Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Inför allmänhetens simning i nya simhallen

Lagom till valrörelsen kom så borgarna med ett utspel om var den nya simhallen ska placeras. Efter att ha velat fram och tillbaka och schabblat bort inköp att mark vid nuvarande simhall vill de nu placera den bredvid Biltema västerut ut mot Räppe. Gott så säger vi, det viktiga är inte var den nya simhallen placeras utan det viktiga är att den byggs och det inom en snar framtid. Men några påpekanden måste göras. Trakfiksituation på Vaktvägen är redan idag kaotisk och måste därför ändras om det utpekade läget ska kunna fungera. Simhallen måste innehålla flera bassänger för att täcka behoven och den måste drivas i kommunal regi. Platsen där dagens simhallen ligger får inte användas till att göra ett nytt rikemansområde med svindyra bostadsrätter eller villor. I stället bör detta område bli ett område med seniorbostäder. Bygg ett tryggt och lugnt boende för våra pensionärer, med tillgång till omsorg, dagcentral och den vackra naturen kring Växjösjön. Läs mer hur vi resonerar här!


Just nu finns det 61 lediga lägenheter i vår kommun och det står 40 000 personer i kö till dessa. Snittkötiden är 8,5 år. Situationen är ohållbar - det måste byggas nya kommunala lägenheter omgående och det i stort antal!


Kommer Kommunistiska Partiet att få hyra lokaler i valrörelsen?

Efter att Växjö kommun kastade ut oss och ABF från "Det fria ordets hus" i vintras undrar vi nu om Växjö kommun kommer leva upp till grundlagen och behandla alla partier lika i valrörelsen; kommer vi att få hyra lokaler så att vi kan föra ut vårt alternativ till dem som ska rösta i höstens val? Våra partikamrater i Nybro har råkat ut för samma övergrepp som vi men där har Nybro kommun utrett frågan och kommit fram till att ”det finns yttrandefrihet, mötesfrihet och organisationsfrihet i grundlagen, som står över lokala beslut från kommuneroch att ”kommunen har också objektivitetskrav och kan inte kan ha åsikter om vem som hyr”. 
Vi vill nu ha ett klargörande från Växjö kommun som innebär ett tydligt ja till att även vi i K får hyra lokaler av kommunen. Vi tycker även det vore på sin plats med en ursäkt från Moderaterna, Centerpartiet och Socialdemokraterna för deras tidigare offentliga ställningstaganden för förvisningen av oss från Det fria ordets hus. Det är väl för mycket begärt av dessa patentdemokrater?
Läs vår insändare i detta ämnet som publicerades i Smålandsposten 180720

Gratis konsert med Nynningen

Det legendariska proggbandet Nynningen ställer upp för Kommunistiska Partiet i valrörelsen och ordnar tillsammans med oss tio konserter runt om i landet. På scen står även Matilda Magnusson och Sven Wollter. Söndag 12 augusti kl 17.00  spelar de i Gislaved och vi ordnar en gemensam resa dit. Vill du följa med? Ring Jan-Åke på tel 0708-438504
Läs mer här Anna Tenje (M) praktiserar hos polisen

Under sommaren har vårt moderata kommunalråd Anna Tenje praot hos polisen. Bra att hon kommer ut så de kan berätta för henne att det är olagligt att bära kniv på offentlig plats; att det är olagligt att ta med kniv på flygplan och att det är olagligt att smuggla in knivar i riksdagen...


Stöd vår valfond

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot, stora som små. Plusgiro:
54 41 22-5
.


Hjälp oss i valet

Nu har våra valflygblad som vi ska sprida i kommunens brevlådor kommit. Men till skillnad från de andra partierna får vi inte bidrag och vi kan därför inte köpa utdelning via posten etc utan vi delar ut dem själva. Det är ett digert arbete och här behöver i hjälp - vill du bidra till att göra Växjö rödare? Delta i vårt valarbete genom att sprida vårt valmaterial och genom att berätta om vår kandidatur. Aktivera dig och rösta på Kommunisiska Partiet i kommunvalet!

           Vi säljer arbetartidningen Proletären 
           Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
           Systembolaget, Samarkand fredagar kl 16.00 - 17.00
           Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00

Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter