Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Då var sommarledigheten över för den här gången och höstens arbete drar igång med en rivstart! Det är många tankar och åsikter just nu om hur en ska ta sig till och från jobbet och vad man kan göra åt det. Mölndals stad har ett nätverk för företagare som diskuterar de här frågorna. Hur ser en cykelvänlig arbetsplats ut? Eller hur kan vi få andra tider på bussarna som passar bättre med våra arbetstider t ex? Eller hur ska vi få till en förbindelse till Landvetter flygplats? Är ditt företag också intresserad av de här frågorna är ni hjärtligt välkomna att vara med i vårt nätverk". 

Ulrika Frick, ordförande näringslivsutskottet


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


Prao åter obligatoriskt

Praktik är en viktig del av skolans undervisning om arbetslivet och i många fall är det prao-elevens första möte med näringslivet.Genom att ta emot elever från åk 8 och 9 kan du som företagare spela en stor roll. Prao ger dig också möjlighet att visa upp din bransch och ditt företag och därmed hitta framtidens medarbetare. Vill du bidra till en ung människas utveckling?

Läs mer


Nytt initiativ ska underlätta företagens kompetensförsörjning

Flera branscher har visat intresse för samverkan kring kompetensförsörjningsfrågan på en övergripande regional nivå. Därför har flera strategiska parter bildat ett gemensamt regionalt råd.

Läs mer


Dialogmöte i Mölndal 24/10

Boka redan nu. Den 24 oktober är du varmt välkommen till medlemsmöte för Fastighetsägarna i Mölndal.

Läs mer och anmälan


Påminnelse utökad miljözon

Från 1 september utökas Mölndal stads miljözon för tunga fordon till att omfatta även Åbro industriområde. Läs mer


Vägarbeten Kålleredsmotet

Från slutet av augusti påbörjas flera vägarbeten runt Kålleredsmotet. Trafikverket och Mölndals stad bygger på flera olika platser. Räkna med trafikstörningar och begränsad framkomlighet framförallt i rusningstid. Läs mer


Utmärkelse för samverkan skola-näringsliv

Priset Utmärkelsen är Göteborgsregionens pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv, det uppmärksammar och premierar skolor, företag och yrkeslärare som arbetar långsiktigt, strategiskt och kvalitativt med samverkan mellan skola och arbetsliv.

Har du något företag du vill nominera? Läs mer


Ingenjörsmässa 26/9

Mölndals stad är med på inspirationskvällen Next Level i Göteborg. Kvällen riktar sig till yrkesverksamma ingenjörer som vill inspireras av ledande företag inom branschen, utöka sitt kontaktnät och få verktyg för personlig och professionell utveckling. Ett bra tillfälle att nätverka. Läs mer


Vad händer i Kållered?

Arbetet med förstudien preBID i Kållereds centrumområde fortgår. Den 25/9 arrangerar vi en studieresa till Floda BID för att se och lära av deras arbete. Vill du följa med?

Maila marthe.vakoufari@molndal.se


Värdeskapande integration

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika. Är du också intresserad av att ta en kopp kaffe med någon som har kommit till Sverige? Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan

Augusti 2018

Höstens första Before Work 4/9

Efter den sköna sommaren så samlas vi till höstens första Before Work den 4/9 kl 8-9.30 på Lilla Götafors.

Dagens gäst är Anna McLaren, etableringsansvarig på Gothenburg CoValley AB - GoCo.

Anna kommer att prata om "Framtidens arbetsplats – CoValley, där innovation möter Life Science – allt med hälsa i fokus. Varmt välkommen.

Anmäl dig här


Lyckade dagar i Almedalen i juli

"Almedalen är som en smältdegel av kunskaper, nyheter, möten och människor. Vi var där för att lyfta fram och söka mer kunskap inom olika stadsutvecklingsfrågor som är viktiga för oss i Mölndal och för utvecklingen av Forsåker".

Fullsatt arena i Almedalen 6/7

Det säger Annelie Bjerkne Gerdin, projektutvecklare MölnDala Fastighets AB. MölnDalas seminarium hade temat Själen och skälen – är gammalt mer värdefullt än nytt när vi omvandlar våra städer?

