Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev, september 2018

Hej och välkomna till en ny cheerleadingsäsong!

Höstterminen 2018 har dragit igång efter en fantastisk sommar med sol, sol och mera sol och två välbesökta sommarläger i Runan.

I detta, säsongens första nyhetsbrev, så berättar vi bl.a. om våra lag och mer om beslutet att börja hyra ut dräkter till våra tävlingslag, men också om planerna för den kommande säsongen.

Vi vill även passa på att säga extra välkomna till er som är helt nya i föreningen. Detta första nyhetsbrev skickar vi ut till alla medlemmar men observera att vi resten av säsongen endast lägger ut dem på vår Facebook-sida! Nyhetsbreven skickas bara via mejl till de som valt att prenumerera på det.

 


Följ oss på Facebook & Instagram för mer uppdateringar!

OBS! Nyhetsbrevet läggs upp på vår Facebook-sida och skickas bara till per mejl till de som valt att prenumerera på det.

facebookinstagramyoutube

Föreningens kanslifunktion

Eftersom vi inte längre har någon anställd kanslist i föreningen så är det vi som sitter i styrelsen som svarar på alla mejl som skickas till kansli@unitedmovement.se.

Vi försöker besvara mejl inom en vecka och vi ber er ha överseende om det dröjer lite. Styrelsen består av föräldrar, tränare och aktiva från föreningens tre sektioner: Cheerleading, Parkour och Akrobatik och allt föreningsarbete sker ideellt på vår fritid.

Med det sagt, så är målsättningen att åter kunna anställa en kanslist för att ta hand om den dagliga skötseln av föreningen, därav har vi gått ut med en annons (se nedan).


Vi söker en kanslist på 25%

Föreningen söker en kanslist på 25% som fördelas ut över veckan enligt överenskommelse. Arbetsuppgifterna kommer främst vara administrativa men kan komma att utvecklas efter föreningens behov och direktiv från styrelsen.

De som söker behöver bl a ha fyllt 18 år och ha ett intresse för cheerleading, akrobatik alt parkour. 

 

Mer information om kanslistrollen och de egenskaper vi letar efter bland sökande finns på http://unitedmovement.se/nyheter/kanslist-i-united-movement.

Vi tar emot ansökningar fram till den 7:e oktober.


Vi söker en revisor

Föreningen söker en auktoriserad revisor. Är du revisor själv eller känner du till någon som är det. Kontakta oss för mer information : styrelsen@unitedmovement.se.


Bilder och filminspelningar

Tack till alla er som delar med er av inspelningar och bilder på vår Facebook-sida! Om ni har bilder som vi kan få använda i framtida nyhetsbrev eller lägga på hemsidan får ni gärna skicka dem till kansli@unitedmovement.se. Ange vem som är fotograf så att vi kan ange det om vi använder bilden.


VÅRA LAG säsongen 18/19


Mighty

Mighty är laget för de allra yngsta. Vi kallar dem microminiorer och de tränas av Ella, Malin och Isabell på lördagar kl. 09:00-10:00 i Vaxmoraskolan.


Magnetic är träningslaget för våra miniminiorer. De tränas av Ella, Malin, Emma och Julia på lördagar kl. 10:00-11:30 i Vaxmoraskolan.


Miracle

Miracle är vårt nya tävlings- förberedande miniminior-lag som tränas två gånger i veckan av Alicia, Nicole och Rose.

 • Onsdagar: 17:00-18:30 – Eriksbergsskolan
 • Lördagar: 08:00-10:00 – Häggvikshallen

Motion

Motion är miniorernas träningslag som Lina H, Ella, Lina B, Elin och Katrin är tränare för.

 • Lördagar: 11:30-13:30 - Vaxmoraskolan

Majesty

Majesty är ett tävlingslag för miniorer på Level 1. Det tränas av Bella, Ebba och Alva två gånger i veckan.

