Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Nyhetsbrev till Sveriges orienteringsföreningar


Hej!

Det är många dealines att hålla koll på när året börjar lida mot sitt slut. Personer ska nomineras, röstningar genomföras och försäkringar ordnas. Och mitt uppe i allt ska ju en budget spikas.

Det här nyhetsbrevet innehåller en hel del tips och påminnelser. Läs gärna igenom och sprid bland era medlemmar!

Med vänliga hälsningar

Susanne Söderholm, förbundschef


Gör din röst hörd inför höstsamlingen i Göteborg

Vem var årets medeldistansare? Årets sprinter? Årets junior? Många frågor söker sitt svar när orienteringslandslagets höstsamling närmar sig.

Lördagen den 10 november är det dags för årets orienteringsgala, som hålls i samband med landslagslöparnas höstsamling i Göteborg (läs mer HÄR).

I vanlig ordning kommer en rad utmärkelser att delas ut. Den med längst historia och mest tyngd, Årets orienterare, röstas fram av landets orienteringsjournalister. När det gäller övriga utmärkelser avgör en sammanvägning av "folkets röst" och rösterna från en särskild jury.

För orienteringslöpning finns i år följande kategorier: Årtes sprinter, årets medeldistansare, årets långdistansare, årets junior, årets komet och årets lag.

Dessutom finns kategorierna årets mountainbikeorienterare, årets skidorienterare och årets precisionsorienterare.

HÄR hittar du omröstningen. In och gör din röst hörd!
Röstningen pågår fram till söndagen den 4 november.


Nästan 8000 är anmälda till O-Ringen!

Det första anmälningsstoppet för O-Ringen Kolmården 2019 är idag, den 1 november. Vi närmar oss 8000 anmälda!

Läs mer HÄR!


Era medlemmar är försäkrade hos Folksam

I november kommer fakturan för medlemsförsäkringen att dimpa ner i er förenings brevlåda.

Sedan juli 2018 ingår Råd och Vård för idrottsskador i din medlemsförsäkring.

Till Råd och Vård för idrottsskador 020-441111 kan orienterare, ledare och föräldrar ringa och få råd om hur skador kan förebyggas. Skulle det behövas mer än rådgivning ingår upp till två besök hos fysioterapeut och ett läkarbesök hos vårdgivare specialiserade på idrottsskador. Folksam har byggt upp ett rikstäckande nätverk av vårdgivare där kostnadsfri inbokning sker vid behov.

Mer information finns på Folksams hemsida.

Där finns även information om vart ni ska vända er om ni behöver Råd och Vård för Idrottsskador eller om olyckan varit framme och du behöver göra en skadeanmälan.

Dags att nominera Årets ledare!

Vet du någon som är en riktigt bra ledare? I så fall är det hög tid att nu inför Eldsjälsgalan nominera i kategorin Årets ledare.Sista datum för nomineringar är den 15 november.

För att kunna bli en eldsjäl inom den här kategorin ska den du nominerar vara en ideell ledare som är ett föredöme och en förebild för alla i föreningen, laget eller gruppen. En riktigt bra ledare kan och vill göra skillnad.

Det kan vara en formell ledare – eller en informell. Det ska vara någon som genom sitt sätt vara är inkluderande och gör skillnad – och som står för ett sunt, inbjudande ledarskap.

Nominera din eldsjäl HÄR!


Tyck till om framtidens tävlingsprogram

Svenska Orienteringsförbundet ser över tävlingsprogrammet för framtiden. Nu ger vi alla intresserade chansen att komma med sina inspel och åsikter.

Internationella orienteringsförbundet (IOF) har tagit fram en plan för hur den internationella tävlingskalendern ska se ut för orienteringslöpning och vilken framförhållning de ska ha.

Svenska Orienteringsförbundet (SOFT) vill nu utifrån IOF:s plan uppdatera svensk orienterings basprogram och skapa en "mall/plan" för våra svenska tävlingar inom orienteringslöpning. Det ska vara en plan för svensk orientering som inkluderar SOFT:s värdetävlingar (SM och Swedish League) och beaktar övriga tävlingar givet de behov och förutsättningar som finns.

För att få fram ett så bra underlag som möjligt för att fatta beslut vill vi nu få input från svensk orientering, det vill säga distrikt, klubbar, medlemmar och ledare. Senast den 15 december vill vi ha in er skriftliga input.

Läs mer HÄR!


Svenska Orienteringsförbundet. Heliosgatan 3, 120 30 Stockholm
Telefon: 010-4765360. E-post: info@orientering.se. Hemsida: www.svenskorientering.se 

Orienteringsföreningar och orienteringsdistrikt får detta nyhetsbrev eftersom er förening/ert distrikt är medlemmar i Svenska Orienteringsförbundet. Om du vill att någon mer ska få dessa nyhetsbrev hänvisa till att man kan anmäla sig här. 
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.