Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren. Avsluta prenumeration? Klicka här.

Känner du till några historier om vraken i Vänern?

Kållandsö i Lidköping har en lång historia av sjöfart, med detta kommer även historier om förlisningar. Destination Läckö-Kinnekulle tar just nu tillsammans med Vänermuseet fram en guidad vraktur från båt/kajak. Den guidade turen kommer man kunna göra själv genom appen ”Läckö Kinnekulle”. 

För att den guidade turen ska bli riktigt bra räcker inte faktaböckerna till. Därför söker vi nu hjälp från allmänheten som sitter inne på många intressanta historier och sägner. Det är området kring Naven och Pirum som fokus ligger på. 

Har du lokal kännedom om dessa områden, eller har en släkting eller vän som har det? Då är du välkommen att höra av dig med dina historier till Carolina på 0510-274 06 eller mejla carolina.hellstrom@lackokinnekulle.se


Löjromsäventyr på Vänern

En härlig weekend i Lidköping

"Matupplevelse, men så mycket mer! Att bara få vara med om hur löjrom bereds är en upplevelse, men att få det i ett sammanhang där mat, historia, kultur och ekonomi kombineras gör det till så mycket mer. Har du chansen, så ta den!!" detta är Evas recension efter att ha varit med på förra årets löjromsäventyr. Läs mer och boka här!

Ta en paus i vardagen och njut av en weekend i Lidköping med god mat och shopping. Här finns unika butiker med handplockat sortiment kombinerat med kedjebutikernas välkända utbud. I nästan varje kvarter finns mysiga caféer som bjuder in till en stunds avkoppling. Läs mer och boka här!


Ny vandringsled Resville-Kristinedal

Nyligen invigdes en ny vandringsled mellan Resville-Kristinedal. Sträckningen är 3 km enkel väg längs Flians dalgång och man kan starta sin vandring både i Resville och vid Kristinedals Fabriker. Förutom den vackra naturen finns mycket intressant kulturhistoria i området vilket man informeras om via skyltar längs leden. Givetvis finns också flera rastplatser längs vägen med härliga vyer. Läs mer här!


Löjrommens dag 11/11

Den 11 november är det återigen dags för Löjrommens dag i Spikens fiskehamn. Under hösten pågår Löjromsfisket för fullt och nu har du tillfälle att både träffa fiskare, se hantverket kring löjromsberedningen och provsmaka denna delikatess under Löjrommens dag. Självklart kommer det även finnas löjrom till försäljning. Kom och upplev löjromsfisket på nära håll och smaka på Vänerns röda guld. Läs mer här!


Svenska cupen 28-30/9

Rydell & Quick 29/9

SSK-finalen 29/9

Svenska Cupen avgörs för 14:e gången och för åttonde året i rad står Villa Lidköping som värd. De åtta SM-slutspelslagen från säsongen 2017/18 är direktkvalificerade till cupen. Läs mer här!

Den 29 september blir en härlig kväll på Galejan med en riktig show. Rydell & Quick´s specialitet är att leverera en unik show med personligt engagemang. Läs mer här!

Vem är snabbast runt Kinnekulle ring och vem blir SSK-mästare 2018? Missa inte uppgörelsen i SSK-serien ”svensk racing när den är som bäst”. Läs mer här!


Bomässan 5-7/10

Götene höst- marknad 11/10

Tjejkväll 25/10

Bomässan är tillbaka med massor av inspiration och kända profiler såsom Tareq Taylor som lagar mat och Knut Knutsson som värderar dina antikviteter. Lär känna de senaste nyheterna och trenderna på Bomässan. Läs mer här!

Ett tydligt tecken på att det är höst  i luften är den traditionella Götenemarknaden. På Stora torget trängs ivriga försäljare med fina varor, karuseller, leksaker, nybakade munkar och en massa mer! Läs mer här!

Butikerna i Lidköping centrum bjuder in till tjejkväll med bra erbjudanden, snacks, rabatter och mycket mer. Handlar du för 600,- eller mer har du chans att vinna "ett dygn i lyx". Läs mer här!


Facebook & Instagram

Gilla, följ och upplev Destination Läckö-Kinnekulle och ta del av nyheter, upplevelser, evenemang och spännande erbjudanden:

Facebook
Instagram


Destination Läckö-Kinnekulle AB

Nya stadens torg, Gamla Rådhuset

531 31 Lidköping

Tel: 0510-200 20, E-post: info@lackokinnekulle.se

www.lackokinnekulle.se