Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Analysbrev #28

Hej!

Maj var en minst sagt varm månad och vi vet att högre temperaturer ofta betyder färre order i e-handeln. Men trots detta och trots en vecka med riktigt dålig ordertillväxt, klarade sig e-handeln ganska bra under månaden som gick.


God tillväxt trots dålig vecka

Intäkter upp 16%

Det blev en något svagare tillväxt i maj än i april, men den nådde ändå upp till sexton procent jämfört med förra året. Detta trots värmen som plågat vårt land.

Antal order ökade med 16%

Även orderingången nådde upp till en sextonprocentig ökning i maj. Detta trots att det verkligen inte såg bra ut när vi tittade på orderingången efter vecka 19.

I förra månadens analysbrev tog vi upp just orderingången och nämnde att vi väntade en ökning i maj jämfört med april. Så blev det också. Cirka sex procent fler köp genomfördes i maj jämfört med april.

Besök

Antal besök ökade med 18 procent jämfört med samma period förra året.


Månadens analysnyheter

Om du missade månadens analysnyheter hittar du dem här:


Rekordmånga mobila order

Att svensk e-handel ändå klarat sig bra under värmeböljan i maj kan vi nog tacka den mobila utvecklingen för. Vi tittade närmre på hur orderingången fördelade sig på de olika enheterna under månaden och hittade en rekordstor andel order via mobil.

51 procent av alla order kom via mobiltelefon i maj. Och detta är säkert en del av förklaringen till varför det gick så pass bra under månaden trots värme och katastrofvecka.


Statistiken i analysbrevet kommer från vår statistiktjänst Ehandel.se Analytics med cirka 400 medlemmar, där man som e-handlare kan bli medlem för att jämföra sin egna butik med sin bransch eller hela Sveriges e-handel. Vi använder även analyser från Ehandelsindex som du kan läsa mer om här.

Vi hörs igen om en månad!

Ett stort tack för att ni läser vårt analysbrev!

Joakim Andersen - Indexansvarig

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.