundsvalls Musikskolas folkmusik- och bluegrass-ensembler ger även en gemensam konsert under ledning av Emma Ahlberg Ek och Daniel Ek. Läs mer!


Falun | Folkmusiknatta

Folkmusiknatta den 10 november är Dalarnas roligaste inomhusstämma med musik från fem scener. Programmet för årets festival växer fram så smått, klart är redan att det blir Spelmän på stan under lördagens eftermiddag med såväl underhållning i Faluns gallerior samt jam på pubar och restauranger. Läs mer!


Järvsö | Ny omgång

Anmälan har precis stängt för att söka till ett nytt läsår med Hälsinge Låtverkstad. Här blir ungdomarna en del av en inspirerande gemenskap med dans, spel och sång. Tillsammans övar de sig på att stå på scen och sätter upp en egen föreställning. Första kurshelgen är 13-14 oktober i Järvsö. Läs mer!


Sundsvall | Club Frifolk

Club Frifolk är scenen för ny och spännande folkmusik i Sundsvall. Den 19 september var det säsongsstart med Bridget Marsden och Leif Ottossons fria tolkningar av nordisk folkmusik. Hösten bjuder även på Teental som blandar indisk folk- och tempelmusik med klassiskt och fusion och senare kommer duon Ciranda med Gileno Santana och Inês Vaz. Läs mer!


Järvsö | Dubbelkonsert

Vänta er det oväntade i denna finsk-svenska dubbelkonsert där Duo Disparat (Anders Norudde och Johanna Karlsson) och Antti Paalanen spelar ett set var. Kom till Stallet på Stenegård den 11 oktober kl 19.oo och se två akter som tar folkmusiken till såväl mörka djup som nya höjder. Biljetter köps i dörren. Läs mer!


Berättelsen om Bilda

Följ FolkUngar!

Följ Hälsinge Låtverkstad!


facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du finns i våra register eller för att du har anmält att du vill ha vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.