Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren


Göthes Industribeslag är din kloka affärspartner

Värdet av våra produkter och tjänster, ligger i hur våra affärspartners kan använda dessa för att i sin tur skapa värde i sin egen förädlingskedja.

Vår mission är att skapa största möjliga värde hos våra affärspartners, genom att göra vårt erbjudande ”klokare”. Vi erbjuder en komplett koncept-/systemlösning där vi genom vår upparbetade erfarenhet under 157 år utvecklat vårt ”kloka” mervärdeserbjudande. Från att vara en Komponent /produkt leverantör (1861–1990) till en Funktionsleverantör (1990–2000) och sedan efter millenniumskiftet bli en Koncept/ Systemleverantör. Det vi kort och gott kallar "Göthes Industribeslags Klokhet”.

Man kan likna vår utveckling under dessa 157 år genom att beskriva vår förändring som: Revolution > Innovation > Evolution som förändrat vår affärsmodell från att vara en Komponent- och Funktionspartner till dagens Koncept- och Systempartner.

Med hjälp av vårt stora etablerade kontaktnät inom branschen (både nationellt och internationellt), vår kunskap och klokhet, vår produktportfölj och logistik, vår service och support vill vi även utgöra våra affärspartners klokhet avseende lås- & beslagslösningar. Detta skapar i sin tur nya mervärden och affärsmöjligheter för Göthes Industribeslags alla affärspartners.

Avslutningsvis vill jag önska er alla en fin höst!

Med vänliga hälsningar
Patrik Östlund

SS-EN 16034

SS-EN 16034: 2014 Dörrar, portar och fönster - Produktstandard, funktionsegenskaper - Brandmotstånd och/eller brandgasskyddande egenskaper
Under 17/18 har vi informerat om CE märkning av dörrar, portar och fönster för brand och rökgasskyddande egenskaper. CE märkning av ytterdörrar med de egenskaperna har varit möjligt sedan november 2016 och blir ett krav i november 2019. Tiden går fort och det är hög tid att komma igång med detta om man inte redan är det.

SS-EN 16034 refererar till fyra produktstandarder, ett antal provningsstandarder samt standarder som beskriver tillämpningar (EXAP).

En pusselbit som ännu inte är på plats är standarden för innerdörrar, prEN 14351-2. Under året har det röstats positivt inom CEN TC 33 och SIS TK 179 på prEN 14351-2. Men CEN konsulterna som granskar standarder mot EU förordningar och direktiv accepterade inte standarden. För att en harmoniserad standard ska kunna publiceras i OEJU (Official Journal) och därmed kunna användas för CE märkning måste det accepteras av CEN konsulterna. Först då är bilden komplett och "alla" dörrar kan CE märkas för egenskaperna brand och rökgastäthet.

Det som vi vet idag är att processen rullar på och det ser ut som att prEN 14351-2 blir publicerad under 2018. Det kommer innebära att innerdörrar behandlas på samma sätt som ytterdörrar enligt SS-EN 14351-1.

Tillämpningen av de frivilliga regelverken som kan vara en del i underlaget för CE märkningen vid förändring mot den provade dörren, porten eller fönstret finns angivet i SS-EN 15725 samt SS-EN 15269-X (även kallat EXAP). Tillämpningen av EXAP underlättas av beslagsspecifikationer beskrivna enligt SS-EN 16035 (HPS). Förhoppningsvis kommer det att så småningom att bli tydligare hur detta kommer att kunna tillämpas i praktiken.

Det som nu har initierats inom Europastandardiseringen är att på sikt försöka förenkla detta genom att lyfta in kraven i SS-EN 16034 i respektive produktstandard. Den resan har inte påbörjats än.

Källhänvisning: Text från SEMGROUP

Två nya slipmaterial från Mirka

Mirka lanserar nu slipmaterial som är tillverkade med nyskapande teknologi. Iridium och Novastar finns tillgängliga över hela världen från och med september.

Mirka introducerar två nya slipmaterialsfamiljer, Mirka Iridium® och Mirka Novastar™. De nya pappers- och filmbaserade slipmaterialen är premiumprodukter för bileftermarknaden, trä- och kompositindustrin, inklusive marin- och fordonsindustrin.

Enligt Stefan Sjöberg, VD för Mirka Ltd, kommer år 2018 att bli ett landmärke för pappers- och filmslipmaterial: "Iridium och Novastar är inte bara en förbättring av våra tidigare produkter. Vi har verkligen försökt att omdefiniera tillverkningstekniken för slipmaterial: nya optimerade korn, nya beläggnings- och härdningstekniker samt Mirkas nya flerhålsmönster.

De parallellt utvecklade slipmaterialen är likadana – men inte samma – som han förklarar. ”Båda har en unik dammavvisande yta som inte täpps, så kornen hålls vassa länge. Det här är nyckeln till toppresultat”, säger Sjöberg. ”Vi har gjort mer än 300 fälttester världen över i början av året för att verifiera kundvärdet och resultaten var mycket positiva. Hastigheten, effektiviteten, livslängden och dammutsuget är utmärkt.

