Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Rösta för solidaritet och rättvisa

Välj Kommunistiska Partiet!

Vi vill skapa förutsättingar för en mer meningsfull fritid för våra ungdomar, som ska ges större möjlighet att komma ut i föreningslivet. De kommunala föreningsbidragen bör utvecklas så att medlemsavgifter inte hindrar ungdomar från hem med lägre inkomster från att kunna delta i idrotts- och kulturaktiviteter. Fler fritidsgårdar med bättre öppettider och mer personal måste till. Därför behöver Växjö kommun anställa fler fritidsledare och fältsekreterare.


Om fem år går det 1700 fler skolelever i kommunens skolor. En ökning med 12 %. Drar vi ut längdsnittet ytterligare förväntas elevantalet i Växjö kommun öka med 26 % under tio år räknat från år 2015.
I stället för att lösa situationen tar Växjö kommun till panikåtgärder och ställer upp baracker vid skolorna i stället för att bygga nya skolor.

De styrande politikerna vill inte ta ansvar för det växande skolbehovet utan man hoppas att marknaden ska lösa problemet åt dem; alltså att det ska öppna nya friskolor. 

Växjö kommun måste säga nej till nya friskolor. Nya kommunala skolor och hyresrätter måste byggas. Det måste gå före byggandet av ett nytt kommunhus. Våra barn och unga ska inte behöva tillbringa sin skoltid i baracker.


Vi vill se gratis kollektivtrafik i kommunen

Under sommaren har länets högstadie- och gymnasieelever kunnat åka gratis på bussarna med det s.k. sommarkortet. Resultat har blivit en rejäl ökning av antalet bussresor, vilket gjort att de ansvariga tjänstemännen på regionen talar om en succé. 
Men det räcker inte att erbjuda en grupp gratis kollektivtrafik under tre månader, vare sig det handlar om ungdomar eller pensioner. Vi borde införa gratis kollektivtrafik året runt och det för alla.
Läs mer om varför vi vill se gratis kolletivtrafik i vårt senaste blogginlägg

Vårt valflygblad

Har du inte fått vårt valflygblad i brevlådan kan du läsa det här:
Valflygblad K-VäxjöValstuga och torgmöten

Du träffar oss på gågatan under valrörelsen. Vårt valtält är öppet främst:
onsdagar kl 11 - 17, torsdagar kl 11 - 17 och lördagar kl 10 - 14.
Vi har även torgmöten på Speakers corner flera gånger i veckan. Här kan du se våra tider.
Välkommen att besöka oss och snacka politik!


Stöd vår valfond

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot, stora som små. Plusgiro:
54 41 22-5
.


Rösta på oss i valet

I Växjö behöver arbetarnas röster höras mer och vi behöver ett verkligt oppositionsparti i kommunfullmäktige. Aktivera dig och rösta på Kommunisiska Partiet i kommunvalet!
Skulle våra valsedlar saknas i vallokalerna så fråga valförrättarna var de är och meddela oss. Vill du ha våra valsedlar skickade hem till dig? Maila oss på vaxjo@kommunistiskapartiet.org eller ring Jan-Åke på 0708-438504

           Vi säljer arbetartidningen Proletären 
           Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
           Systembolaget, Samarkand fredagar kl 16.00 - 17.00
           Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00

Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter