Nyhetsbrev från Djursholms Ridklubb. Har du svårt att läsa nyhetsbrevet? Klicka här för en webbversion.

Djursholms Ridklubb

Hälsningar från Styrelsen

Lektionshästar i hagen
Sommarbete. Foto: Emelie Liljedahl

Snart är det dags att välkomna alla tillbaka till en ny termin! Ridskolans hästar har varit på ett välförtjänt skönt sommarlov där de, trots värmen och torkan, mår och har det riktigt bra. Vi har mycket roligt att se fram emot under de kommande månaderna och redan den 6 augusti börjar ridläger och kurser innan terminsstarten den 13 augusti.

Café Mulen kommer fortsätta att drivas av Suzana Sjödin och det kommer att vara öppet vardagar mellan kl 14.30-19.00, fredagar kl 14.30-20, lördagar kl 10-15 samt de söndagar då det är tävling. Suzana kommer att servera goda och nyttiga mellanmål till alla barn och vuxna på eftermiddagarna. På fredagar serveras middag kl 17.30-19.30. Lördagar serveras buffélunch kl 11.30-14.30, anpassat till säsongens råvaror. Varmt välkomna!

Till klubbens fina fritidsverksamhet söker vi en ny fritidsledare! Här finns en annons och mer info om tjänsten. Anna Segerström i styrelsen svarar på frågor och funderingar om tjänsten. Dela gärna annonsen med era kontakter.

Klubben är mycket stolt och glad över att återigen kunna arrangera Elitdressyren den 14-16 september. Både DressagePower samt Lövsta Future Challenge kommer att delta. Det kommer att bli en stor och spännande tävling med duktiga ryttare på hög nivå och fantastiskt fina hästar att titta på och lära av. Vi kommer i vanlig ordning att behöva många av er medlemmar som hjälper till som funktionärer! Det är riktigt roliga dagar och ett kul tillfälle för alla att träffas och umgås – boka in helgen redan nu och anmäl dig som funktionär på listan i stallet i samband med lektionsstarten, eller maila de funktionäransvariga.

Under sommaren har det installerats en ljudanläggning till lilla ridhuset och till cafeterian. Ljudanläggningen kommer användas till lektioner men kommer även kunna sammankopplas när tävlingar pågår, för att kunna välja var man vill få ut ljudet. Det mesta är gjort, men några delar återstår för att få det helt klart vilket kommer att avslutas i augusti.

Under hösten kommer DRK att anordna ett antal aktiviteter för alla medlemmar. Nedan är några av dem. Kom ihåg att kolla hemsidans kalender för senaste nytt. Dessutom kommer det som vanligt att vara ett antal klubbtävlingar på olika nivåer, däribland den nya nivån Lingondressyr, en svårighetsgrad mellan Blåbärsdressyr och Lätt C:1. Se tävlingarna i vår tävlingskalender på hemsidan. Den 29 sept är det Stormöte för alla ryttare och föräldrar, nya som gamla, inför höstens tävlingar. Obligatoriskt för alla som önskar tävla på klubben i höst.

Några av klubbens ungdomar kommer att delta på Stockholms Läns Ridsportsförbunds utbildning till ungdomsledare ULK samt till en förberedande ungdomsledarkurs FULK. Utbildningarna samlar ungdomar från hela distriktet under ett par helger. Fler utbildningstillfällen inom andra områden under hösten återkommer vi till! Usek har fått nya fina västar och kommer att synas bättre i stallet! Usek sitter redan nu och skriver för fullt på julrevymanus på olika håll och ska snart ha en skrivardag där allt ska sammanställas. Alla är mycket laddade för att dra igång med aktiviteter igen och längtar efter att få träffa alla härliga barn och ungdomar!

Inför hösten och terminsstarten kan det vara ett bra tillfälle att gå in på DRK Shopen och titta på kubbens fina klubbkläder! Klubbjackan är en beställningsvara som kan ta ett par veckor att få hem så passa på att beställa en jacka redan nu inför kyligare dagar.

Styrelsen kommer i höst att fortsätta att lägga fokus på klubbens värdegrundsarbete. Våra värdeord är: Med Glädje, Utvecklande och Med Hänsyn. Varje värdeord betyder egentligen inget alls om vi inte alla lever efter dem när vi är i stallet!

Vi hoppas att alla har njutit av sommar och sol på olika håll och ser fram emot att ses igen!

Soliga hälsningar,
Susanne Martinelle, ordförande


Datum att notera inför hösten

Under hösten kommer klubben att anordna ett antal aktiviteter för alla medlemmar. Du kan se vilka det är här nedanför men också i kalendern på hemsidan. I vissa fall har inget datum bestämts och då anges bara månad. Det kommer förstås anslås information i stallet i tid för varje aktivitet. Precis som vanligt blir det klubbtävlingar på olika nivåer, däribland den nya nivån Lingondressyr. Se tävlingarna i vår tävlingskalender.

Augusti:
13/8 Höstterminens ridlektioner startar
21/8 Uppsamlingsmöte Elitdressyren
29/8 Stormöte för elever som vill tävla (obligatoriskt)

September:
2/9 Utbildning interndomare/domare till våra klubbtävlingar
5/9 Infomöte för föräldrar till elever i Nybörjare och J1
6/9 Infomöte för föräldrar till elever i Nybörjare och J1
14-16/9 Elitdressyren

Oktober
:

Klädbytardagar
Eva Ulf föreläser om Horsemanship
Spökkväll
28/10 Final i Allsvenskan division 4, hoppning

November
:

Funktionärsfest

December
:

Julrevy
23/12 Höstterminens sista lektionsdag
24/12 Julaftonskadrilj
Mellan jul och nyår samt första veckan i januari har ridskolan läger och kurser.


Hälsningar från Fritidsledarna

Sommarhage
Foto: Emelie Liljedahl

Fritidsledarna är tillbaka i stallet vecka 34 med aktiviteter så som nybörjarteorier, skötarkurser, pyssel och klädbytardagar. I höst blir det dock lite förändringar i verksamheten med ny personal. Vi återkommer med mer info löpande!

Hästarna vill förstås bli extra ompysslade av sina skötare nu efter ett långt och varmt bete - de har säkert saknat att bli ryktade och omskötta ordentligt. Tänk på att tvätta era borstar och er utrustning om ni haft med dessa på andra stall vid läger och kurser - då slipper vi få in eventuella smittor och bakterier från andra stall. Tack för hjälpen!


Tävlingsrapport

Tävling
Tilde, Hedda/Bravven, Tilde/Megare, Lovisa/Casillas, Jennifer och guldlaget, Lovisa/Casillas, Filippa/Angelo, Agnes/Oh Hooray, Jennifer. Foton från tjejernas instagram.

Sommar och extrem värme stoppar inte våra tävlingsryttare från att prestera - det har varit en lyckad sommar för våra klubbkamrater! Det har bland annat blivit NM-medaljer och SM-tecken för våra ponnyryttare. Ni kan hänga med i rapporteringen på DRKs Facebook, som även speglas på hemsidan. Några höjdpunkter nedan.

Jennifer Bratt har haft en fantastisk sommar på tävlingsbanorna! Jennifer och Donnacha Ban ingick i det svenska laget som vann Nordiska Mäserskapen i hoppning för ponny! Jennifer kom dessutom nia i den individuella NM-finalen. Jennifer har även fått "Runstens Promoting Talent Stipendium" som är ett fint stipendium från Runsten Equestrian. Det har även varit en lyckad sommar för Lovisa Grahn och Casillas. Lovisa var med vid de stora tävlingarna under Falsterbo Horse Show - där gjorde de två starter i Mountain Horse Children's Challenge och avslutade med en 4e placering i 120 när finalen gick på stora Falsterbobanan. Lovisa gjorde sedan sitt första SM i Vetlanda med tre bra rundor i 115, 120, 120. Lovisa och Casillas gick vidare till slutfinalen och slutade där på en fin 10e plats.

Hedda Thunberg och Brave Heart har också tävlat framgångsrikt i sommar. Hedda och Bravven ingick i det svenska dressyrponnylaget som tog NM-silver! De tog sig dessutom till den individuella NM-finalen där de slutade femma. Laget leds av vår klubbkamrat och landslagsledare för ponnydressyren Pytt Hamberg. Det blev silvermedalj för Filippa Undvall och Angelo vid SM i ponnydressyr! Det blev även flera individuella placeringar och SM-Final för klubbkamraterna Hedda/Brave Heart och Tilde Larsson/Hedemand’s Megare. I kvalen var Filippa 2a, Tilde 3a och Hedda 6a. Hedda var dessutom 2a i en av förklasserna. I finalen slutade Hedda 4a och Tilde tog en 7e placering! På plats var även Evelyn Fägnell, Jenny Målar och Agnes Blomkvist.

Stort grattis till alla era framgångar - så roligt att vi har så många duktiga och inspirerande klubbkamrater! Fortsatt lycka till på tävlingsbanorna önskar vi er och alla andra klubbkamrater.


Elitdressyren

Boka in helgen den 14-16 september - då blir det nämligen Elitdressyr på Djursholm igen! Efter en omfattande ut- och ombyggnation välkomnas åter den svenska dressyreliten till en av årets höjdpunkter inom svensk ridsport. Vi är särskilt glada för att Lövsta Future Challenge är tillbaka hos oss samt att vi fått möjligheten att arrangera sista kvalet till LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour. Följ våra kanaler för mer info. Kontakta projektledare Kajsa Larsson om du är intresserad av att hjälpa till, gå in som sponsor eller bara har frågor om tävlingen och eventet. Den 21 augusti drar vi igång med uppsamlingsmöte - mer info kommer.

Elitdressyr

Hälsningar från Ridskolan

Ridskoleponnyer
Ridskoleponnyernas första vecka på gräs. Foto: Emelie Liljedahl

Ridskolans hästar och personal börjar så sakteligen komma tillbaka till stallet från sina sommarlov. Trots värme och torka har våra hästar och ponnyer haft en härlig sommar med bra bete!

Läger och Kurser
Den 6-11 augusti är det kurser och läger för föranmälda elever. Det kan dock finnas platser kvar - hör av dig till kontoret på 08-755 57 10 om du är intresserad! Lämna ett meddelande på ridskolans telesvar om vi inte svarar.

Terminsstart

Ridskolan och ordinarie ridning startar måndag den 13 augusti! Hör av dig snarast om du tänkt säga upp din plats. Detaljer om vad som gäller finns här. Om du inte vill ha din ridtid, kanske byta till en annan tid eller har några frågor ber vi dig ringa 08-755 57 10. Kontoret öppnar igen vecka 32, telefontiderna är: mån 6/8 till fre 10/8, kl 10-12.

Du kan alltid lämna meddelanden på ridskolans telesvar, t.ex. avboka din ridtid. Vi har begränsade telefontider men det går bra att lämna ett meddelande på vår telefonsvarare när kontoret är obemannat.

Ridskolan har nu en egen sida på klubbens hemsida där ni hittar ridschema, info om personal, hästar & ponnyer. Vi har dock inte möjlighet att uppdatera regelbundet eller ta emot avbokningar per mail. Håll utkik i stallet för senaste nytt om aktiviteter och kurser, teoriveckor m.m.


USEK

Usek

Usek har haft ett välbehövligt sommarlov och är tillbaka i höst med full kraft! Vi ser bland annat fram emot vidareutbildningar, Spökkvällen och årets höjdpunkt Julrevyn! Håll utkik i stallet efter info om våra aktiviteter. Glöm inte att följa oss på instagram för senaste nytt. I höst kommer vi att synas ännu bättre i stallet med nya västar - håll utkik efter oss, vi hjälper er gärna rätt och svarar på frågor. Vi ses i stallet!


Helgpersonal sökes!

Djursholms Ridskola söker extra stallpersonal för lör, sön och helgdagar. Arbetsuppgifterna består av mockning, städning av stallar och anläggningen, utfodring samt in- och utsläpp av ridskolans hästar och privathästar. Samt att vara behjälplig i stallet för ridskolans elever. Andra uppgifter kan förekomma vid behov. Arbetstiderna är uppdelade på två pass: kl 7-12 och kl 14-17, lunch kl 12-14. Vi söker dig som tycker om att vara i stallet - hästen blir din viktigaste arbetskamrat - och som vill vara en del av ett team. Du som söker måste ha fyllt 15 år. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av stalltjänst så länge du är villig att lära dig. Du bör dock ha grundläggande kunskap om hästhantering. Kontakta Emelie Liljedahl om du är intresserad och vill veta mer om jobbet.


Gizella

Klubbtävlingar

Tävlingskommittén (TK) fortsätter att ordna tävlingar nästan varje helg under hösten. TK har gått igenom alla de önskemål och förslag som inkom via enkäten. Schemat för höstens tävlingar publicerades t.ex. redan innan sommarlovet och i god tid för hösten. Se hemsidans kalender eller anslag i stallet. Det är väldigt populärt att vara med på våra tävlingar, vi behöver dock fler tävlingsledare och engagerade medlemmar för att få det hela att gå ihop. Vi hoppas att fler kommer att kunna hjälpa till med detta i höst!

Under våren har TK jobbat med att uppdatera och komplettera olika dokument och instruktioner för tävlingsledare och för våra interntävlingar. Allt material finns på hemsidan. TK har regelbundet samverkansmöten med Styrelsen och ridskolan för att tävlingsverksamheten ska bli så bra som möjligt för alla våra medlemmar. I höst kommer vi bland annat att utbilda fler domare till våra klubbtävlingar.

TK vill passa på att rikta ett stort TACK till alla som hjälpt till med våra tävlingar under våren och hoppas att ni vill fortsätta engagera er även i höst.


Elitfunktionär?

Funkis

Visst vill du hjälpa till med Elitdressyren? Missa inte årets höjdpunkt och en jätterolig helg att vara på stallet med härlig gemenskap och häftiga tävlingar. Var med en klass eller två, passa på att lär känna lite nya klubbkamrater! Du behöver inte hästvana för att hjälpa till - det finns många olika positioner att fylla: räknare, kurir, resultatinmatare, parkeringsvärd... Vi ser gärna att även klubbens tävlingsryttare hjälper till!

Välkomna att kontakta Funktionärsansvariga Elvira Sander, Vilde Aanesen och Louise Andrae om du vill hjälpa till som funktionär. Maila namn och telenr samt vad du vill hjälpa till med eller kontakta någon av dem i stallet. De ser fram emot att höra från er!

Funkis

Dina internetköp kan stötta DRK!

Nu kan du stötta Djursholms Ridklubb varje gång du bokar hotell, flygbiljetter eller handlar på nätet. Varje köp från dessa ger riktiga pengar tillbaka som du och vår kära förening får dela på. Inget blir dyrare för dig som handlar! Läs mer här.


DRK-shoppen

Jacka

Missa inte klubbens fina kläder. Passa på att beställa hem till terminsstarten! Här hittar ni hela sortimentet och klubbens populära jacka.


Vår Värdegrund

Bounty

DRKs Värdegrund, ett samarbete mellan Djursholms Ridskola och Djursholms Ridklubb, beskriver de värderingar som vi önskar ha i våran kontakt med varandra och hästarna. Våra värdeord är: Med Glädje, Utvecklande och Med Hänsyn. Varje värdeord har sin egen innebörd och betydelse, men de betyder egentligen inget alls om vi inte alla dessutom lever efter dem när vi är i stallet. Mer info här.

Ridskolan

Medlemsregister

Hör av er till Helena Wiseman på Kansliet om ni ändrat era kontaktuppgifter: e-post, mobilnr eller postadress.


Facebook

DRK finns på Facebook med regelbundna uppdateringar. DRK har en officiell sida samt en grupp där alla medlemmar kan dela info.

Elitdressyren har dessutom en egen sida på Facebook.

Zafira

Behandling av personuppgifter

Med anledning av GDPR har Djursholms Ridklubb förnyat sin information till medlemmar om behandling av personuppgifter. I våras skickade vi ut ett mail om detta till alla medlemmar. Läs om den uppdaterade informationen på DRKs hemsida.

Ponnyridn


Djursholms Ridklubb • Gärdestorp, 182 62 Djursholm • Tel: 08-755 15 31 • drk@telia.com •  
www.djursholms-ridklubb.com

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem i Djursholms Ridklubb.
Klicka här om du vill avsluta din prenumeration.