Nyhetsbrev från Rafiki. Problem att visa det? Titta i webbläsaren.

Nytt nummer av Rafiki ute nu!

TEMA: Hur bor barn?

Det nya numret av Rafikitidningen har som tema: Hur bor barn? I detta nummer ser du hur barn från alla världens hörn bor. Vi hälsar på Abdias som bor i ett fint hus i Burkina Fasos huvudstad Ouagadougou. I Kenya möter vi 6-åriga Mercy och i Laos är vi hemma hos Noy vars hus står på pålar.

Globala målen nr 11 är att alla ska ha en bra bostad senast 2030. Barnkonventionen artikel 27 handlar om att varje barn har rätt till skälig levnadstandard.

Läs Rafikitidningen online här.

Nästa tema från Rafiki är ”Ingen fattigdom”.
Vecka 41 kommer nästa nummer av Rafikitidningen till alla prenumeranter. Då fyller vi ockå på med massor av nytt material på rafiki.se.
Bli prenumerant här!  |  Beställ enstaka tidningsnummer här.

Kolla in filmen om 9-årige Elvis som bor i Emali i södra Kenya

Ny Rafikifilm från Kenya

Rafiki hälsar på 9-årige Elvis som bor i Emali i södra Kenya.
Kolla in filmen!


Nya rafiki.se är snart här!

Inom kort får Rafikis hemsida, rafiki.se, en ansiktslyftning. Vi skapar en webbplats med bättre struktur och tydligare fördelning av vårt gedigna material. Målet är att underlätta för alla er besökare och skapa en bättre användarupplevelse för både barn och vuxna.

Pedagognätverk - lite mer Rafiki!
På den nya webbplatsen kommer vi också att lansera Rafikis Pedagognätverk. En plats online där pedagoger får än mer innehåll ur Rafikis värld och dessutom kan ta del av kollegors tankar/idéer kring materialet och själva dela med sig av egna erfarenheter. Mer info om nätverket kommer i samband med lanseringen.

Rafiki kommer till din klass

Vi kommer till ditt klassrum och berättar om barn runt omkring i världen. Vi väver in kunskap om barns rättigheter och de globala målen. Vi berättar om barn vi mött med hjälp av bilder/filmer och tar med saker och kläder att prova samt erbjuder material att arbeta vidare med. Vi har nyligen besökt barn i Kenya och i Laos men fler länder finns i bagaget!

Vill du och dina kollegor bli uppdaterade i frågor kring de globala målen och få idéer om hur du kan jobba med din klass? Rafikis kommunikatörer träffar arbetslag - kortare eller längre pass. Kan även kombineras med klassrumsbesök för eleverna.

Boka höstens besök!


Följ Rafiki på Facebook!

Glöm inte att följa oss på Facebook. Där får du senaste uppdateringarna om nya tidningar, lektionstips eller annat i Rafikis värld. Följ @rafikisverige!


Besök vår webbplats, rafiki.se

Kommunikatör
bitte.arrehn@rafiki.se
0709-37 33 06

Kommunikatör
andreas.hallman@rafiki.se
0709-37 33 08

Webbkommunikatör
daniel.nordlund@rafiki.se
0762-49 99 29

Rafiki är ett verktyg för dig som vill ta upp värdefrågor och mänskliga rättigheter i din klass.

Materialet är för barn i de tidigare skolåren och tar på ett enkelt sätt upp barns vardag runt om i världen, visar likheter trots ojämlika levnadsvillkor och lyfter upp barns rättigheter och Barnkonventionen.

Rafiki ger dina elever berättelser som gör det möjligt att förstå andra barns verklighet.

Rafiki är ett samarbete mellan Erikshjälpen och IM, Individuell Människohjälp.

Du får detta utskick då du använder Rafiki eller valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Avsluta din prenumeration på nyhetsbrevet.