Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Nyhetsbrev från FU maj 2018

Intresset för yrkeshögskoleutbildningar inom fastighet ökar

FU har under våren 2018 ställt enkätfrågor till utbildningsanordnare inom yrkeshögskolan som erbjuder fastighetsubildningar till hösten. Enkäten visar att antalet ansökningar till fastighetsförvaltare och teknisk förvaltare har ökat och man bedömer att intresset är högt eller mycket högt för utbildningarna jämfört med året tidigare.

För fastighetstekniker och fastighetsingenjör bedöms ansökningsläget vara oförändrat men med något högre intresse för fastighetstekniker jämfört med 2017. Den vanligaste och mest effektiva marknadsföringsåtgärden hos YH-anordnare var under våren sponsrade inlägg på Facebook.

På bilden visas antal utbildningsplatser och antal inkomna ansökningar hos 13 svarande utbildningar.

Seminarium i Almedalen

Bild på FUs panel från vårt seminarium under Business Arena Malmö.

Vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd kommer att finnas i Almedalen för att ge information om branschens kompetensbehov och de projekt som vi driver. På onsdagen den 4 juli håller vi i ett seminarium angående vårt projekt Fastighetsbranschen för nyanlända som syftar till att hjälpa fler nya svenskar till jobb i fastighetsbranschen, ett projekt som vi driver med medel från Asyl-, Migrations- och Integrationsfonden.

Under vårt seminarium med titeln Akut brist kräver unika lösningar kommer vi att diskutera fastighetsbranschens akuta kompetensbrist och de verktyg som vi på FU nu tagit fram för att få fler medarbetare in i branschen. Vilka verktyg finns och hur nyttjar Arbetsförmedlingen dessa för att få lämpliga kandidater till branschen? 

Varmt välkommen att komma och lyssna på vårt seminarium!

Titel: Akut brist kräver unika lösningar
Plats: Business Arena Restaurang Supper,
Burmeister, Strandgatan 9, Visby
Datum: Onsdagen den 4 juli
Tid: kl. 10.30-11.00

Välkommen att delta i våra regionala möten!

Bild från FUR Stockholm då Diös deltog och berättade om hur man har validerat sin personal till Fastighetstekniker.

Vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd (FU) anordnar regelbundet regionala så kallade FUR-möten där arbetsgivare och utbildningsanordnare i branschen får mötas och utbyta erfarenheter. På mötena deltar också representanter från Arbetsförmedlingen, kompetensplattformar och fackliga organisationer. 

FUR är en värdefull plattform som främjar regional samverkan och dialog samtidigt som vi på FU får möjlighet att både sprida och inhämta information. 

Deltar du och din organisation i FUR i er region? Om inte är du välkommen att höra av dig till FUs Carina Lundström (carina.lundstrom@fastun.se) för mer information och inbjudan till kommande möten. 

Följ Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd på Instagram!

Nu finns vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd på Instagram! Följ oss där och dela gärna vidare den information som vi sprider. Vi heter @fastun_se på både Instagram och Twitter. Du kommer till vårt konto på Instagram genom att klicka på knappen nedan. Välkommen till oss!

Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd önskar er alla en riktigt glad sommar!

Har du frågor eller funderingar kan du kontakta oss här.

Besök oss på www.fastun.se eller följ oss i våra sociala kanaler.

facebooktwitteryoutubelinkedininstagram

Vi tryggar branschens framtid!

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är medlem hos oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.