 • Onsdagar: 17:00-19:00 – Vaxmora
 • Lördagar: 14:30-16:30 – Häggvik

Magnificent

Minior Level 2 - Magnificent - tränas av Jasmine, Rebecka Å och Anna tre gånger i veckan.

 • Måndagar: 17:00-19:00 – Häggvikshallen
 • Torsdagar: 17:00-19:00 – Häggvikshallen
 • Söndagar: 14:00-14:00 – Eriksbergsskolan

Magic

Minior Level 3-laget Magic tränas av Tyra och Olivia tre gånger i veckan.

 • Måndagar: 17:00-19:00 – Häggvikshallen
 • Onsdagar: 17:00-19:00 – Edsbergsskolan
 • Söndagar: 08:00-10:00 – Edsbergsskolan

Ultra

Junior Level 1-laget Ultra tränas av Tara och Josefine två gånger i veckan.

 • Tisdagar: 17:00-19:00 – Vaxmoraskolan
 • Lördagar: 14:30-16:30 – Häggvikshallen

Unlimited

Unlimited - Junior Level 2 - tränas av Romina och Sofia tre gånger i veckan.

 • Måndagar: 17:00-18:30 – Eriksbergsskolan
 • Torsdagar: 17:00-19:00 – Häggvikshallen
 • Söndagar: 19:30-21:00 – Häggvikshallen

Unique

Unique är ett nytt lag för våra juniorer på Level 3. De tränas av Elin L tre gånger i veckan.

 • Tisdagar: 17:00-19:00 – Edsbergsskolan
 • Torsdagar: 19:00-21:00 – Häggvikshallen
 • Söndagar: 11:00-13:00 – Edsbergsskolan

Caution

Senior-laget Caution är också ett nystartat lag som kommer träna på Level 2 och 3-nivå och sikta så högt de kan. Tränare är Rebecca S och Elin B. 

 • Tisdagar: 19:00-21:30 – Edsbergsskolan
 • Torsdagar: 19:00-21:00 – Häggvikshallen
 • Söndagar: 09:45-11:15 – Edsbergsskolan

Coed

Coed är ett träningslag för seniorer och tränas av Sofie och Danne.

 • Måndagar: 18:00-20:00 – Häggvikshallen

Hyra av tävlingsdräkter

I förra nyhetsbrevet berättade vi att United Movement Cheer denna säsong inför ett hyrsystem av tävlingsdräkter (detta gäller endast våra tävlingslag). Det har genom åren kommit många förfrågningar från aktiva/föräldrar om att införa hyrdräkter (som många andra föreningar har) och beslutet fattades innan sommaren.

Styrelsen har - under åtskilliga timmar innan beslutet togs - vridit och vänt på för- och nackdelar och olika förslag för att hitta det bästa alternativet för så många som möjligt i föreningen. 

Det bästa alternativet för föreningen är att vi börjar på ny kula med nya dräkter till alla lag från och med i år. Det är stor rotation av aktiva mellan lagen, många byter level eller åldersgrupp. På så vis är alla hyrdräkter nya för alla från början.

Dräkthyran för den aktive är 700:- per säsong som framöver kommer delas upp terminsvis. I uppstartsskedet, denna säsong, behöver föreningen dock få in hela dräkthyran redan denna första termin för att få systemet i rullning. 

I slutändan är de långsiktiga målen att:

 • kostnad för dräkter per säsong ska minska,
 • föreningen ska kunna ha ett litet lager med dräkter som gör det enklare att aktiva får passande dräkter till varje termin,
 • slippa behöva mäta för dräkter och beställa nya enligt mått varje säsong, vilket innebär högre engångskostnader och långa leveranstider,
 • det ska bli lägre uppstartskostnad för nya medlemmar att gå med i föreningen.

Dessutom hoppas vi att det kommer minska vår påverkan på klimatet och miljön också.


