Gemenskap och träning på äldre dagar.
Svårt att läsa brevet? Se det i webbläsaren.


Hej ##firstname##!

Välkommen tillbaka till vardagen!

Augusti- en riktigt härlig månad: sommaren är mogen, kanske är något svalare väder på gång, rutinerna kommer tillbaka för många av oss som har kopplat av och "laddat batterierna" under en semester.

Kvällsbadare i Klarälven, centrala Karlstad

Ingenting för mesar

"Åldrandet är ingenting för mesar": läst i sommar.
Vi med viss erfarenhet av vården av äldre kan nog helt klart instämma.


Fysisk aktivitet är viktigt

"Fysisk aktivitet är både avstressande och skadeförebyggande".
Detta, liksom att sömnen är viktig, kan vi läsa om på www.ssil.se i Tidningen Omtanke Nr 4, 2018. Katarina Gospic är hjärnforskare och berättar mer i artikeln.
Ta gärna en titt på andra nummer i arkivet också.


Motion för bättre sömn

Läst i Svenska Dagbladet den 10/8-18, där man publicerar utdrag ur boken "Sömngåtan" av Matthew Walker (ges ut av Ordfront). Motion är bra för att hålla våra kroppar i form och för en bättre sömn, se nedan. Vi rekommenderar SvD:s artikelserie (24/6-19/8 2018) samt boken!


Omtanke och vård

Hur kan vi egentligen hjälpa våra seniora medmänniskor till en bättre vardag? Risken för ett stillasittande liv ökar ofta i takt med krämpor, sjukdom och tappad initiativförmåga. Man kan bli helt beroende av andras välvilja och hjälp för att få  rörelseträning och en trevlig social aktivitet. Någon som ser till att det blir genomfört, helt enkelt. Varför inte rulla fram en ActiLeg-cykel och föreslå en "cykeltur" tillsammans, och samtidigt få en trevlig pratstund som förgyller vardagen?

ActiLeg-cykeln in action, bild från Edsätra Äldreboende i Stockholm

Besökte du oss på Svenska Demensdagarna?

Vi ställde ut ActiLeg-cykeln, Treax balansplattor och Memoride-systemet (cykla till rörliga vyer från valda adresser) på Svenska Demensdagarna i Malmö den 24-25 maj. Hör gärna av dig med vad du tycker om vår visning och hela arrangemanget.

ActiLeg-cykeln med Memoride-systemet, klicka på bilden

Halland och ActiLeg

"En enkel grej som man lätt kan ta med sig": sagt om ActiLeg-cykeln.
Se filmen från Veddige i Varbergs kommun i det vackra Halland!


Innan jag glömmer det...

Leveranstiden är kort för närvarande, vi kan snabbt leverera ActiLeg-cyklar (även i volym) och Treax-plattor. Snabb beställning, snabb leverans, glädje och nytta direkt. En produktiv åtgärd till hjälp för behövande!

Testa gärna vårt hyr-köp-upplägg, där vårdgivare kan provhyra en ActiLeg-cykel i 6 månader och sedan, om man så önskar, köpa loss den med fullt avdrag för erlagd hyra. Givetvis kan man även hyra vidare eller avsluta hyran om så önskas, således ett enkelt sätt att testa ActiLeg:en.


En behaglig rörelseträning

"Cykla" tillsammans, inom- eller utomhus, under en trevlig social samvaro. En mjuk och behaglig rörelseträning utan hårt motstånd, ingen kamp eller kraftmätning. Nästan som att cykla på plan mark eller till och med i svag nedförsbacke utomhus.

Vill du veta mer om våra lösningar för rörelse-, balans- och reaktionsträning? Besök vår webbplats med bland annat kundfilmer!
Hör av dig om du vill se och själv uppleva våra produkter ActiLeg-cykeln och Treax balansplattor.


Minskad risk för fallskador

En bättre balans innebär ofta en minskad risk för fallskador. För att träna och vidmakthålla balans, reaktions- och koordinationsförmåga är Treax-plattorna ett utmärkt hjälpmedel. Övningarna kan varieras stort för att anpassas till respektive användare, klicka på bilden nedan och se beskrivande filmer. Under träningen får man en direkt återkoppling via ljussignal från varje platta.

Klicka på bilden, se filmer med träningsexempel

Rapport från Göteborg

ActiLeg-cykeln är väl spridd inom äldrevården i Örgryte-Härlanda Stadsdelsförvaltning i Göteborg, se filmen nedan.

Göteborg har satsat på ActiLeg-cykeln: se vår film!

RehaCare i Düsseldorf, 26-29 september

I år är RehaCare-mässan "stor", dvs jättestor, som den är varannat år. Det gör den extra spännande och ett besök kan varmt rekommenderas för den som har tid och möjlighet att åka dit. Det finns otroligt många produkter som löser vanliga problem inom vården, så varför inte hitta förbättringar till den egna verksamheten! I vimlet hör man många svenskar och andra nationaliteter, vi besöker också mässan.

Inbyggd robotarm lastar in och tar fram rullstolen (tidigare mässa)

Tycker du om vårt nyhetsbrev?

Tack för att du läser det, du kan prenumerera här om du hämtade det via vår webbplats eller fick det vidarebefordrat till dig. Dela det gärna med andra via e-post eller ikonerna nedan.

facebooklinkedintwitter

Ha det riktigt gott!

Med vänlig hälsning,
Sten Bodin
ActiLeg AB


ActiLeg AB, Träffgatan 2, 136 44  Handen
Tel: 0702-838365        e-post: info@actileg.com       Hemsida

Du får detta nyhetsbrev då du är en kund till oss eller för att vi tror att det kan vara intressant för dig.
Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.