Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Behåll träningsmotivationen under semestern

Semester, sena grillkvällar, vin och bea… De vanliga rutinerna är lååångt borta. Och träningsmotivationen med dem. Men lugn! Det finns bra sätt att vara traillöpare även slöa sommardagar.

Nu råder semestertider för de flesta av oss. Solen skiner och det är riktigt varmt över stora delar av Sverige. Det är resor, familjeaktiviteter, grillkvällar, utflykter och bad. Superhärligt så klart, men på något sätt är det lätt att motivationen till att sticka ut och träna dalar när det är så mycket annat som lockar. Vänd på tänket! Med inställningen att allt som blir gjort är bra, så kommer du att vara en nöjd och glad löpare – även på semestern.


Över 800 löpare har bestämt sig

Med ett deltagartak på 1000 platser finns det med mindre 6 veckor till start knappt 200 nummerlappar kvar till premiärloppet av 2XU Idre Fjällmaraton. Anmäl dig före 31 juli och bli en del av fjällöpningsfesten i Sveriges sydligaste renbetesområden.


Häng med på höstens löparresa till Kroatien

Livsnjutning på vårt sätt betyder löpning längs vackra stränder och i berg med storslagna vyer. Det betyder också god mat med nya smaker och nya spännande platser. En stor dos skratt, glädje och gemenskap ingår, liksom avkoppling och tid att andas.


Trailfest 21-23 september

Se videon och programmet för Trailfest i höst. Tillsammans med Team Nordic Trail bjuder vi in till en hejdundrande trailweekend i fantastiska Vålådalen.

 


Paret Bergman VM-laddade med Tiveden Trail

Landslagsorienterarna Gustav och Helena Bergman laddar för fullt mot VM i orientering i Lettland i inledningen av augusti. Som ett led mot VM vässade de formen med varsin överlägsen seger i Tiveden Trails 8,3 km-klass.

Läs mer här

Nya och gamla vinnare på Mora Trail

Tredje upplagan av Mora Trail genomfördes i strålande sommarväder. Det var varmt men inte för varmt.
Mora Trail som är arrangemanget med allt mellan ultradistansen 45 kilometer och barn- och ungdomsklasser från 2 kilometer såg både nya och gamla vinnare.

Läs mer här

Deltagarrekord i GIFT

En förändrad bansträckning med mindre stigar gjorde att tiderna blev längre i den tredje upplagan av Genarps IF Trail (GIFT) på Romeleåsen.
– Ingen klarade tvåtimmarsgränsen i år, vilket också kan ha och göra med det soliga vädret som mötte löparna, berättade tävlingsledaren Laurent Leloup.

Läs mer här

Ny bana och nytt deltagarrekord på Bocksten Trailrun

750 löpare fick uppleva en ny bana i de vackra bokskogarna i halländska Åkulla. Emilia Lindstedt och Magnus Rabe vann ultradistansen.

Läs mer här


Engdahl ny sverigeetta efter 1 juli

När Sveriges ITRA-respresentant, Laurent Leloup, presenterar en uppdaterad Sverigelista efter 1 juli är huvudnyheten att Petter Engdahl är ny Sverigeetta. Med det knuffar han ner IFK Moras Jonas Buud till andra plats efter många år som dominant. 

 


Tryggare på fjället med Fjällsäkerhetsappen

Löpning, vandring och skidåkning i fjällvärlden är helt fantastiskt. Men inte ofarligt
– Vi ägnar väldigt mycket tid varje år åt att leta efter försvunna personer i fjällen, berättar Lena Nilsson på polisen i Idre.


Sponsrade inlägg från företag

Supergrepp på Salmings nyhet OT Comp

Det svenska sportföretaget Salming kom i våras med en ny spännande sko. Salming OT Comp (Off trail Competition) är, enligt Salmings egen produktbeskrivning, tillverkad för orienterare, swimrunners och OCR-löpare. Och den passar naturligtvis även bra för dig som springer trail!


20% rabatt på Hoka One One

Sommaren är här och precis som ett av marknadens mest populära skomärken säger: - It´s time to fly! Nu får du 20% rabatt på hela Hokas sortiment i Skistarts webbshop. Ange rabattkoden TRAIL20 i kassan.


Inspireras av veckans pass

Semesterpass, ta med en kompis, partner, barn denna vecka ska vi köra fartlek i par. Det spelar ingen roll om ni är på helt olika nivå, det här passet kan ni ändå göra tillsammans, precis hur jobbigt man själv vill. Hitta någon typ av rundbana som är ca 400-600 meter lång, funkar även att använda en löparbana. Starta passet med 10 min uppvärmning, eller den tid det tar att ta sig till rundbanan.


instagramfacebook

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.