Pressinformation från Wexthuset. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Välkommen till Wexthuset

Unik, ny hortensia - ’Runaway Bride’ charmar alla!

Översållad av kritvita blommor under hela säsongen, nätt och robust i växtsättet. ’Runaway Bride’ är årets supernyhet bland trädgårdsväxter och fick utmärkelsen Plant of the Year vid världens finast trädgårdsutställning, Chelsea Flower Show 2018.

Vi på Wexthuset är glada att erbjuda denna fantastiska nyhet redan denna säsong. Först ut i Sverige, direkt från plantskolan på Kullahalvön.

’Runaway Bride’ är den mest blomrika och frodiga hortensian någonsin med mångdubbelt fler blommor än sina systrar. Blommorna utvecklas på både nya och äldre skott, i bladveck och toppskott vilket ger blomning i flera nivåer av busken. Hela hortensian svämmar över i vitt!

Bladen är också vackra, mörkgröna och glänsande. Växtsättet är välförgrenat, något hängande vilket gör ’Runaway Bride’ lämpad för plantering i kruka och stor ampel – suveränt för balkongen, uteplatsen eller vid entrén. Den kan också formas att växa i till exempel pyramidform.

Här kan du ladda ner högupplöst bild på 'Runaway Bride'.

'Runaway Bride' har utvecklats av den skickliga och prisbelönade japanske växtförädlaren Ushio Sakazaki. Han har korsat en asiatisk art med olika sorter av den vanliga hortensian. Hydrangea macrophylla. 'Runaway Bride' blir med sina unika egenskaper den första i en helt ny grupp av hortensior. Inte att förväxlas med hortensian ’The Bride’.

Hortensior trivs bäst i vandrande skugga i mullrik, fuktighållnade jord. 

Här kommer du direkt till trädgårdsbutiken.

Fakta:

Vetenskapligt namn: Hydrangea 'Runaway Bride'

Svenskt namn: hortensia

Typ: buske

Färdig höjd: 70 cm

Bredd: 100 cm

Blomfärg: Vit

Blomningstid: maj-oktober

Bladfärg: mörkt grön

Läge: halvskugga

Jordmån: mullrik, lätt fuktighållande

Härdighet zon: 1-3 (4)

Du hittar dessa och många fler produkter i webbutiken, www.wexthuset.com. Välkommen! 


Vänliga hälsningar

Karin Elmberg

Trädgårdsredaktör, presskontakt.


www.wexthuset.com

karin.elmberg@wexthuset.com

Tfn: 08-22 50 80 /  +46 8 22 50 80

Direct: 070-2929595 / +46 70 2929595

Wexthuset är ett ledande företag inom e-handel för odling och trädgårdsprodukter. Vi har flera egna agenturer från internationella kvalitetsmärken som även återfinns hos våra återförsäljare och partners.

facebooktwitterinstagramyoutubegoogleplus

Vi reserverar oss för felskrivningar och slutförsäljning av våra erbjudanden.

Vi skickar detta till dig som vi tror kan vara intressad av att få nyheter och information från oss. Om du inte önskar fler utskick från oss, klicka här.