Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Namn åt de döda


Månadsbrev 2018-06 för Namn åt de döda


Bästa forskarvänner!

Nu drar spurten igång inför sommarens deadline den 31 juli och slutversionen av Sveriges Dödbok 7, som kommer ut till julhandeln i år. Efter den fina försommaren så har vädret blivit mer normalt, vilket kanske kan behövas för att vi ska bli klara. Vi är nu uppe i 95 % helt klart.

Ni jobbar alla på fantastiskt bra, och inga församlingar är nu helt lediga (inte bokade eller utan någon registrering). I förra månadsbrevet nämnde jag att därefter skulle vi prioritera de kompletteringar som behövs på 1900-talet. Även här har det jobbats på mycket bra, och i dagsläget är endast några sådana uppdrag lediga. De gäller några församlingar i Stockholm, Östergötland och Kalmar län. Det kan se ut som att dessa är tunga men med hjälp av fina register som Sveriges Befolkning och de som tagits fram av Arkiv Digital går det att ganska snabbt hitta många födelseförsamlingar.

Se alltså till att ni blir klara med era bokade församlingar så snart det går och all hjälp med de resterande kompletteringarna mottas tacksamt. Då kanske en liten överraskning väntar till er!

I sommar kommer vi också ha ett projekt i projektet att gå igenom alla rättelser som hittills inkommit genom Rätta-knappen på de utgivna skivorna, och i möjligaste mån validera dessa och också förbättra presentationen till slututgåvan. Det innebär att rättelser som från och med nu skickas in på det sättet får vänta till Sveriges Dödbok 8.

Jag får en del frågor om när arbetet med nästa projekt 1830-1859 ska dra igång. Just nu är som sagt allt fokus på årets utgåva men i september är vi redo att ta nya tag.

Därmed önskar jag er alla en riktigt skön sommar och kanske vi ses på släktforskardagarna i Växjö!

Anders Berg
Projektledare
Epost:  dodbok@genealogi.se
Facebookgruppen: https://www.facebook.com/groups/1797004830532076/

 

3 566 församlingar/delar och 3 353 000 poster är klara per 2018-06-25.  Dessa har registrerats av ca 470 volontärer (enskilda och föreningar).


Ett utskick från Sveriges Släktforskarförbund och projektet Namn åt de döda.

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.