Problem att se innehållet? Se det i webbläsaren


De tre grundstenarna

I varje affärspartner ser vi en människa. En människa vi vill lära av och utvecklas tillsammans med. Objektivt är Göthes i mitten av kedjan, subjektivt är vi en integrerad del av kedjan. En kedja som bekant aldrig är starkare än sin svagaste länk. I vår strävan att stärka kedjan utgår vi från tre perspektiv:

  • Göthes Academy – Våra kunskaper är dina kunskaper. Målet med Göthes som konsult är ett tvåvägs givande och tagande av bransch & produkt kompetens.

 

  • Grossisten Göthes – Starka Partners kring en stark kärna. Målet är att ständigt hålla ett brett och djupt sortiment, av marknadens främsta varumärken inom lås-, beslag-, säkerhets- samt teknikprodukter.

 

  • Distributören Göthes – Göthes Intelligent logistik. Vi arbetar efter våra affärspartners krav och önskemål med ett primärt mål av att distribuera vad som behövs, när det behövs.

 

Med vänliga hälsningar
Patrik Östlund

Goda råd om smarta hem

Smarta hem eller smarta hus är idag allmänna begrepp som kan underlätta och förenkla vardagen för oss alla. Hissar, belysning, ventilation, hushållsapparater och även lås och larm är idag uppkopplade mot internet. En mängd information skickas och tas emot för att styra dem. Servicefunktioner sker redan idag via uppkopplade enheter.

Det finns många fördelar med den nya tekniken, men bekvämligheten riskerar att gå före säkerheten. Utan ett säkerhetstänk kan ett smart hus bli en enkel väg in för ”hackers” som vill få tillträde till en byggnad, begå brott i ditt namn eller samla känslig information.

Därför har SEM Group tagit fram en broschyr som ger goda råd till både företagare och privatpersoner om vad man bör tänka på för att minimera riskerna. Lär mer här>>

Källhänvisning: Text från SEMGROUP

SALTO Systems Nordic och ANCHOR Lås i samarbete om nytt elektroniskt hänglås.

SALTO Systems Nordic och ANCHOR LÅS har i samarbete tagit fram ett nytt, väderskyddat och slagtåligt elektroniskt hänglås för låsning av känsliga miljöer som t.ex. bommar, grindar, containers eller liknande.

SALTO ANCHOR Hänglås består av en ANCHOR hänglåskropp och bygel i härdat stål, motsvarande klass 3 och en SALTO GEO elektronisk, batteridriven cylinder klass 4, SSF3522. Hänglåset är av självlåsande typ och har ett förstärkt väderskydd samt ett utanpåliggande skydd mot slag.

SALTO GEO cylinder kan antingen ingå i ett SALTO Passersystem och öppnas med kort eller mobiltelefon eller levereras  i en stand alone modell, som programmeras direkt i cylindern.

-Behovet av att kunna tidstyra behörighet även för hänglås växer, särskilt på känsliga utrymmen och det finns ofta även behov av att kunna se en logg om något inträffat. Dessa miljöer är utsatta och därför är det viktigt att ha ett hänglås som klarar de krav som finns gällande säkerhet och miljö, det fann vi hos ANCHOR LÅS, säger Dennis Postol, Product Manager Nordic på SALTO Systems. 

Thomas Eriksson, VD på ANCHOR LÅS, ser stora synergieffekter i detta  samarbete.
-Marknaden för elektroniska lås växer, och vi vet att SALTO Systems har många stora installationer på marknaden. Därför var det en naturlig lösning med ett samarbete så att kunderna kan fortsätta bygga ut sitt passersystem även med denna typ av hänglås.

För mer information om SALTO Systems & ANCHOR Lås kontakta Göthes Industribeslag på 010 - 483 40 25

 

Källhänvisning: Text och bild från Salto Systems


Unik listtrycksteknik höjer driftsäkerheten i flerbostadshus

Samtliga produkter i Preload-serien har små mått, hög kvalitet och STEPs patenterade listtrycksteknik, vilket gör dem särskilt lämpliga för installation i flerbostadshus.

De små måtten gör dem enkla att montera i både nya och redan befintliga urtag. Den höga kvaliteten och listtryckstekniken höjer driftsäkerheten och ser till att dörren kan fungera normalt även om den utsätts för tryck, och oavsett vad trycket orsakas av.

Läs mer om STEPs lösning för flerbostadshus i broschyren nedan.

Källhänvisning: Text och bild från STEP (Stendals El AB)


HOPPE Kvik-i-Sprintplus

Med HOPPE Kvick-i-Sprintplus lyckas du montera dörrhandtagen med några få handgrepp. Dörrhandtagen och plana rosetter monteras exakt och enkelt på några sekunder – utan skruvar och utan verktyg.

HOPPE Kvick-i-Sprintplus passar perfekt till de moderna designtrenderna. Den bara 2 mm tjocka rosetten av rostfritt stål tillsammans med något av de många attraktiva handtagen ger varje dörr ett fint helhetsintryck.

För mer information kontakta Göthes Industribeslag eller läs mer om HOPPE Kvick-i-Sprintplus i broschyren nedan. 

Källhänvisning: Text och bild från HOPPE Nordic Contries Oy


Alla skjutdörrskassetter/pocketkarmar är inte lika

ECLISSE skjutdörrsystem är designade för snabb och enkel installation, snygg design och lång hållbarhet. 

Lätt att montera: systemen bygger på ett s.k. “klickmontage” som är lätt utfört och tidseffektivt. För en erfaren montör tar det ca 15 minuter (övrigt i snitt ca 25 min)

Lätt att installera: kompakta ramar som bibehåller balans från två distanser för att undvika felaktig installation

Lätt att uppnå ett bra resultat: anpassade listkit i trä med borst- och tätningslister finns som tillval

12 års garanti: en kombination av 25 års utvecklingsarbete och fler än 40 patent

Testade i minsta detalj: hållbarhet (över 30 år), bärvikt (upp till 150 kg), korrisionsmotstånd

Helt anpassningsbar: mjukstängande,dörr automatik och mycket mera

För mer information kontakta Göthes Industribeslag eller läs mer om ECLISSEs sortiment i broschyren nedan.

Källhänvisning: Text och bild från ECLISSE

Elektronisk skåpcylinder från Evva

Det elektroniska sortimentet från Evva har utökats med en elektronisk skåpcylinder. Den kan integreras i alla Airkey-låssystem.

– De elektroniska skåpcylindrarna är den optimala kompletteringen för AirKey-låssystem, vare sig det gäller i känsliga områden som medicinskåp, vitriner med värdefullt innehåll hos juveleraren eller på skåp i omklädningsrum, brevlådor till bostäder eller fördelarskåp, säger Sabine Ribits, produktchef hos Evva.

Ribits framhåller hur enkelt det är att installera skåpcylindrarna och att hantera dem i programvaran eftersom de precis som övriga elektroniska komponenter kan programmeras. 

– Det bästa exemplet finns i EVVA-centralen i Wien: Vissa av förvaringsskåpen i varuleveransavdelningen där har utrustats med elektroniska skåpscylindrar. Det innebär att EVVA-partners i Wien själva kan hämta ut sina varor dygnet runt oberoende av öppettiderna, menar Ribits.

De nya elektroniska skåpcylindrarna kan användas flexibelt i olika monteringssituationer tack vare kortare cylinderlängd. Ytterligare en nyhet är funktionen ”låst regel” (FVS). Dörrknoppen blockeras när skåpcylindern kopplas ut och kan inre vridas. Med denna funktion loggas dessutom varje låsning i enlighet med gällande dataskyddslagar.

– Vi ville erbjuda våra partners en viktig utökning som inte krävde krångliga beställningsprocesser. Därför följer både låsvägarna och låsreglarna EVVA-mekaniken. Alla låsreglar ur det mekaniska sortimentet finns tillgängliga att beställas och levereras även för den elektroniska skåpcylindern. Cylindern finns i tre olika versioner med gängdiametrarna MB19, MB22 och MB27.

Skåpcylindern kommer visas på Security Essen den 25–28 september vid EVVA:s monter F69 i hall 3.

Källhänvisning: Text och bild från EVVA Scandinavia AB

CoroMill Plura – solida pinnfräsar

CoroMill® Plura är ett kvalitetssortiment av solida hårdmetallpinnfräsar som ger produktiva, effektiva och extremt tillförlitliga fräslösningar. CoroMill Plura – med verktyg för tuff grovbearbetning, finbearbetning och gängfräsning – kan användas i många olika applikationer och material, även svårbearbetade material och mycket hårda stål, upp till 63 HRc.

Kontakta Göthes Teknik på 010 - 483 40 80

Källhänvisning: Text och bild från Sandvik Coromant

Rektorn välkomnar till GEZE Showmobil

Rektorn rekommenderar att besöka GEZE Showmobil fredagen den 7 september på Scandic Backadal i Göteborg

I Göteborg är GEZE på plats med sin nya mobila roadshow tillsammans med Stefan Adolfsson som representant från Göthes Industribeslag. 

-I GEZE Showmobil kommer du bland mycket annat att se deras nya Powerturn F/R-IS/TS. Produkten utmärker sig då den är en kombination av automatik och dörrrstängare i samspel, säger Stefan. 

Vi vill också påminna om att GEZE Showmobil finnas på plats i Stockholm (Scandic Upplands Väsby) tisdag den 28 augusti samt vid Göthes Industribeslag i Falun tisdag den 4 september. 

Anmälningar till Stockholm skickas till per.yman@gothes.se

Anmälningar till Falun skickas till henrik.ostlund@gothes.se

Anmälningar till Göteborg skickas till stefan.adolfsson@gothes.se

Den mobila utsällningen är öppen mellan 09-14. Dessutom bjuder GEZE på lunch mellan kl 11-13. 

Förutom Stockholm, Falun och Göteborg besöker GEZE under slutet av augusti och början av september Malmö, Gävle, Umeå, Luleå, Östersund, Örebro och Linköping. För mer information om städer och platser klicka på knappen nedan. 

Göthes Industribeslag presenterar smarta lösningar för den moderna fastigheten på Trä och Teknik i Göteborg

Göthes Industribeslag AB ställer ut på årets Trä & Teknikmässa den 28 - 31 augusti. Oss hittar du i monter C01:41. Vi kommer att visa nya innovativa lösningar för den moderna fastigheten. 

YALE DOOR AND WINDOW SOLUTIONS: Det nya fönstergångjärnet Yale Revolution från Securistyle UK.

GEZE: Med GEZE ActivStop dämpar du dörren på ett mjukt sätt, stänger den tyst och håller den bekvämt öppen.

AGB: Lyft- & Skjutdörrslösningar för moderna miljöer.

ECLISSE: Pocket karmar (skjutdörrskasseter) för att spara yta med inbyggda skjutdörrar.

ASSA ABLOY: Lås- & Beslagslösningar för Dörr och Fönster.

ATHMER: Automatiska tätningströsklar och klämskydd för trä-, glas- och metalldörrar.

MANTION: Hercule – skjutdörrsbeslag i stål för dörrar på upp till 3000 kg.

SOBINCO: Orca Panic device – högkvalitativa produkter för panikutrymning.

SAMUEL HEATH: Powermatic - infällda dörrstängare


Bli en Diplomerad Dörrmästare och erbjud beställaren en helhetslösning för dörrar!

En Diplomerad Dörrmästare har utbildad personal och på Glasbranschföreningens Glasskola i Katrineholm får företagens medarbetare teoretisk och praktisk utbildning om dörrar, profiler, glas och beslag. Utbildningarna ger kunskap om hur dörrpartiet med val av rätt produkter ska utformas och monteras för alla krav ska tillgodoses. Ett felaktigt val av produkt eller ett bristfälligt montage kan få stora negativa konsekvenser. Det kan i värsta fall leda till otillräckligt brandskydd eller säkerhetsrisker.

I höst ges följande Dörrmästareutbildningar:

3-4 oktober
Praktisk Dörrmästarutbildning – dörrfunktion 1

9-10 oktober
Teoretisk Dörrmästarutbildning

21-22 november
Praktisk Dörrmästarutbildning – dörrfunktion 2                      

Tag chansen och utbilda dig och dina medarbetar och bli Diplomerad Dörrmästarutbildning

Du kan läsa mer om och anmäla dig till utbildningarna i kalendariet på Glasbranschföreningens hemsida.

Har du frågor om den praktiska utbildningen vänligen skriv till stefan.adolfsson@gothes.se som är med och lär ut. 

Källhänvisning: Text och bild från Glasbranschföreningen


GDPR hos Göthes

Din personliga integritet och vår hantering av dina personuppgifter är viktig för oss. Den 25 maj 2018 började GDPR (General Data Protection Regulation) att gälla i Sverige och resten av EU. För att du ska känna dig trygg med hur vi på Göthes behandlar dina uppgifter vill vi berätta för dig vad som gäller.

Hos oss på Göthes har vi uppdaterat våra rutiner för att uppfylla varje del i det GDPR kräver. I och med detta uppdateras vår Policy avseende integritet och marknadsföring.

Genom detta meddelande informeras du om att dina personuppgifter finns säkert lagrade och att vi använder rutiner som stödjer de rättigheter som lagen innebär. Göthes kommer fortsatt bara använda personuppgifter för att uppfylla de avtal vi har med Er samt att kunna informera om produkter och annan branschrelaterad information för att stödja Er i vår relation. 

Vår nya policy finner du på http://www.gothes.se/sv/om-goethes/gdpr där allt om hur vi skyddar Era uppgifter finns.

Vår Dataskyddsansvarige - Niclas Groth arbetar kontinuerligt med dessa frågor och svarar gärna på frågor om Göthes GDPR arbete. Niclas når du antingen på e-post; niclas.groth@gothes.se eller telefonnummer 070 313 48 08.


facebooklinkedininstagramyoutubegoogleplus

Om du inte vill ha fler nyhetsbrev från Göthes, klicka här.