Direktbetalning via SportAdmin

Vi har den här säsongen, tillsammans med vårt medlemshanteringssystem SportAdmin, infört direktbetalning av träningsavgift och annat. Istället för vi skickar en faktura så har ni fått betala direkt vid anmälan (med kort och mobilbank).

Det kommer hjälpa till att minska administrationen kring träningsavgifterna och försäkringarna och betalningarna kommer att hamna rätt från början. 

I avgiften ingår nu även en ny förenings T-shirt för de aktiva att ha, av bättre kvalitet och i en flashig limegrön färg. En ny säsong med nytt lag, nya kompisar och nya tränare kommer också med en ny rosett!


Ni når föreningen på kansli@unitedmovement.se

Observera att vi bara nås via mejl. 

Vi är en ideell förening och har ingen kanslitelefon. Det är föreningens styrelse som regelbundet och i mån av tid läser och svarar på mejlen.


Utbildning av alla tränare i höst

Vi satsar stort på utbildningar denna säsong och har, trots rekordtryck på lediga platser, lyckats anmäla närmare 30 av våra tränare till utbildningar som hålls av Svenska Cheerleading- förbundet.

Under hösten kommer våra tränare delta i en eller två av följande utbildningstillfällen: ledarutbildning, tränarutbildning, gymnastikutbildning, utbildning för tävlingstränare (vissa går en separat utvecklingskurs av den) och även regeldomarutbildning.

Detta är en viktig del i att utveckla tränarstaben och hålla en hög nivå på träningar i sporten. Är du nyfiken på vad som utbildningen innefattar, så går det att ta del av utbildningsmaterialet på SCF:s webbsida.


Lagföräldrar - så viktiga!

Alla lag har nu haft sin uppstart, och med den ett föräldramöte där tränarna har gått igenom upplägget för säsongen. En viktig punkt som tagits upp är lagföräldrar, deras roll och betydelse för laget.

Alla våra tränare är väldigt engagerade i sin roll, men flera av de är också unga och börjar som tränare ta ansvar och utvecklas i en roll som på många sätt och vis liknar en riktig anställning.

Det är en väldigt lärorik process, men tränarrollen innebär också att  tränarna ibland behöver få hjälp med frågor / aktiviteter / annat som uppstår utanför träningsmattan och träningstiderna. Därför är det tänkt att varje lag hädanefter ska ha 1-2 lagföräldrar som bollplank och som kan hjälpa till vid behov (t ex i samband med lagkvällar, kontakt med andra föräldrar, samåkning mm). Syftet är att underlätta för tränarna så de kan fokusera på sin huvudroll som tränare.

Vi i styrelsen ser att lagföräldrar kommer vara en viktig del i föreningsarbetet framöver. 


Nordic All Level Championship i Göteborg

Vi kommer under hösten delta i en tävling: Nordic All Level Championship som äger rum i Partille Arena i Göteborg den 1 december.

Lagen som kommer tävla är:

 • M2 Magnificent
 • M3 Magic
 • J2 Unlimited
 • J3 Unique
 • S2/3 Caution

Berörda lag kommer få mer information om tävlingen, resa och boende.


Juluppvisning 2018

Det kan kännas lite tidigt att prata om juluppvisning redan nu, men tider för uppvisningar nära jul är begränsade och svåra att hitta i hallar här i Sollentuna. Inte minst när man förväntar sig ett par hundra som ska få plats på läktaren!

Med det sagt så kommer årets juluppvisning äga rum söndag den 9 december i Satelliten, så skriv in det i kalendern redan nu!


Föreningskläder

För de som är intresserade finns det föreningskläder att köpa på Vera Sport: tights, yogabyxor, tröjor och shorts som alla bär föreningens logotyp. 

Sista beställningsdatum i år är den 15 oktober och sortimentet finns på Vera Sports webbsida för UMC föreningskläder.

Observera att detta är frivilligt att köpa och ingenting som föreningen kräver.


facebookinstagramyoutube

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter