Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Sommaren tågar på och vägrar släppa taget, oerhört skönt men också problematiskt givetvis - som alltid har myntet två sidor. På Kragenäs njuter alla scouter av det varma havsvattnet, samtidigt som eldningsförbudet givetvis är en prövning. I det här nyhetsbrevet kikar vi lite på deras inspirerande verksamhet!

Vi påminner även om Kulturkalaset som närmar sig, samt Hajk-DM som är sista helgen i september. Ni hör själva, vi har en fullspäckad höst framför oss så småningom - men först passar vi på att njuta av den underbara sensommaren. 


Kulturkalaset: 14:e-19:e augusti

I augusti 2018 är det återigen dags för Göteborgs Kulturkalas. Givetvis är Göteborgs scoutdistrikt även i år med och visar upp scouting för alla barn, ungdomar och deras föräldrar.

Våra aktiviteter har sett olika ut från år till år och 2018 har vi valt att satsa på en gammal Kulturkalaset-klassiker: Klätterväggen.

Vi kommer även ha en traditionell liten scoutby på plats där man kan kika in i tält och vindskydd, samt pröva på att gå på slackline och lära sig macramé med mera. Som ni hör har arrangemangsgänget bakom årets upplaga jobbat hårt och mycket för att få till ett riktigt bra och inspirerande Kulturkalas för alla barn.

Aktiviteten är även ett utmärkt tillfälle att rekrytera och visa upp scouting när den är som bäst, så rekryteringsmaterial och representanter från Göteborgs scoutdistrikts styrelse kommer också finnas på plats givetvis. 

För att göra upplevelsen ännu bättre skulle vi väldigt gärna vilja ha ännu fler scouter hos oss. Vi vore därför jättetacksamma om du ville vara med och hjälpa oss som funktionär. Vi bjuder på fika och lunch! Du behöver absolut inte vara med alla dagar eller hela dagar, även en kort liten stund är vi jättetacksamma för. Du kan läsa mer om det och anmäla dig HÄR!

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att maila till kulturkalaset@gbgscout.se.

Hoppas vi ses!

Bild från förra gången vi hade klättervägg, väldigt populärt!


Följ lägerlivet på Kragenäs i sommar

Vi har sagt det förr men säger det igen: Ni missar väl inte att följa lägerlivet på Kragenäs nu under sommaren? 

Vi kan inte bli annat än inspirerade när vi följer det roliga lägerlivet på Kragenäs - möjligheternas mötesplats. Uppe på lägerområdet strax utanför Tanumshede följer vi scouter från hela Europa på deras olika upptåg och äventyr. Kika in på Facebook för att se svävande flaggstänger, österikisk karaokemagi och mycket, mycket mer.

De ställdes också inför en stor utmaning då eldningsförbudet plötsligt gjorde det omöjligt att laga mat över eld- eller gasolkök. Såhär beskriver Kragenäs själva det:

"Europas scouter ställer upp på Kragenäs! Idag har vi fått se otroliga insatser av både svenska och utländska scouter som ställt upp och burit kylskåp, tömt garageförråd och mycket annat efter att eldningsförbudet förstärkts ytterligare för att bereda nya matplatser. Att det skulle sluta i en gemensam matlagning och middag med nya vänskaper där grupperna satt helt mixat vågade nog ingen hoppas på. Helt fantastiskt att se att vi löser saker så bra tillsammans, att vi gör slag i saken och löser svårigheter med gott humör och att vi kommer varandra närmre när vi sätts på prov tillsammans. Scouting när det verkligen är som bäst!"

Under vecka 31 trillar det in hundratals och åter hundratals med nya scouter som är taggade att ta del av Kragenäs stora utbud. 

In och kika och gilla sidan HÄR!

För den patrull som behöver träna upp sin samarbetsförmåga erbjuder Kragenäs ett upplevelsespår i skogen med fem roliga utmaningar. Den holländska gruppen från Scoutinggroep Dr. Ariëns Apeldoorn valde att anta utmaningarna.

Eldningsförbudet satte scouterna under stor prövning men i vanlig scoutanda löste det sig givetvis. Ännu ett bevis på scouters fantastiska förmåga att samarbeta och anpassa sig efter rådande situation. Inspirerande!

Långängens Scoutkår har precis anlänt till Kragenäs för andra året i rad. 


Hajk-DM: 28:e-30:e september

Är ni sugna på äventyr? Är ni ett gäng ledare som vill testa era scoutkunskaper? Behöver ert utmanarlag utmanas? Vill era ledare i kåren göra något tillsammans? Vill ni vara en helg i skogen och få göra istället för att fixa för andra?

Då är Hajk-DM något för er!

Björkekärr scoutkår står bakom Hajk-DM och har utsett en grupp som arrangerar. De som är med gillar arrangemang där man som ledare och Rover får delta och utmanas och bjuder nu in till Hajk-DM sista hela helgen i september. En helg där du som utmanare/Rover/ledare står i fokus.

Hajk-DM är en tävling för alla utmanare, rovers och ledare oavsett distrikt och förbund. Det finns två olika klasser. Klass 1 för utmanare 15-18 år. Klass 2 för ledare och rovers 18 år och uppåt. Lagen består av 3-6 deltagare.

Mer info hittar ni på arrangemangets hemsida: www.hajkdm.se

Har ni några frågor ber vi er maila direkt till Hanna Tjörnhed i Björkekärr scoutkår, hon har koll på läget. Ni når henne via hanna.tjornhed@gmail.com

Tre bilder från förra årets upplaga som vanns av "Bamses vänner" från Bohus scoutkår (Utmanarklassen) och "Apor i läder" från Masthugget Majorna scoutkår (Rover-/Ledarklassen).


Segla med Mandalay

Sommaren håller i sig! Passa på att ta en tur med fina S/Y Mandalay Göteborg innan höstmörkret kommer. Det finns tre arrangemangsseglingar kvar 2018, alla är gratis och inga förkunskaper krävs. 

Visst vill du testa på att segla? Under 2018 har du världens chans. Distriktets skeppsråd arrangerar seglatser där du kan komma i stort sett helt oförberedd (klädd efter väder är dock bra att vara).

Tidningen SCOUT var med och har skrivit om det HÄR!

Delta på någon av de arrangemangsseglingar som ordnas varje år. Då är det bara att anmäla sig enskilt så fixar skeppsrådet resten, under 2018 är dessutom alla arrangemangsseglingar helt gratis. Hoppa ombord du också!

Klicka på varje datum/länk för mer info om seglingen och om hur du anmäler dig:


Semesterstängt på kansliet Purpursnäckan

Från och med midsommar är kansliet på Delsjövägen 5A stängt för semester. Vi öppnar igen till Kulturkalaset, alltså tisdagen 14:e augusti. Vi ses då!

Följ distriktet på sociala medier

Du vet väl att du kan följa distriktet digitalt? Dels genom vår hemsida givetvis, där samlar vi all det mesta om det mesta. Men vi finns även på Facebook och InstagramAlla scoutmedlemmar i Göteborgs scoutdistrikt som är födda 2004-01-01 eller tidigare får detta mail. Om du eller någon anhörig tycker det här är fel får ni mer än gärna höra av er till styrelsen@gbgscout.se för att diskutera saken.

Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.