Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Akut brist på skolor i Växjö

Vår kommun växer med ca 1000 personer om året. Givetvis ökar behovet av skolplatser när elevantalet ökar. Födelsetalen nådde sin botten 1999 men nu ökar de drastiskt. Om fem år kommer det gå 12 % fler elever i Växjös skolor, vilket är drygt 1700 fler än idag. För gymnasieskolan väntar ännu större utmaningar, där kommer elevkullarna vara 20 % större om fem år. Växjös politiker har länge blundat för problemet med bristen på skolplatser och inte planerat för framtiden. Redan idag saknas en högstadieskola på Östra Lugnet och på Teleborgsområdet ut mot Vikaholm. Växjö kommun tar nu till panikåtgärder i form av barackbyggande som ska stå klara vid ett flertal skolor till stolstarten i augusti. Både borgarna och den s.k. oppositionen hoppas att situationen ska lösas genom att nya friskolor ska öppna; med minskad likvärdighet och ökad segregation som följd. Bygg nya kommunala skolor omgående och säg nej till alla friskolor säger vi i Kommunistiska Partiet.
Läs mer om situationen och befolkningsstatistiken här.


Växjö city är mycket farligare än Araby

Baktalandet av stadsdelen Araby är omfattande, så även myterna om att stadsdelen styrs av kriminella gäng och att polisen inte vågar gå in där. Granskar man brottsstatistiken finner man att betydlig fler brott sker i centrum och att Växjö City är många gånger farligare än Araby. Den som vill undvika att utsättas för ett brott bör således hålla sig borta från centrum och inte Araby.
Läs den intressanta jämförande statistiken här, där du även finner vad vi i K vill göra för att minska segregationen och förbättra integrationen i Växjö


Gabriela Inostroza och Jan-Åke Karlsson i topp på vår vallista

Utmana den borgerliga politiken i höstens val och rösta för att kommunfullmäktige ska få ett oppositionsparti.
Vallistan toppas av undersköterskan Gabriela Inostroza, undersköterska, följd av gymnasieläraren Jan-Åke Karlsson och stödassistenten Joel Sandström. På fjärde plats Gunnel Thörn, f.d. lärare. På femte plats Juan Carlos Sepulveda, metallarbetare och på sjätte plats David Petersson, fritidsledare. Nr 7 Susanna Eriksson, bibliotekarie, nr 8  Jan-Olof Johansson, f.d. metallarbetare, nr 9 Mirja Troberg, logoped och nr 10 Erik Gustafsson, metallarbetare.
Redan nu kan du på denna länk läsa om vår kandidatur och vilka frågor vi sätter i centrum i valrörelsen.

Följ oss på Instgram

Vi finns redan på de flesta sociala medier och nu har vi även startat ett konto på Instagram: KvaxjoSommarförsäljning av Proletären

Vi säljer arbetartidningen Proletären varje vecka hela sommaren i Växjö.
Fredagar kl 16.30 – 18.00 vid systembolaget i Tegnérgallerian samt vid några av sommarens arrangemang i Växjötrakten.
Men du prenumererar väl? Om inte läs mer och ordna det här  Just nu kostar det endast 25 kr/månad.


Stöd vår valfond

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot, stora som små. Plusgiro:
54 41 22-5
.


Europas 33:e grönaste kommun?

Vår kommun skryter med att vara Europas grönaste stad, men för varje år kommer Växjö allt lägre på listan över gröna städer i Sverige, där är Växjö nu på plats 33. Dags att sluta skryta och göra något i stället?
           Vi säljer arbetartidningen Proletären 
           Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
           Systembolaget, Samarkand fredagar kl 16.00 - 17.00
           Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00

Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter