Nyhetsbrev med senaste nytt. Problem att visa det? Se det i webbläsaren.

Vi står upp för mötes- och yttrandefriheten när andra vill inskränka den

Frågan om böneutropet i Växjö har skapat skrämselhicka i Sverige. I debatten har sakliga inlägg blandats med rent islamofoba och flera röster har höjts för att inskränka religionsfriheten och därmed i förlängningen yttrandefriheten och mötesfriheten. Polisen har nu beviljat moskéns tillståndsansökan och förra veckan kunde det första böneutropet höras under övervakning av en stor polisinsats.  
Frågan om böneutropen är en storm i ett vattenglas. Ytterst få kommer att stöta på dem eller märka dem. En desto viktigare fråga som man borde ägna sig åt, inte minst våra lokala politiker, är frågan om det nya kommunhuset där drygt 700 miljoner kronor slösas bort samtidigt som det fattas skolor och bostadskön i kommunen är gigantisk. Här är det symtomatiskt att kommunalrådet Anna Tenje (M) lagt så mycket kraft på att begränsa yttrandefriheten och religionsfriheten för Växjös muslimer och att kommunalrådet Malin Lauber (S) vägrat säga vad hon tycker om böneutropen och helt passat i frågan. Ingen av dem står upp för våra traditionella demokratiska fri- och rättigheter.
Här kan du läsa hela vår kommentar till att polisen beviljade tillstånd för böneutropet.


Röd Front satte kvinnorna och kvinnofrågorna i centrum

1 maj i Växjö firades som sig bör med klassmässiga tal och talkörer som ekade mot husväggarna i centrum. Röd Front i Växjö 2018 hade kvinnor och kvinnofrågor i centrum. Talade gjorde Susanna Eriksson (K) och Gabriela Inostroza (K), sång och musik framfördes av Miranda Murre Eriksson. Presentatör var Gunnel Thörn och en appel framfördes av KFA (Kronoberg för Fred och Alliansfrihet.
Det ungdomliga inslaget var stort liksom det internationella.
Susanna Eriksson gjorde debut i talarstolen och du kan läsa hennes uppskattade tal här


Höj rösten på jobbet!

Arbetartidningen Proletären vill utmana Svenskt Näringslivs direktiv om att bannlysa politik på arbetet. Därför har tidningen startat kampanjen Höj rösten på jobbet som vill utmana den samhällsordning som säger åt folk att jobba och hålla käften. Därför uppmanar vi alla arbetare att kräva sin rätt till yttrandefrihet på jobbet. 
Alla som tar en Proletärenprenumeration på jobbet får tidningen fram till valet för en hundralapp. Adresserade vykort till Svenskt Näringsliv som du och dina arbetskamrater kan skicka in för att protestera mot direktivet finns och vi uppmanar alla arbetare att bjuda in politiker till sina arbetsplatser under valrörelsen.

Träffa oss på gågatan

Vi håller torgmöte på Speakers corner tre lördagar i rad i juni. Träffa oss och snacka politik; i talen tar vi bl.a. upp höstens val, bostadsbristen, bygget av kommunhuset och Palestinafrågan.
Lördag 2 juni kl 11.30 - 13.30
Lördag 9 juni kl 11.30 - 13.30
Lördag 16 juni kl 11.00 - 14.00Intraprenad stoppad av revisionsbyrå

Norregårdskolan lägger ned sina försök att börja driva skolan som intraprenad. Det är glädjande att den kommunala verksamheten inte splittras upp ytterligare och att försöken att föra in ett New Public Management tänk i verksamheten stoppas. Nu har det även visat sig att initiativet inte kom från personalen utan att det låg politiska påtryckningar bakom. Detta är minst sagt skandallöst och vi kräver att de ansvariga bakom dessa smutsiga påtryckningar träder fram, förklarar sig samt ber om ursäkt.
Här kan du läsa en bakgrund i SMPStöd vår valfond

Alla bidrag till vår verksamhet tas tacksamt emot, stora som små. Plusgiro:
54 41 22-5
.


           Vi säljer arbetartidningen Proletären 
           Systembolaget,Tegnérgallerian fredagar kl 15.00 - 18.00
           Systembolaget, Samarkand fredagar kl 16.00 - 17.00
           Speakers corner, gågatan lördagar 12.00 - 13.00


Följ oss på nätet: Webbplats: www.kvaxjo.se  Facebookwww.facebook.com/kvaxjo

 Blogg: http://kvaxjo.se/kommunisterna-kommenterar Twitter: twitter.com/kvaxjo

Du får detta nyhetsbrev eftersom du är en kund till oss eller för att du har skrivit upp dig på vårt nyhetsbrev. Skulle du vilja avsluta din prenumeration, klicka här.

Sent with Get a Newsletter