Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Lyckad premiär vid 2XU Idre Fjällmaraton

”Ett utmanande lopp. Tekniskt, med fabulösa vyer och fantastiska funktionärer. Precis som det ska vara! Du får en ny chans nästa år, ta den!”
– Johanna Bygdell, damsegrare på 45 km

Den första upplagan av 2XU Idre Fjällmaraton blev en succé med nästan 1 000 anmälda löpare som fick uppleva fjällvidderna kring Idre med Städjan som självklar höjdpunkt.

– Vi arrangörer är överväldigade av all positiv feedback, det känns jättehäftigt att så många hade en så härlig upplevelse, säger tävlingsledaren David Andersson.

– Det är en bana som kräver fokus, väldigt fint och med härligt stöd från funktionärer och publik längs banan, säger Fredrik Bakkman som var först över mållinjen efter 45 km.

Den 24 augusti 2019 är dagen för 2XU Idre Fjällmaraton nästa år, distanserna 12 km, 28 km och 45 km erbjuds.Stark fjärdeplats av André i Trofeo Kima

När Migu Run Skyrunning World Series i helgen fortsatte med Trophy Kima höll sig de svenska killarna högt upp i resultatlistorna. André Jonsson slutade fyra och Petter Engdahl sexa i det 52 km långa loppet med brutala 4200 vertikala höjdmeter. Efter denna deltävling är det också Petter Engdahl som leder den titala världscupen i Skyrunning före Kilian Jornet.


Daniel springer 205 mil genom Sverige

Han startade vid Treriksröset den 20 augusti med målet att 205 mil senare nå Sveriges sydligaste punkt Smygehuk. Daniel Roxvret springer genom hela Sverige. Dels för att testa sina egna gränser, men också för att samla in pengar till Panzisjukhuset i Kongo. Ett sjukhus som främst stöttar utsatta kvinnor.


Spring härliga Ängsö Trailrun

Mitt i Mälaren, mellan Västerås och Enköping ligger Ängsö. Ön är den största i en hel socken av öar som tillsammans utgör ett naturreservat. Den 15 september blir det fullt fokus på trailrunning på ön då Ängsö Trail Run arrangeras. Vill du springa loppet? Anmälan stänger 1 september!


Johan Olsson tillbaka för att slå pers på Lidingöloppet

Längdskidåkaren och flerfaldige VM- och OS-medaljören Johan Olsson debuterade på TCS Lidingöloppet ifjol. Han imponerade stort med tiden 1.48.59 – en osannolikt bra tid enligt honom själv. Ändå kommer han till start i år med målet att slå sin egen tid.

– I år springer jag inte för min egen skull, säger Johan Olsson hemlighetsfullt.


Nytt deltagarrekord i Icebug Xperience

700 deltagare från 20 länder. När löp- och vandringsloppet Icebug Xperience West Coast Trail fyller fem år firas det med deltagarrekord. Dessutom arrangeras i år en ultraversion av loppet, där 100 tappra löpare springer 80 kilometer på en dag.


Nu öppnar anmälan till Ecotrail Stockholm

Vill du springa loppet som värnar om att visa upp all grönområden nära vår huvudstad. Den 15 juni arrangeras den tredje upplagan av Ecotrail Stockholm med distanser från 8 till 80 km.Veckans pass: Återhämtningsträning

Varje vecka servar en av Sveriges bästa löpare genom tiderna, Lena Gavelin, dig med kvalitativa träningspass som presenteras på måndag förmiddag på Trailrunningswden.se. Lena beskriver passens syfte och upplägg på ett enkelt sätt och vi hoppas det ger dig extra motivation att ta dig ut i naturen och springa! 


Sponsrade inlägg från företag

20% rabatt på Hoka One One

Hösten är här och precis som ett av marknadens mest populära skomärken säger: - It´s time to fly! Nu får du 20% rabatt på hela Hokas sortiment i Skistarts webbshop. Ange rabattkoden TRAIL20 i kassan.


Dela din trailupplevelse LIVE

Med RaceONE's app kan du idag dela massor av traillopp LIVE. Det gör att anhöriga och fans kan följa din exakta position rakt igenom hela loppet. Perfekt både för den som vill heja i skogen eller på hemmaplan.


instagramfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.