Nyhetsbrev September

Oj , vilken sommar. Vi har haft vattentemperaturer i Bråviken liknande dem i Indiska Oseanen. Högsta temperatur vi mätt upp är 26 grader. Jag har badat i Bråviken i över 40 år men aldrig upplevt det tidigare.

Finns ju så mycket att berätta efter en lång ledighet så det här blir ett långt brev. Men börjar med företaget. Det är ju det viktigaste :) Fast många uppskattar att följa vad vi gör det vet jag. Får så mycket trevlig respons.

Väldigt kul att så många velat ta del av vår webbshop fast den varit stängd och bett om lösenordet. Alla har hörsammat vår vädjan att inte beställa. Det här en lösning som fungerar.

Vi tyckte att posten färdigfrankerade brev blev väldigt dyra efter postens senaste prishöjning i maj. Vi har därför börjat skicka postens varubrev istället. Alla fraktpriser hittar du här. Vi fortsätter dock att skicka småsaker i brev med frimärken. Stora saker eller när varuvärdet är över 500:- med DHL. Alla frakter med DHL är försäkrade så är det inte med posten.

Liksom DHL paket kan varubrev spåras dock inte fullt ut. Du kan se när brevet är på väg. Skaffa Apparna som håller koll åt dig.     DHL dina Paket           Varubrev Postnord

Vi har naturligtvis en månadsvara i september också. Nu måste du passa på direkt för antalet är begränsat.

Combicut, kombinerad sprättkniv och pincett. Finns rosa och turkos. I september eller till den är slutsålt köper du den för 39:- (ord. pris 59.-)

Spännande nyheter hittar du som vanligt på vår startsida.

Många saker har vi fått hem under vår ledighet. (hmm det är inte så lätt att försöka ha semester) Men det som känns allra viktigast är VÅRT SUVERÄNA NONWOVEN MÖNSTERPAPPER.

Det är ju speciellt med det pappret. Jan-Erik som rullar pappret borde nog unnat sig att varva ner sin yrkeskarriär. Men han har ingen som tar över så han kämpar på. Han hinner inte riktigt med, det är orsaken till att vi inte har pappret hela tiden. Jag är så tacksam när han ringer och säger nu har jag rullat till dig. Vi bestämde oss denna gång för att själva åka och hämta pappret. Mycket trevligt och intressant att träffa Jan-Erik. Han visade oss hur han rullar. Maskinen han rullar på har han själv konstruerat av en svarv på 80-talet. Mätverket är återbruk från en gruva. Det har använts i en hiss för att mäta rätt antal meter för att transportera gruvarbetarna ner i berget.

En hel pall rymdes i vår bil. Ja vi kunde tagit 3 kartonger till, nu vet vi det till nästa gång. Vi har hämtat 72 rullar med 50m och 108 rullar med 25m. Man vet aldrig när det kommer mer så mitt tips är passa på.

Vill också tipsa om en trevlig syblogg.

Christinas Sytips. Hon har beskrivit om hur man använder plisségaffeln. Så att det är lätt att förstå. Hon beskriver också hur man avslutar på ett snyggt sätt.  Fästkroken hon pratar om kommer från Prym och kallas mending needle.

Som jag brukar, lite om oss själva också

 

Tyvärr har vi haft en del bekymmer som stört vår semester.  Men det kommer att lösa sig under hösten/vinter hoppas vi. Dels har jag efter datorbyte i vintras fått en nerv i klämm i handleden. Nerven har tryckts ihop av en list på datorn, när jag suttit och jobbat. Det vill inte gå över av sig självt utan jag kommer att behöva operera handen. Ni som följt mina nyhetsbrev vet att min man Benny har artros i sina båda knän, ett knä är bytt och det andra har totalt havererat i sommar. Dessutom har han artros i sina fotleder. Ett fotled är steloperad och han börjar känna av den andra också. Undvika att gå eller gå med kryckor, så har sommaren sett ut. Han behöver byta sitt andra knä snart nog. Vi får helt enkelt "ta en operation i taget". Som ni förstår kan vi ju inte opereras samtidigt. Lite motigt alltså. Då är gott att ha sina barnbarn att tänka på.  Lille Ted är för liten men här kommer dom andra tre. Dom dansar drakdansen från Bolibompa.

Sommaren har ju inte bara varit varm utan torr också. Vilket inte är bra när man odlar. Vi hade åvatten en bra bit in på sommaren men vattnet tog till sist slut i ån. Vi har ju vattningsförbud så vi vattnade bara krukor och i växthuset efter det. Men det har växt hyggligt ändå. Äpplen har vi hur mycket som helst. Jag har gott om äppelmos i frysen.Tomaterna är fina, nästan inga man får sortera bort. Solrosorna har funkat bra trots allt. Så här såg det ut sista juni.

Nu ser det ut så här. Svarta strecket framför är en 2m tumstock.

Det blev inte jättesolrosfröna som blev högst. Utan den grenade sorten, den högsta just nu 3,22m. De stora solrosorna är redan över. Dom hänger vi upp till fåglarna utanför fönstret där vi jobbar.

Tyvärr lyckades jag inte fota någon fågel som hämtar frön. Jag upplevdes alldeles för farlig.


Jag har i flera år samlat på Stig Lindbergs Fiskfat. Dom finns i 2 storlekar och 3 färger. Den vita lilla fisken är mycket ovanlig. Har sökt efter den i 5-6 år. Men för ett tag sen lyckades det. Vill hänga dem på väggen men hur då? Det var min goda vän Helena som föreslog knyt ett band om stjärten på dem och fäst dem sen på något lämpligt. Det lämpliga fick bli en drivvedsplanka jag hittade när vi simmade runt Skorvön. Fick syn på den klättade upp på land och hämtade den. Simmade sen med åbäket till planka i kanske 20 minuter innan jag kommit runt tillbaks till båten. men det var det värt. Bandet var givet vårt fina linneband.

Kram från Bibbi