Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Förtroendevald September

Valrörelsen är förbi

Hej! 

Det politiska läget är minst sagt spännande och såklart också oroväckande. Det är viktigt att vi inte slutar synas på arbetsplatserna utan fortsätter prata, utbilda och grilla på arbetsplatser. Uttrycket ”De kommer bara hit vart fjärde år när det är val” – Får inte vara sant, eller hur?!

Vår ombudsman Björn, Böna, Petersson har blivit inkallad till riksdagen som ersättare av Lena Hallengren, tills dess att vi vet hur nästa regeringskonstellation ser ut. Just nu betyder ett par veckor, sen får vi se!

Grattis Böna!


Motioner, verksamhetsråd och Regionfullmäktige

Den 27 november är det regionfullmäktige. Tillsammans har vi skrapat ihop 12 stycken motioner. Super kul! Regionstyrelsen kriver motionssvar i oktober, så länge får ni hålla till godo med motionerna.

Motioner med motionssvar kommer till alla regionfullmäktigeledamöter per post i början av november.

Även att verksamhetsrådsträffarna är borttagna ur stadgan så vill vi uppmuntra er att samlas i verksamhetsområden och diskutera frågor, skrivelser, motioner och idéer inför regionfullmäktige. Det är mycket lättare att påverka om man är förberedd.

Ni hittar motionerna på hemsidan under aktuellt, eller här.

 


Värvningstipset - Var stolt över ditt medlemskap!

Var stolt över ditt eget medlemskap, utryck din tacksamhet för att vi tillsammans är ett fantastisk fackförbund och allt vi åstadkommit sen starten. 

Det kan smitta av sig!


100-lappen!

I samband med projektet Byggnadsbussen reducerar vi avgiften för samtliga nya medlemmar. En ny medlem som skriver in sig mellan 1 april och 31 december betalar 100 kronor i månaden sina första 3 månader. Detta gäller alla som skriver in sig som nya medlemmar (inkl. övergång och återinträde) mellan den 1 april och 31 december. Ansöker man om medlemskap mitt i månaden gäller fortfarande ordinarie regler om att avgiften börjar betalas månaden efter. Inga förändringar på den fronten alltså.

Exempel 1: Jag skriver in mig som ny medlem 28 mars. Jag betalar ordinarie medlemsavgift hela tiden, oavsett vilket datum som anges som inträde.

Exempel 2: Jag skriver in mig som ny medlem 1 juli. Jag betalar 100 kronor i juli, augusti och september – sedan åläggs jag den medlemsavgift som jag ska ha enligt den avgiftsgrundande lön jag uppgett vid inträdet.

Exempel 3: Jag skriver in mig som ny medlem 1 december. Jag betalar 100 kronor i december 2018, januari 2019 och februari 2019. Sedan åläggs jag den medlemsavgift som jag ska ha enligt den avgiftsgrundande lön jag uppgett vid inträdet.


Demokratihjulet

 

7 sep Motionsstopp

25 sep-1 okt skickas Regionstyrelsens svar på motionerna ut

1 okt – 1 nov (27nov) Medlemsmöte diskutera alla motioner och ta ställning i olika motioner. Obs! Vill ni träffas mellan kretsarna och diskutera inför regionfullmäktige bör medlemsmötet vara innan 1 nov annars innan Regionfullmäktige 27 nov.

1 november – 27 november Samla verksamhetsområdena*eller kompiskretsarna för att hämta stöd i era frågor. Här kan vi ordna olika workshops fullmäktigeskola, hur man talar, diskussionsforum eller vad ni önskar för att de ska bli en värdefull dag.

27 november Regionfullmäktige

*verksamhetsrådsträffarna är inte längre obligatoriska enligt stadgarna. Men ni får såklart träffas i verksamhetsråden, eller de kretsar ni har samarbete med ändå. Men kräver då ett initiativ från någon av kretsarna då ni inte blir kallade på automatik som tidigare.

 

 


Påfarten

Alla ska gå påfarten! Hjälp oss att rektytera folk.

Karlskrona 17 oktober  OBS! Här behlöver vi extra hjälp att fylla utbildningen!

Jönköping 5 oktober

Växjö 10 oktober


Byggnads utbildningar

23-26 oktober        MB steg 1 

24-26 oktober        Lagbas utbildning

28-30 november    MB steg 3

 

Vid frågor och intresse kontakta

Mattias Spångberg 010 60 114 76

mattias.spångberg@byggnads.se  


LO utbildningar

För mer information och fler utbildningar titta i LO´s studiekatalog. Tvärfackliga studier i Småland och Blekinge

 

LO Medlem i facket - Målgrupp: Medlemmar 

Jönköping 12,19,26 nov. Anmäl senast 10 oktober

Nässjö 12, 19,26 nov. Anmäl senast 10 oktober 

Oskarshamn 22-25 nov. Anmäl senast  10 oktober

Kalmar 12-14 nov. Anmäl senast 10 oktober

   

LO OM utbildningarMålgrupp: Medlemmar under 30år.

 

OM facket 

Kalmar 5-6 nov. Anmäl senast 8 okt

OM Samhället

Jönköping 29-30 okt Anmäl senast 24 sep 

Växjö 10-11 dec Anmäl senast 12 nov

OM Främlingsfientlighet

Växjö 12-13 dec. Anmäl senast 12 nov

 

Skicka namn, personnr och vilken utbildning till  för anmälan.   smaland-blekinge@byggnads.se


Har du synpunkter på innehåll i dessa brev, saknar du något eller sitter på ideér som kan göra byggnads bättre tveka inte på att höra av dig till mig! 

Maja Heller maja.heller@byggnads.se 1010 60 114 6

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter