Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Tankar...

"Så kom då det efterlängtade beskedet från regeringen att järnväg mellan Göteborg och Borås ska prioriteras med byggstart från Göteborg. Självklart är det högintressant för Mölndals del med tanke på tågstopp och spårförbindelse till Landvetter flygplats. Nu har vi en bra grund att stå på för att utveckla snabbare och bättre förbindelser för alla som bor och verkar här! Önskar en fortsatt skön sommar!"

Ulrika Frick, ordförande näringslivsutskottet


Kontakt

Carina Kloek-Malmsten Näringslivschef, carina.kloek-malmsten@molndal.se

Tel. 031-3151311

Karin Kempe
Näringslivssamordnare
karin.kempe@molndal.se
Tel. 031-3151314


Vad händer i Kållered?

Arbetet med förstudien preBID i Kållereds centrumområde fortgår. Under juni månad har vi besökt fastighetsägare i Kållered för en fortsatt dialog om samverkan. Intresset är stort. 

Den 25/9 arrangerar vi en studieresa till Floda BID för att se och lära av deras arbete. Mer info kommer i nästa nyhetsbrev.

Ett nytt Open Space med fokus på etableringar i Kållereds centrumområde planeras efter sommaren.

Är du nyfiken, maila marthe.vakoufari@molndal.se


Lättare att samåka till jobbet

Den ideella föreningan Skjutsgruppen har tagit fram en app som gör det lättare att samåka, t ex till jobbet.

Läs mer


Miljöpraktik våren 2019

När elever i årskurs 8 och 9 under vårterminen 2019 går ut på sin prao finns möjlighet att tillbringa en vecka med att undersöka miljöarbetet på en arbetsplats.

Redan nu kan företag anmäla intresse för att delta.

Läs mer och anmäl intresse


Vill du anställa eller har du nyss anställt din första medarbetare?

Nu är Växa-stödet, som ska underlätta för företag att anställa sin första medarbetare, även infört för vissa aktiebolag och handelsbolag. De nya reglerna gäller sedan 1 januari 2018, men även anställningar som påbörjades mellan 1 april och 31 december 2017 har rätt till stödet.

Läs mer om sänkta arbetsgivaravgifter


Värdeskapande integration

DoubleCup skapar integration och nätverkande genom personliga och enkla möten på arbetsplatser. Det sker vid en förutsättningslös fika. Är du också intresserad av att ta en kopp kaffe med någon som har kommit till Sverige?

Läs mer


Aktuella upphandlingar

Upphandlingar.nu är Göteborgsregionens marknadsplats för offentliga upphandlingar.

Till hemsidan

Juni 2018

Trevlig sommar!

Solen lyser över Mölndal och allt spännande som händer här och runt omkring. Vi vill tacka för ett fint samarbete under våren, och ser fram emot en intensiv och utvecklande höst. Soliga hälsningar från Carina och Karin


Mölndal på plats i Almedalen i år igen

Nästa vecka är det dags för Almedalsveckan. Mölndals stad och representanter från MölnDala Fastighets AB kommer att finnas på plats i Almedalen mellan den 3-6 juli. Den 6 juli håller MölnDala ett seminarium med tema Själen och skälen – är gammalt mer värdefullt än nytt när vi omvandlar våra städer?

Är du på plats?
Seminariet är öppet för alla intresserande och riktar sig till aktörer inom stadsutveckling, fastighetsutveckling, byggsektorn, destinationsutveckling och kultursektorn.

När: fredag 6/7 kl 13.30
Var: Västsvenska Arenan, Strandvägen i Visby

Är du inte på plats i Almedalen? Då kan du delta online via Västsvenska handelskammarens webbsändning; https://vastsvenskaarenan.se/livesandningar/

Läs mer


Nytt näringslivsprogram på gång

Direkt efter sommaren kommer näringslivsenheten i Mölndals stad påbörja det spännande arbetet med att ta fram ett nytt strategiskt näringslivsprogram. Inför framtida regionala samarbeten kommer vi att synka programmet med Göteborg och de övriga kommunerna i regionen.

Programmet kommer att gälla 2019 – 2022 men vi kommer även att spänna bågen och titta så långt i framtiden som 2035. Då vi önskar bli Sveriges mesta näringslivskommun.


Möt oss på Nordea Masters i augusti

Möt oss på Nordea Masters på Hills Golfklubb, i tält 18 i utställningsbyn. Här samsas Mölndals stad, MölnDala, GoCo och Gunnebo Slott & Trädgårdar om att få berätta för dig om nyheter, stadens lysande framtid och varför vi blev årets silvermedaljör som superkommun 2018.  Varmt välkomna! Läs mer

Nordea Masters 16-19/8

Röster från Mölndal

Ett återkommande inslag i nyhetsbrevet är texterna under rubriken "Röster från Mölndal". Här skriver olika personer utifrån sina perspektiv. Denna månad skriver Lena Vikström, vd Gunnebo Slott & Trädgårdar.

Lena Vikström framför Gunnebo Slott

Gunnebo – åter till 1700-talet, ett framtidsprojekt

Varje morgon när jag anländer till Gunnebo möts jag av naturen och historien. Så här års välkomnar koltrasten med sin melodiska sång i köksträdgårdarna. Att leda arbetet på Gunnebo Slott och Trädgårdar är ett hedersamt uppdrag. Jag och mina kollegor är pusselbitar i ett evighets-perspektiv där vi vårdar och värnar slottsanläggningen och visar den för ca 450 000 besökare varje år.

Läs hela texten här


Tyck till om ny översiktsplan för Mölndal

Översiktsplanen är Mölndals stads vision för hur användningen av mark och vatten ska utvecklas i framtiden. Läs, fundera och kom med dina synpunkter, senast 4/7. En översiktsplan förenklar det fortsatta arbetet när kommunen sedan ska detaljplanera ett område, lämna förhandsbesked/bygglov eller göra andra insatser.

Läs mer


Månadens företag - Checkbiz

Checkbiz, ett av bolagen i Lars Saves (som bla grundade och drev upp Bonnier affärsinformation, numera Bisnode) nya koncern med fokus på  affärs- och marknadsinformation, är en ganska ny aktör, fast personalen har lång erfarenhet av branschen. Bolaget startades under 2010, men verksamheten har bara varit igång sedan 2016.

Kristoffer Andersson, vd på Checkbiz

Man kommer i år omsätta ca 18 miljoner med 8 anställda. Checkbiz hjälper sina kunder med allt från prospektering och registervård till kredittjänster och hur man enklast kommunicerar med sina kunder. Under våren har mycket fokus lagts kring den nya dataskyddsförordningen (GDPR) som trädde i kraft 25 maj i år. 

Läs mer


Nu över 1450 på sändlistan!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du haft kontakt med Mölndal i näringslivsfrågor eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

facebooklinkedintwitter