De nya produkterna är en del av den nya generationens intelligenta slipmaterial som tar din prestation till nästa nivå. Om du vill bekanta dig med Mirkas produkter, ta kontakt med oss på 010 - 483 40 25.


IRIDIUM

Tillverkad med nyskapande teknologi. Fulländad för hastighet och effektivitet. Iridium avverkar snabbare med färre steg från grov till fin yta. Tack vare den nya precisionsbeläggningen slits inte slipmaterialet ut lätt; det praktiskt taget stöter bort damm så att slipkornen håller sig vassa längre.

Dammutvinningen är effektiv med Mirkas nya multihålsmönster. Du behöver heller inte passa in något hålmönster, det är bara att fästa produkten och börja slipa. Iridium passar utmärkt på både hårda och mjuka ytor.


NOVASTAR

Produkten som hanterar krävande ytor oväntat enkelt. Tillverkad med nyskapande teknologi. Den anmärkningsvärda avverkningen av Novastar i grova grovlekar och den enastående finishen i fina grovlekar får jobbet gjort snabbare med färre steg. Den här tuffa filmprodukten är tillverkad så att du kan slipa längre. Den nya precisionsbeläggningen stöter praktiskt taget bort damm så du slipper igensättning och s.k. pillerbildning.

Dammutvinningen är effektiv med Mirkas nya multihålsmönster. Inte heller här behöver du passa in någon hålbild, det är bara att fästa produkten och börja slipa! Novastar är idealisk för hårda ytor när du behöver ett tufft slipmaterial. När slipningen känns som en utmaning, låt Novastar överträffa dina förväntningar.

Källhänvisning: Mirka Scandinavia AB


STEP har lösningen för dörrmiljöer med många krav

I sjukhusmiljö ställs det höga krav på beslagen. De ska kunna stänga ute obehöriga, underlätta för vårdpersonalen och samtidigt behålla en hög patientsäkerhet. Med andra ord ska de parallellt hantera både utrymning, återinrymning, brandkrav, intrångskrav och dörrautomatik.

För dörrar med eller utan dörrautomatik

STEPs lösning klarar ovanstående kravställningar. För dörrar med dörrautomatik bygger lösningen på en kombination av elslutblecket STEP 92 Preload och ett dubbelfallås med trycke. Elslutblecket hanterar tillträde, brandkrav, återinrymning och dörrautomatik, medan dubbelfallåset hanterar utgång och utrymning från insidan. För dörrar utan dörrautomatik används istället STEP 90 Preload.

 

Läs mer om STEPs lösning för dörrmiljöer med många krav i produktbladet nedan.

Källhänvisning: Text och bild från STEP


HOPPE och miljömedvetenhet

Vi är stolta att, som enda leverantör av dörrhandtag och beslag, ha uppnått högsta nivå hos Byggvarubedömningen, d.v.s. grönmarkerat samtliga HOPPE aluminiumhandtag inkl. aluminiumbehör för dörrar sedan 2018-01-05.

Bedömningen baseras på produktens innehåll och livscykelkriterier. Aluminiumhandtag från HOPPE rekommenderas för miljömässigt hållbart byggande.

I Maj 2018 har vi också fått status ”accepteras” hos Byggvarubedömningen, d.v.s. gulmarkerat samtliga HOPPE rostfritt stål handtag inkl. rostfritt stål behör för dörrar.

HOPPE  aluminium och rostfria handtag inkl. behör har nu bästa bedömning, A, på Sundahus.

Källhänvisning: Text och bild från HOPPE Nordic Contries Oy


Alla skjutdörrskassetter/pocketkarmar är inte lika

ECLISSE skjutdörrsystem är designade för snabb och enkel installation, snygg design och lång hållbarhet. 

Lätt att montera: systemen bygger på ett s.k. “klickmontage” som är lätt utfört och tidseffektivt. För en erfaren montör tar det ca 15 minuter (övrigt i snitt ca 25 min)

Lätt att installera: kompakta ramar som bibehåller balans från två distanser för att undvika felaktig installation

Lätt att uppnå ett bra resultat: anpassade listkit i trä med borst- och tätningslister finns som tillval

12 års garanti: en kombination av 25 års utvecklingsarbete och fler än 40 patent

Testade i minsta detalj: hållbarhet (över 30 år), bärvikt (upp till 150 kg), korrisionsmotstånd

Helt anpassningsbar: mjukstängande,dörr automatik och mycket mera

För mer information kontakta Göthes Industribeslag eller läs mer om ECLISSEs sortiment i broschyren nedan.

Källhänvisning: Text och bild från ECLISSE

Har du koll på ARX generösa Startpaket?

Missa inte ASSAs två konkurrenskraftiga startpaket för ARX Passer och Larm i ARX.