Se seminariet här


Företagarna bjuder på frukost 14/9

Faban Bengtsson o Årets Företagare Billes Tryckeri

Fredagen den 14/9 kl 07.30-09.30 bjuder Företagarna på frukost på Billes Tryckeri.  

Du får lyssna till Fabian Bengtssons företagarresor i både med- och motgång med SIBA, NetOnNet, nya egna bolag, styrelseuppdrag och nu senast som nyvald ordförande för Företagarnas riksorganisation som representerar 70 000 företagare. Välkommen.

Läs mer och anmälan


Många besökare på Nordea Masters

"Step into the Future" var rubriken på vår gemnsamma monter på Nordea Masters. Ett samarbete mellan Mölndals stad, Forsåker, Gunnebo Slott&Trädgårdar och GoCo.

Nordea Masters 16-19/8

Ca 70 000 åskådare besökte tävlingarna, 750 volontärer hjälpte till med all logistik och 300 journalister bevakade. Nästa år blir det tävlingar igen, spännande evenemang för besöksnäringen i Mölndal.


Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Mariza Olausson, centrumchef Mölndal Galleria.

Centrumchef Mariza Olausson

Mölndal Galleria – Mölndalsbornas nya vardagsrum

Den 27 september är det dags att inviga Mölndal Galleria- ett modernt och trivsamt stadsdelscentrum som blir en naturlig del i Mölndals innerstad. Bygget av gallerian startade år 2015, och idag tre år senare stoltserar gallerian på plats med sina 24 000 kvm likt en stad i staden. Mariza Olausson är laddad inför invigningen.

Läs hela texten här


Mölndal Galleria ett välkommet tillskott i Mölndals innerstad

"Vi är många som arbetar för att mölndalsborna ska få en attraktiv och levande stadskärna och nu är vi äntligen framme vid en av de viktigaste händelserna. En galleria med en attraktiv arkitektur och ett spännande innehåll i anslutning till befintlig stadskärna med dess utbud av både kultur, vård, handel, caféer och restauranger.

Bakom innerstadens ombyggnationer finns flera uthålliga ambassadörer som är övertygade om att det som skapas kommer att bli så bra så det är värt att arbeta i ljudridåer av pålning, vattenläckage och att det är svårt att ta sig fram. Tre verksamheter har precis flyttat in i nya lokaler på Bergmansgatan och vi har fått två nytillkomna verksamheterna i kvarteret Hajen. Medan mycket är klart i den västra delen av innerstaden så pågår arbeten i den östra och vi ser fram emot nytt Mölndals torg, nya fastigheter och möten med nya och kända ansikten"!
Hälsningar Anna Sköldberg, för företagarna och fastighetsägarna i Mölndals innerstad.


Månadens företag - Returum

Besök Returum på Götaforsliden 17

Returums företagsidé är att sälja begagnat i en trevlig second hand-butik där de dessutom hjälper människor att ta sig tillbaka till arbetslivet.

De startade under kulturnatten 2014 och har idag fem anställda.
Returum bedrivs som ett socialt företag, detta innebär att de har som mål att företaget ska vara en del av samhället. De vill med sin verksamhet skapa möjligheter till arbete och gemenskap.
Returum är en ekonomisk förening där vinsten återinvesteras i företaget för att kunna anställa. De arbetar i ett kooperativ och demokrati präglar hela deras verksamhet.

Läs mer


Solel – Även för ditt företag?

Solel är idag ett realistiskt komplement för elförsörjning till de flesta typer av byggnader. Detta gäller inte minst kommersiella byggnader, där det ofta finns stora takytor. Förutom privatpersoner och bostadsrättföreningar, så kan även företag få statligt stöd till solcellsinstallationer. Tekniken är enkel och miljönyttan stor.Titta på Mölndals stads hemsida, sök på Mölndals solkarta och se om din fastighet är lämplig för solel.

Läs mer


Tryckluft – Till vilket pris?

Tryckluft är ju nödvändigt inom många verksamheter, men samtidigt energikrävande och kostsamt. Men det finns möjligheter att minska energiförlusterna i tryckluftssystem och få lägre energikostnader och mindre miljöpåverkan. Kostnadsfritt seminarium i Mölndal den 4 oktober. Dagen arrangeras av Hållbar utveckling Väst och finansieras av Energimyndigheten.

Program och anmälan


Nu över 1450 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter