Problem med att läsa detta brev? Öppna i webbläsaren.

EVY - Solsäker och mild formula för de minsta


Att barnens hud är extra känslig för solen har de flesta koll på. Barn bränner sig lättare än vuxna och för varje gång ökar risken för hudcancer senare i livet. Deras hud är upp till fem gånger tunnare än vuxnas och melaninproduktionen är inte lika utvecklad. Siffror visar att vi utsätts för ungefär 50% av vår totala UV-strålning redan innan 20 års åldern.


EVY rekommenderas från sex månaders ålder

 

EVY solskyddsmousse är anpassad för den känsligaste huden och kan användas från sex månaders ålder. Tack vare den unika hudvårdsteknologin som förstärker aktiva ingredienser kan EVY erbjuda långvarigt och säkert skydd som rekommenderas av hudläkare. Alla produkter är fria från konserveringsmedel, alkohol, parfym, aluminium och nanopartiklar. EVYs produkter är alltid allergitestade och klassas som hypoallergena.

EVY SPF 50 för barn - 150 ml

Inpris: 107 SEK Rek.utpris: 239 SEK 

EVY SPF 30 för barn - 150 ml

Inpris: 97 SEK Rek.utpris: 219 SEK 

 


Applicera rikligt

Det är extra viktigt att smörja in solskyddet jämnt och rikligt för att få det skydd i SPF som står på flaskan. Massera in noga och glöm inte läpparna, på och bakom öronen, fötterna och på ovansidan på händerna och låt torka in innan bad eller kläder. EVYs solskydd är extra vattenfast och skyddar huden i upp till 6 timmar även om du badar eller svettas. Den lätta, gräddiga moussen blir snabbt barnens favorit. 


Vad är skillnaden mellan SPF 30 och SPF 30 för barn?

Eftersom EVYs formula redan är anpassad för den känsligaste huden så är det inte någon större skillnad mellan barn-solskyddet och vuxen-skyddet. EVY SPF 20, 30, 50 är berikad med C-vitamin, hyaluronsyra, silkesextrakt och kollagen. Barnprodukten innehåller ej dessa ingredienser men solfiltren är exakt lika. Det är helt ok att smörja vuxenskyddet på barn utan att vara orolig då dessa ingredienser ej är farliga för barn. 


Vanliga frågor om Kemiskt och Fysikaliskt solskyddsfilter

Vi får ofta frågor från föräldar som undrar vilket solskydd som är bäst och säkrast för barn. Fysikaliska filter är gjorda av mineralerna Titandioxid och Zinkoxid. För att dessa inte ska ge en vit kladdig yta är de allra flesta solskydd gjorda med nanopartiklar av dessa ämnen. Fysikaliska solskydd har ofta en mycket låg risk för allergiska reaktioner och anses därför säkert för barn. 

Det finns ungefär 26 kemiska filter på marknaden vilket också gör att det är svårare att generalisera. EVY använder flera högeffektiva kemiska solfilter i låga halter för att minimera riskerna med varje ämne. Genom EVYs hudvårsdteknologi lägger sig dessa i hela det översta hudlagret och inte på ytan som det flesta solskydd. De problem och miljöaspekter av nanopartiklar/fysikaliska skydd medför att vi väljer aktivt bort dessa ämnen i våra produkter då vi kan visa att vi uppnår ett säkert solskydd på bättre sätt enligt oss.


Säkraste solskyddet tredje året i rad

EVY är utsedd till det bästa och säkraste solksyddet hos den oberoende testsiten bästitest.se. Dessa tester är långtidstester i Sverige och utomlands under 18 månader i soliga miljöer. Testerna är utförda av obeoende experter och EVY solskydd har vunnit tre gånger i rad. 

EVYs produkter uppnår högsta UVA-skydd, över 90% enligt boots stjärnstandard. Högt UVA-skydd är extra viktigt för barn och personer med känslig hud. 

 

 


EVY After sun är anpassad för hela familjen

EVY After Sun bygger på samma medicintekniska grundformula som EVYs övriga solskyddsprodukter. Aftersun moussen återfuktar intensivt och hjälper din hud att behålla sin solbruna färg utan att flagna. Formulan är berikad med C- och E-vitamin, silkesextrakt och kollagen för att motverka solskador. Aloe vera, melon och gingko bilobaextrakt ger en svalkande och lugnande effekt.

Visste du att EVY After Sun är en multifunktionell produkt som även kan användas för att vårda och återfukta håret, utan att lämna ett kladdigt resultat. Den passar utmärkt under smink eller efter rakning eftersom den är matt, kladdfri och täpper inte till porerna. EVY Aftersun är allergitestad och kan användas på små barn. Passar perfekt på torra nariga läppar, blöjeksem eller om barnen har torra kinder/ händer. Året runt!

EVY After sun 150 ml - Inpris: 87SEK Rek.utpris: 199SEK


Vid beställnig av produkter vänligen maila 

evy.order@dc-syd.se

 

Besök gärna vår hemsida och missa inte FAQ  www.evytechnology.com


EVYs unika hudvårdsteknologi och starka säljargument

 - Hudvårdsteknologin är effektiv upp till sex timmar eller tre gånger längre än ordinarie solskydd.

- Aerosolförpackningen gör produkten dubbelt så dryg som motsvarande ml kräm.

- Förstärker hudens skyddsbarriär mot irriterande ämnen, som salt och klorvatten.

- Extra vattenfast och sitter där den ska, den varken gnids eller rinner av.

- Förpackningen förblir sluten och man slipper slänga ev. härskna rester.

- Anpassad för känslig hud och från sex månaders ålder.

- Enligt regler behöver solprodukter endast innehålla 1/3 del av UVA skydd av angiven UVB  faktor. EVY innehåller över 90% eller högsta möjliga.

- Fri från konserveringsmedel, parfym, nanopartiklar, alkohol och aluminium.

- Rekommenderas av hudläkare och hudterapeuter. Vitilgoförbundet har utsett EVY till det säkraste solskyddet på marknaden för deras medlemmar. 

 


 Kontakt:

Press/Utbildning: Erika Tapper
erika@eticastockholm.se
Tel: + 46 (0) 762 357 590 

 

VD, Margret Pinto
info@evytechnology.com
Tel: +46 (0) 735 680 766