Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.


Vi gör inte skillnad. Det gör skillnad!
sv.se/orebro
jeanette.ohlsson@sv.se


Glad midsommar och trevlig sommar!

Stort tack för att du har följt vårt arbete under våren! Nu väntar semestertider och förhoppningsvis en lika varm och solig sommar som vår. Till hösten får du gärna bjuda in projektet till dina möten eller konferenser. 
Hör gärna av dig till oss!


Spridningskonferens i Örebro

Onsdag den 30 maj höll vi, SV Örebro läns projekt Utveckling från dag ett, vår andra spridningskonferens. På plats i Örebro var närmre 50 deltagare som under dagen fick lyssna till olika seminarier om projektets arbete samt delta i diskussioner kring asyl-mottagning och etablering.

Det blev det en dag fylld av givande samtal där publiken tillsammans med projektgruppen diskuterade hur alla arbetar och vilka ändringar som kan göras för att förändra och förbättra asylmottagningen samt förkorta etableringstiden.

 -     Folkbildningen borde vara Sveriges naturliga arena för de som kommer hit från länder som har relationsbundna strukturer och nu ska vävas in i Sveriges prestationssamhällen. För det krävs tillit och relationsbyggande. Anabel Falkenström från Länsstyrelsen Örebro län menade på att våra studiecirklar inte bara är en strukturerad undervisning utan "en förlängning av hemmet". Något vi ser som en viktig komponent för att skapa trygga relationer till deltagarna och ge dem en bra väg in i Sverige, berättar projektledare Jeanette Ohlsson. 

-     Vi är glada och tacksamma för dagen vi fick tillsammans med dig som kom på vår konferens. Dels är vi stolta över vårt arbete inom projektet och delar gärna med oss av det. Dels är vi ödmjuka inför det stora arbete som krävs för att förändra samt förbättra och därmed är det givande att få reflektera och diskutera kring allas arbete inom dessa frågor, avslutar Jeanette Ohlsson.


Kompetensforum Västerås 2018

I maj sammanstrålade personal från hela Studieförbundet Vuxenskolan i Västerås för att delta på Kompetensforum 2018. Dagarna präglades av folkbildningens anda i form av gemenskap, utbyte av erfarenheter och gemensamt lärande. 

Kompetensforum bestod av inspirerande och lärorika föreläsningar, seminarier och workshops. Projektet var på plats och höll i ett seminarie om det arbete som görs inom asyl och etablering för att informera och inspirera kollegor från SV i hela Sverige. 

Personal på SV samlades för att delta i Kompetensforum i Västerås.

– Vi fick möjlighet att berätta om vårt arbete för andra folkbildare. I mötet med deltagarna i publiken blev det väldigt tydligt att folkbildningen spelar en avgörande roll som ett samhällskitt. Folkbildningen är en viktig del i att bygga ett starkt, stolt och mångkulturellt Sverige, säger Jeanette Ohlsson, projektledare Utveckling från dag ett.


Utveckling från dag ett i media


Utveckling från dag ett finansieras av Asyl-, migrations- och integrationsfonden (AMIF) samt Studieförbundet Vuxenskolan (SV) Örebro län.

Asyl-, migrations- och integrationsfonden främjar migrationens möjligheter


facebooktwitterhomepage

Läs mer om vår integritetspolicy på vår hemsida


Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.