Informationsutskick med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Du är ID06kund hos oss på www.areff.se Areff Systems AB.
Vi tillverkar dina kort och kan svara på frågor gällande korten.
Mail: ID06@areff.se
Kundsupport +46 455 61 60 06

Dags att registrera dig för ID06 2.0


I augusti 2018 inför ID06 AB en ny kortstandard. Syftet med den nya standarden är att öka säkerheten och därmed minimera risken för att kort kopieras eller på annat sätt manipuleras, vilket är möjligt med kort som har lägre säkerhetsgrad. Från och med Augusti 2018 kan du registrera ditt bolag för det nya mer säkra ID06-kortet (Level of Assurance 2, LoA2).

Du kan fortsätta beställa ID06-kort med den gamla standarden tom 1 April 2019. Samtliga kort med den äldre standarden utgår 20 juni 2019 oavsett giltighetsdatum. Vi på Areff Systems AB är fortfarande din ID06-kortleverantör precis som tidigare. Vi kommer hålla dig uppdaterad om vad du ska göra och när det är dags. Redan idag är det möjligt att registrera ditt bolag för nya ID06.

Registrerar du ditt bolag hos oss under Augusti så bjuder vi på registreringskostnaden. 

  • 20 Aug - Registrera dig och ditt bolag på vår sajt. Klicka sedan på knappen - "Är du ny kund? Reg​istrera dig här"

    Registreringen gäller för de nya korten.

  • 20e Okt kan du börja beställa de nya korten med högre säkerhet.

 

Varför nya ID06-kort?
I oktober 2018 lanserar ID06 en ny, säker kortstandard för såväl fysiska som Mobilt ID06-kort. Den nya kortstandarden har en tillitsnivå som heter LoA 2 (Level of Assurance 2), vilket innebär ökad säkerhet i ID06-systemet och på landets byggarbetsplatser.

ID06-kort LoA 2 ersätter det nuvarande standardkortet, vilket på sikt kommer att fasas ut ur ID06 Systemet. För att kunna beställa det nya ID06-kortet krävs säker identifiering av firmatecknare, kortbeställare och kortinnehavare via BankID eller pass. Detta sker i samband med kortbeställning via din kortleverantör. Samtidigt kontrolleras att företaget uppfyller grundläggande lagkrav för näringsverksamhet.
Läs hela artikeln www.bestallID06.se>

 


Areff Systems AB Tel ID06 Support +46 455 66 60 06 www.areff.se/id06

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss. Din epostadress ligger i vår epostlista och vi använder den endast till utskick av information gällande ID06. Vi rekommenderar starkt att du läser informationsbreven då de kan innehålla värdefull information gällande ID06.

Det går inte att svara på detta, utan vi hänvisar till

info@areff.se för kontakt.
Skulle du ändå vilja avsluta din prenumeration, klicka här.