Varmt välkomna tillbaka efter ledigheten!

Det var härligt att träffa över 35 av våra medlemsorganisationer på medlemsglöggen som vi höll tillsammans med vår nätverksmedlem Cradlenet. Några har även gjort slag i saken och följt vårt råd för hållbara julklappar och födelsedagsgåvor. Några saker som vi har hört att ni gett är: kärlek, utbildningar, fallkurser, begagnade cyklar, personal shopping för begagnade kläder, klimatkompensation och räddat matsvinn samt kaffe.

SVN har haft en rivstart på året och hälsar varmt välkommen till våra träffar under januari och februari. Alla arenor för Almedalen (måndag – torsdag) är bokade och bekräftade, se nedan för nästa Almedalsträff. Måndag till onsdag finns vi på Campus Gotland. Under hela torsdagen pratar vi just social hållbarhet med vår medlem Aktuell Hållbarhet på Gotlands Museum. Kontakta gärna generalsekreterare Karin Strömqvist-Bååthe för att samverka här.


Sista chansen att lämna nomineringar till Giraffpriset 2019

SVN delar varje år ut Giraffpriset till en organisation eller person som stuckit ut halsen, brutit igenom motstånd och som motiverats av att göra något gott för människor och för jorden. Giraffpriset 2018 vanns av Greta Thunberg och Fridays for Future. Du har chansen att nominera en vinnare för 2019 fram till sista januari.

Juryn för Giraffpriset består av:
Annika Laurén, fd VD Ekobanken
Staffan Laestadius, professor emeritus, KTH
Johan Solberg, Hållbarhetskonsult och partner, U & We
Mikael Salo, Chefredaktör Aktuell Hållbarhet
Louise Hård af Segerstad, Kommunikationsstrateg, Stockholm Resilience Center
Göran Garberg, Co-founder United Spaces Network Offices AB

Många bra nomineringar till giraffpriset har redan trillat in så glöm inte att nominera din giraff innan 31 januari!


Arbetet med hållbar digitalisering fortskrider!

SVN:s förstudie om ”Hållbar digitalisering” är nu inlämnad och rapporterad till Region Stockholm, tillväxt- och regionplaneförvaltningen.

En populärversion av rapporten kommer att tas fram under våren för lansering under Almedalsveckan. Är ni som medlemmar intresserad av att samarbeta i detta intressanta och viktiga ämne hör gärna av er till generalsekreterare Karin Strömqvist-Bååthe.


Välkomna att delta i våra spännande event i våra lokaler på Lilla Nygatan 13 i Gamla Stan:

Frukostseminarium 29 januari 08:00 – 10:00.

Välkommen till utvecklingslabb om Universell Utformning av Arbetsplatser, UUA – för bättre arbetsmiljö, attraktivare arbetsplats och bättre resultat.
SVN och projektet Lärandeforum UUA bjuder in till en utvecklingslabb för att utveckla en hållbar arbetsplats med hjälp av universell utformning av arbetsplatser. Ett interaktivt seminarium där olikheter blir en tillgång och tillväxtmöjlighet. Cecilia Söderström, HR-chef på Vasakronan kommer också att berätta hur de arbetar. Frukost från 07:30.


Så driver utvecklingssektorn partnerskap

Partner Talk 6 februari 16:00 – 17:15 - Hur får vi partnerskap att fungera och samtidigt vara innovativa och harmoniera med de globala hållbarhetsmålen? 

SVN bjuder in till ett Partner Talk där du får ta del av hur tvärsektoriella “Samverkansforum för Innovation i Internationell Kris och Katastrof”, Fo-rumSyd, Synskadades Riksförbund och Sightsavers ser på och arbetar i partnerskap. Få inspiration till sektoröverskridande samverkan för att göra verklighet av FN:s hållbarhetsmål. Du kommer att få exempel på partnerskap där inkludering och mångfald är i centrum och hur de kopp-las till FN:s hållbarhetsmål.


Arbetsmöte Almedalen för medlemmar

Alla medlemmar, både ni som har bokat och funderar på att boka en arena genom SVN är hjärtligt välkomna till ”Arbetsmöte inför Almedalen 2020” den 20 februari 14-14:45.

SVN har i år bokat det gemytliga rummet D 24 på Campus Gotland måndag – onsdag.

Under hela torsdagen diskuterar vi Social Hållbarhet tillsammans med Aktuell Hållbarhet på deras arena på Gotlands museum.

För dig som vill boka en eller flera tider livesändning, hjälp med formulering och registrering av event i det officiella programmet samt moderator vid behov.

Du som kommer på arbetsmöte, stanna gärna kvar på vårt event kl 15.00 där vi utmanar oss genom att spela värdegrundsspel.


Ny chans att utmana dina värderingar

Spela brädspel och utmana dina värderingar 20 februari kl 15:00 – 17:00.

SVN bjuder tillsammans med Helhetskommunikation in till att spela brädspel för att pröva ett analogt verktyg för att diskutera, levandegöra och förankra frågor som handlar om hållbarhet, arbetsmiljö, trivsel och arbetsglädje i vårt dialog- och värdegrundsspel.

Hälsningar från Karin, Greta och Patrik på kansliet


Box 2035 | Lilla Nygatan 13 | 10311 Stockholm | 073-0896162
 info@svnsweden.se | Hitta till oss

facebooktwitterlinkedininstagram

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.