Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev juni 2018

Catharina har ordet

Nu kan jag stolt berätta att vår nya hemsida är på plats och att du nu kan nå allt som Rebnis har att erbjuda via den. Där finns webbshop för hårdvara och förbrukningsvaror, Kunskapsportalen där du lätt kan söka hjälp om det är något du har glömt bort hur du gör eller om du helt enkelt vill lära dig mer. Vi har lagt in fakta och beställningsformulär på Rebnis kassa och du kan via länk hitta vårt nya bokningssystem Rebnis Online. Vi vill väldigt gärna ha feedback på vår sida så att den kan bli ännu bättre, så mejla dina tankar till oss.

Rebnis Online är vårt nya bokningssystem som vi kommer att bygga vidare för att det på sikt ska ersätta vårt hjärtebarn Jupiter. Det kommer att ta 2-3 år innan vi kan ersätta Jupiter helt och hållet men redan till årsskiftet ska mindre anläggningar kunna använda det. Det som är klart i dagsläget riktar sig i första hand till företag som vill kunna få in bokningar till föreläsningar, vinprovningar, kundevent etc. Under hösten kommer man även att kunna använda det för tidsbokning (massage, träningslokaler, rådgivning m.m.) och uthyrning av olika objekt (t ex skotrar, cyklar, släpvagnar etc.). Gå gärna in via länken på hemsidan och prova det kostnadsfritt juli ut. Ge oss gärna feedback och önskemål så att vi kan skapa ett bokningssystem som kan passa alla.

Vi tar bort pappersavtalen så långt det är möjligt och kör numera med digital signering via mobilt Bank-id. Detta underlättar både för oss och för kunden då man slipper skriva ut för signering, scanna in och skicka tillbaka.

Vi jobbar intensivt med att förbättra vår support. Du kan underlätta vårt arbete genom att mejla info@rebnis.se om du inte har direkta driftstopp. E-mail besvaras inom 48 timmar.  Är det akut så ringer du givetvis. På så sätt kan vi hjälpas åt att prioritera de mest akuta ärendena. På Kunskaps-portalen (via hemsidan rebnis.se) hittar ni de vanligaste frågorna under FAQ. Ett tips är att kolla om svaret på din fråga finns där först, så får du svar direkt!

Kassasystemet Callisto fasas ut och vi fortsätter att erbjuda befintliga kunder mjukvaran för Rebnis kassa kostnadsfritt. Vi har som mål att byta system hos samtliga kunder innan årsskiftet. Läs om Rebnis kassa på vår hemsida. Priserna som finns på vår hemsida gäller nya kunder. Ta kontakt med oss om ni vill veta ert pris för licensen. sales@rebnis.se


Vi alla här på Rebnis vill önskar er en härlig sommar!

Catharina Törngren, VD Rebnis


Support och hjälp

Rebnis support finns tillgängliga dygnet runt.
Vardagar: 08.00 - 17.00
Dag före helgdag: 08.00 – 13.00
Övrig tid: Jour, debiteras enligt avtal.

Hemsida:rebnis.se
Via hemsidan når ni vår kunskapsportal, webbshop, nyheter och annat.

E-post:info@rebnis.se
Telefon: 063 – 57 17 70


Besök vår hemsida eller följ oss på sociala media.

facebookinstagramhomepage

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.