Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från FU oktober 2018

Branschrekommenderad skola - Fastighet

Gymnasieskolor med fastighetsinriktning på VVS- och Fastighetsprogrammet har nu möjlighet att ansöka om att bli Branschrekommenderad skola!

I vår branschrekommendation tittar vi på områden och förutsättningar som branschen anser är viktiga för att eleverna på inriktningen fastighet ska ges en kvalitativ och konkurrenskraftig utbildning. Behöriga lärare med branscherfarenhet, god samverkan mellan skola och arbetsliv och kvalitativ APL på branschföretag med utbildade handledare är några av de områden som vi tycker är viktiga.

För att bli Branschrekommenderad skola ska skolan uppfylla ett antal kriterier. Kriterierna är framtagna i samarbete med branschen.

Besök oss under SABOs integrationsdagar!

Tisdagen den 6 november finns vi på plats i Östersund och medverkar i den första av SABOs två Integrationsdagar. Där kommer vi att ha en monterplats och kunna berätta mer om bland annat fastighetsbranschens valideringsverktyg FAVAL, språkappen Lingio med kurser i yrkessvenska samt vårt handledarstöd. Kom gärna och ställ frågor eller hämta broschyrer! 

Är du vår nya medarbetare?

Fastighetsbranschen växer och det gör vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd också.

Vi söker just nu en informativ säljare som på deltid kan hjälpa oss att kontakta arbetsgivare i fastighetsbranschen och informera om samt sälja in vår verksamhet. Målet är att fler av våra medlemmar i branschen ska ha kunskap om oss och de verktyg som vi erbjuder arbetsgivare samt att få fler företag att delta i våra lokala branschmöten runt om i landet.

Vi söker också en projektledare på heltid som under tre år ska leda arbetet med vårt ESF-projekt DigiFast. Projektet syftar till att kompetensutveckla och validera medarbetare i fastighetsbranschen inom digitalisering.

Klicka på knappen nedan för att läsa mer om tjänsterna och hur du ansöker. 

Ny rapport: Fler kvinnor i fastighetsbranschen

Rapporten Fler kvinnor i fastighetsbranschen är en del av Länsstyrelsens uppdrag kring kompetensförsörjning. Syftet med rapporten är att skapa en tydlig överblick över fastighetsbranschen i Stockholms län vad gäller exempelvis antal anställda och i utbildning.

Den undersöker också hur kvinnor i länet upplever sitt arbete i fastighetsbranschen samt hur fastighetsbranschen kan bli mer jämställd.

Följ oss på Instagram!

Nu finns vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd på Instagram! Följ oss där och dela gärna vidare den information som vi sprider. Vi heter @fastun_se på både Instagram och Twitter. Du kommer till vårt konto på Instagram genom att klicka på knappen nedan. Välkommen till oss!

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta oss här.

Besök oss på www.fastun.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubelinkedininstagram

Vi tryggar branschens framtid!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.