Startpaketen innebär en kraftig prisreduktion och dessutom var 4:e Pandoläsare på köpet (gäller vid beställning upp till 32 Pandoläsare), vilket betyder upp till hela 8 läsare är gratis om 32 läsare eller fler beställs(gäller Pando familjen). Vid olika läsarmodeller bjuder vi på den med lägst pris.

ASSAs innovativa startpaket är framtagna för att underlätta försäljningen till helt nya kunder.

Startpaket "ARX Passer ny kundlicens" består av:

  • Programvara ARX BAS
  • 32 dörrlicenser
  • Central LCU9101
  • Addonkort 9101D3

Pris 8.000 kr exkl. moms (Ordinarie 33.350 kr)

För mer information och/eller beställning ring Göthes Säkerhet på 010 483 40 60 

Källhänvisning: Text och bild från Assa Abloy

1-/2- och 3-skäriga fräsar

1-/2- och 3-skäriga fräsar i solid hårdmetall samt även i HSS (snabbstål) för aluminiumfräsning. Finns på lager för omgående leverans. Vi kan även ta fram specialutformade exempel på långa och reducerade skaft.

Teknisk support för rätt maskinanvändning. Kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80.

På bilden ser du GEZE showmobil framför Göthes kundentré

Rektorn tackar alla som kom till GEZE Showmobil över hela Sverige

I GEZE showmobil visade GEZE upp nyheter inom dörrautomatik och rökgasventilation. Mycket fokus låg på nyheten Powerturn. Ett nytt koncept för dörrautomatik. 

-Uppslutningen landet runt var mycket bra. Roligt att se att så många är intresserade av dessa nyheter och denna form att visa upp sortimentet, säger Stefan.

Under cirka 2 veckor körde Geze från söder till norr och tillbaka. Just denna tyskregistrerade showmobil kommer att fortsätta på GEZE:s marknader Europa runt.

Detta är ett effektivt sätt att se och lära, som kund bestämmer du själv hur mycket tid du vill spendera. Alla produktchefer finns på plats för att besvara dina frågor, säger Stefan som också var med som sakkunnig i Göteborg.

Vi hoppas på återseende vid nästa utbildningstillfälle.

Träffa oss på SKYDD

I snart 50 år har SKYDD varit en självklara och heltäckande mötesplatsen för säkerhetsbranschen. Vi tror på att det finns något betydelsefullt i det personliga mötet och hos oss växer det till affärsmöjligheter och inspiration för framtiden. SKYDD samlar under samma tak områdena Säkerhet, Brand och Räddning.


Bli en Diplomerad Dörrmästare och erbjud beställaren en helhetslösning för dörrar!

En Diplomerad Dörrmästare har utbildad personal och på Glasbranschföreningens Glasskola i Katrineholm får företagens medarbetare teoretisk och praktisk utbildning om dörrar, profiler, glas och beslag. Utbildningarna ger kunskap om hur dörrpartiet med val av rätt produkter ska utformas och monteras för alla krav ska tillgodoses. Ett felaktigt val av produkt eller ett bristfälligt montage kan få stora negativa konsekvenser. Det kan i värsta fall leda till otillräckligt brandskydd eller säkerhetsrisker.

I höst ges följande Dörrmästareutbildningar:

9-10 oktober
Teoretisk Dörrmästarutbildning

7-8 november
Praktisk Dörrmästarutbildning – dörrfunktion 1 (Obs bara två platser kvar..)

21-22 november
Praktisk Dörrmästarutbildning – dörrfunktion 2                      

Tag chansen och utbilda dig och dina medarbetar och bli Diplomerad Dörrmästarutbildning

Du kan läsa mer om och anmäla dig till utbildningarna i kalendariet på Glasbranschföreningens hemsida.

Har du frågor om den praktiska utbildningen vänligen skriv till stefan.adolfsson@gothes.se som är med och lär ut. 

Källhänvisning: Text och bild från Glasbranschföreningen


GDPR hos Göthes

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Den 25 maj 2018 började GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i Sverige och resten av EU. För att du ska känna dig trygg med hur vi på Göthes behandlar dina uppgifter vill vi berätta för dig vad som gäller.

Hos oss på Göthes har vi uppdaterat våra rutiner för att uppfylla varje del i det GDPR kräver. I och med detta uppdateras vår Policy avseende integritet och marknadsföring.

Genom detta meddelande informeras du om att dina personuppgifter finns säkert lagrade och att vi använder rutiner som stödjer de rättigheter som lagen innebär. Göthes kommer fortsatt bara använda personuppgifter för att uppfylla de avtal vi har med Er samt att kunna informera om produkter och annan branschrelaterad information för att stödja Er i vår relation. 

Vår nya policy finner du på http://www.gothes.se/sv/om-goethes/gdpr där allt om hur vi skyddar Era uppgifter finns.

Vår Dataskyddsansvarige - Niclas Groth arbetar kontinuerligt med dessa frågor och svarar gärna på frågor om Göthes GDPR arbete. Niclas når du antingen på e-post; niclas.groth@gothes.se eller telefonnummer 070 313 48 08.


facebooklinkedininstagramyoutubegoogleplus

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.